LC lumped componente filtru

M

mchpddl1

Guest
Salut,

Pot să te întreb experţi aici, dacă am concepe un înalt folosind filtrul trece 0402 chip LC componente, şi am nevoie de un 4 straturi PCB.Pentru că mi circuit constă unele linii microstrip, i folosit ca cel de-al doilea strat de sol avionul, cu substrat fiind 200um înălţime,
de aceea fac microstrip pe sus de pe teren şi stratul al doilea strat.Celelalte straturi, 3, 4 sunt lăsate nefolosite.

De la tine experienţă cât de mult lichidare nu pământ avion trebuie să fie departe de lumped componente amplasate pe Stratul de sus?Sol avionul va cauza probleme atunci când este 200um departe de componente?

Meu de măsurare Rezultatele arată filtru forma sa mutat de pe 100MHz mai mică de dorit (de exemplu, 800MHz loc 900MHz).Pot să vă sugerez ce acesta schimburi pentru a reduce frecvenţa, orice cauze posibile?

Multe mulţumiri

Frecvenţa de 100MHz filtru mutat jos de pe motiv de strat subţire PCB 200um şi mai mare parasitics.Pentru a obţine dreptul de rezultatele pe care le au de a introduce în simulator de toate aceste mari parasitics.

Problema cu subţire substarte este faptul că sunteţi foarte subţire, 50 ohms transmitere linii (nu foarte bune pentru volumul de producţie,
ca urmare a PCB producător de toleranţă).Trebuie să puneţi un strat de sol strat de mai jos (la 400um) din TL.

Principalul parametru de parazitare este probabil tampon capacitate, ar trebui să fie luate în considerare la un calcul exact sau empirice corectate dimenioning oricum.Dar poate fi de aşteptat aproape reproducable, prin urmare, nu este de fapt o problemă.Impedanta de linie de benzi, probabil, este,
aşa cum am menţionat.

Dumneavoastră este PCB FR4 material?FR4 de materiale este extrem de inconsecvent în dielectric constant.De asemenea, este aranjate strat grosime variaza de la furnizori diferiţi.

yea sale FR4, vă mulţumesc foarte mult pentru toate sugestiile dumneavoastră.

Am măsurat o linewidth, a fost 378um, care este aproape de simulări de 50 ohm.Dar măsurători reale pe Smith Chart, de impedanta este de mai jos punct de centru şi linia este capacitiv.Linia de tampoane compune după cum le-aţi menţionat.Dar credeţi că la sol avionul lichidare este necesar pentru LC componente?Dacă da, există o regulă de bază, de exemplu, sol avionul ar trebui să fie de cel puţin 500um departe de 0402 chip componente?Sunt într-un pic de grabă aşa că nu au timp să reproduceţi şi acum trebuie să-şi prezinte raportul meu ... dar mulţumesc mult pentru voi ....

Orice mai multe sugestii, a salutat .........

Dragi mchpddl1,

Avand 100 MHz jos schimbare este absolut normal pentru o astfel de situaţie.Principalul motiv de obicei este de componente parazitare,
şi nu de bord.Dar n-ai folosi aşa de rău de material care este, de asemenea, contribuie foarte mult la tine în jos schimbare.

remove the ground plane under the pads with 10% margin you will get much better results.

Eu cred că, dacă trece de la FR4 la Nelco 4000-13 sau similare substrat (GE au unele bine) şi se îndepărtează
de la sol avionul sub tampoane cu 10% marja veţi obţine rezultate mult mai bune.Nelco 4000-13 are aproximativ aceleaşi costuri ca FR4, dar mult mai bine parametrii şi stabil Er = 3.7 şi tanD = 0.008 de până la 10 GHz.Lasă-mă să ştiu dacă aveţi nevoie de datasheet pentru Nelco substrat.

Cea mai bună şi mai rapidă soluţie este de a design-vă cu filtru Genesys apoi simula o cu Genesys "împuternicesc EM simulator.De obicei, rezultatul este de aproximativ 10
- 20% downshifted.Apoi, redesign dumneavoastră de filtrare cu aceeaşi schimbare ca EM simulare a arătat, însă în direcţia opusă (mutat în sus).

design.

De obicei, un astfel de iterare este suficient pentru a obţine dreptul de prima treci
de design.Ce este foarte important este acela de a păstra toate conexiunile în filtru de circuit cât mai scurt posibil şi simula o cu efective de linii de conectare.Dacă nu aveţi nici un Genesys puteţi utiliza LINC2.Deşi este ieftin liniar simulator care le-a fizice excelente modele de linii de transport si am folosi întotdeauna înainte de Genesys, pentru că este mult mai rapid, dar ofera rezultate foarte aproape fără voluminoase EM simulări.Lăţimea de filtru
de scurtă în interiorul conexiune linii ar trebui să fie egal cu componenta tampoane lăţime, mai degrabă decât pentru a sistemului caracteristică impedanta (de obicei 50 Ohm).

Sper ca te ajuta.

Nu stiu cum sa-si exprime, dar vă mulţumesc foarte mult pentru sugestiile dumneavoastră cu experienţă.i se va propune, ce ar trebui să fac în continuare în raport, şi sperăm că vom compensa trecerea cum le-aţi menţionat.

Mulţumesc încă o dată, amice.

Sunteţi binevenit!Vă rog să-mi spuneţi dacă aveţi nevoie de altceva.Nu sunt sigur despre programul meu şi nu pot fi în măsură să verifice EDA site-ul în fiecare zi, aşa că, dacă l-aţi trimis la întrebare şi eu nu sunt răspuns rapid, vă rugăm să folosiţi pm.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back