IQ DEMODULATOR necesare în faţa RF-end?

G

Ghost Tweaker

Guest
Hi everyone,

Sunt foarte confuz cu privire la acest punct.Pentru mine demodulare IQ-ul este cea mai mare parte de anulare imagine (da, eu sunt mai mult în RF design decât teoria comunicaţiilor fără fir).Să presupunem că am un receptor non coerent.Am nevoie de un IQ sau nu, să spunem că pentru faza de binare keying modulare?Aş spune că în mod normal, da, dar acum am vedea aparate de radio software-ul cu doar o LNA şi un mixer, urmat de un ADC!Are cineva are un articol bun sau de răspuns la asta?

Vă rugăm să ajute!

Cos & Sin (I & Q) sunt intrinsec ortogonale.
Dacă vă transmite BPSK fără a utiliza IQ structura, desigur, nici o problema
cu ea, dar va scădea tranzitată de date.

IQ-ul poate fi considerată ca "dual channel"
Ai transmit date prin utilizarea con (WT).
De ce nu tranmit de date prin utilizarea păcat (WT), simultan, de asemenea.

Ei nu vor intefer reciproc şi să crească throughput de date.

Prin utilizarea DEMODULATOR IQ, puteţi transforma semnalul RF la zero, dacă, fără a spectrului de frecvenţă (frecvenţă pozitive şi frecvenţa negative) se suprapun.

Dacă folosiţi mixerul în loc de DEMODULATOR IQ, semnalul de RF poate a fost doar tradus în scăzute IF, nu zero, dacă.
Scăzută IF lăţimea de bandă este de două ori de zero dacă, aşa ADC trebuie să lucreze cu un ceas mai mare de eşantionare.

De exemplu, rata de BPSK de date este 1Mbps.să utilizaţi DEMODULATOR IQ, ceasul de lucru ADC este 2MHz.dar dacă tu folos mixer, ADC ceas de lucru trebuie să fie 4MHz sau mai mare.

În general, mixer ADC este mai uşor de realizat decât DEMODULATOR IQ ADC.În cazul în care ADC si următoarea parte de procesare de semnal digital (FPGA, DSP sau ASIC, etc) pot lucra în ceasul superior şi sursa de alimentare nu este limitată, mixer ADC sunt recomandate.

cu respect

Vă mulţumim pentru răspunsurile dumneavoastră.Sunt de acord, dar în cazul în care destinatarul nu este coerentă, în ambele cazuri, trebuie să se sincronizeze cu operatorul de transport pentru a avea toate de energie pe I (sau Q de ce nu?) Pentru detectarea, nu?dar nu cere pentru a primi I şi semnalele de Q, eu încă mai bine?Ceea ce am fost îngrijorat este că, dacă mixere în faţă analog-end nu sunt sincronizate cu semnal, semnalul devine real şi imaginar şi am fost frică să slabă care informaţii imaginar în ADC, filtre, ...În consecinţă, am concluziona că DEMODULATOR IQ-ul în faţă analogice-end este pur de respingere imagine ...
Lasă-mă să ştiu dacă am greşit
Rezervoare pentru ajutor

Aveţi posibilitatea să utilizaţi o buclă de Cuadratura sau bucla Costas (este aceeaşi de fapt) pentru a recupera faza dvs. de operator de transport.Mixer RF nu trebuie să fie coerente.Puteţi face în continuare dectection coerentă la Cuadratura buclă, dacă folosiţi pentru a genera LO coerent.Dar, mixer RF frecventa LO trebuie să fie foarte stabil.Cea mai mare parte a sistemului, numai TCXO pentru frecvenţa referentul este OK.Puteţi face, de asemenea, dacă eşantionul şi nu bucla Squarrinh digital.

Ok, lucrurile devin mai clare acum.Pentru toate etapele, un semnal de complex nu este o problema.Este numai înainte de detector care ne-o dorim toate energia semnal pe fie I sau Q.

Vă mulţumim pentru ajutorul vostru
Ghoster

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back