Infinit VSWR tolerant amplificator de putere de 0,1-1MHz

T

tesseract

Guest
Salut tuturor.Un profesor de fizica prieten de-al meu mi-a cerut de a construi un amplificator, care ar putea livra 300Vpp într-o pur capacitiv de încărcare (literalmente, alternativ polarizat plăci într-un vid), cu o 100kHz la 1MHz sine val.Acest lucru nu pare ca o foarte provocator pentru a rezolva problema, la prima, dar acum cred ca am mai au respins-o un pic prea uşor!

Îmi dau seama că aş putea răsuna de capacitate de încărcare cu o serie inductanţă (detuned la un moderat Q cu o serie de rezistenţă) şi relaxează foarte mult amplificator cerinţele, dar oamenii pe care-l va fi de operare sunt o adunătură de fizica grad de studenţi, care, ai ar putea ghici, nu pot fi numărate pe corect să tune de inductanţă de fiecare dată când schimbare de frecvenţă, deci am încercat, pentru a evita acest lucru la fel de mult ca este posibil sau practice.Asta a spus, mă gândesc Voi, fie trebuie sa mergem cu un singur sfârşit clasa A de proiectare, sau în altă parte o mare viteză (de exemplu - feedback-ul actual), op-amper conducere o tensiune câştiga apoi un curent câştiga etapa (probabil cu trecerea MOSFETs pentru dispozitive de putere în fiecare), pentru că aceste desene sau modele nu pasa ce VSWR de încărcare este.Sunt pe drumul cel bun aici, sau acolo este un mod practic de a angaja o mult mai simple push-pull amplificator stil care este utilizat frecvent în RF???

Multumesc pentru orice comentarii!

În primul rând s-ar fi gândit să te uiţi la un amplificator de deviere a unui osciloscop.
Acestea sunt concepute pentru a conduce peste două plăci de tensiune într-un vid, poate ca nu o placi de mari ca ai nevoie de cât de multe sau de volţi, dar merita o privire.
Peter

Mulţumesc pentru răspuns, G4BCH.Din păcate, această capacitate de încărcare este mult mai mare decât CRT găsit într-un "domeniu de aplicare, aşa că am nevoie pentru a furniza" reale "(er, aparent) de putere aici.Chiar acum pe care le folosesc o ENI AP400B 400W amplificator de putere de a conduce aparatul * la 250kHz, 440Vpp şi amplificator reads 40W ieşire.Acest lucru presupune o capacitate de cca.180pF., Dar care nu se potrivesc chiar şi la distanţă, ce-am măsurat cu LCR metru (mai mult ca 5800pF) Sunt asa de asumarea de wattmeter pe AP400B este de măsurare reală putere, mai degrabă decât aparent ...În orice caz, eu sunt de planificare pe un nivel de putere de aproximativ 100W.Evident, dacă am să vin cu un singur-a încheiat cu amplificator de clasa A se îneca încărcate scurgere înseamnă că am nevoie pentru a proiecta (şi putere) de lucru de 400W sau cam asa ceva.Dacă nu pot pleca cu un push-pull design, chiar dacă aceasta este influenţată mai mult de clasa A BI poate salva cel puţin câteva Watts în sursa de alimentare (înţelegerea faptului că în cazul în care VSWR = ∞, a reflectat şi transmite tensiuni adăuga împreună, şi într-un singur sufoca încărcate încheiat clasa A, care, cred eu, rezultatele din scurgere a vedea 4x de tensiunea de alimentare ... I poate fi greşit, însă, şi, sincer, mi-ar placea sa fie).* - Un ion "concentrator" sau pâlnie; foloseste RF de a se concentra un flux de ioni pe un substrat ţintă.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back