Gaussian Pulse în Spaţiu liber

Z

zeroedus

Guest
Max:

Acolo este o sursă radiază într-un vid (liber-spaţiu) şi un detector de la o anumită distanţă de la sursa.În cazul în care semnalul transmis este un puls Gauss modulată în funcţie de un operator de transport de frecvenţe w0 adică exp (-a (t-TD) ^ 2) * sin (w0t), va exista o schimbare de frecvenţă de la detectorul?
Acest lucru se face într-un simulator de FDTD (Full-val), şi când I a alerga de simulare şi complot FFT a sursei de a monitoriza şi de pe teren, I a lua un 10% schimbare de frecvenţă.

Thanks in advance.

V

Bănuiesc problema ta este cauzată în metoda de simulare.Încercaţi o perioadă mai lungă de timp pentru a capta semnalul.Un puls gaussiană are durata de timp infinit, în timp atât pozitive, cât şi negative.

Încercaţi un puls in banda de pe fire si vezi ce-ai lua.

Am să fie de acord cu gaze la stomac.Ai nevoie pentru a seta un timp mai mare oprire.Setarea-un timp mai mare oprire va creşte rezoluţia dumneavoastră în ceea ce priveşte frecvenţa.Dacă încă ceva suspect, puteţi pune un alt monitor de la un punct mai îndepărtat şi Chech dacă există o schimbare şi dacă există o schimbare, nu această schimbare cu distanţa de deplasare.

Eu sunt ataşarea parcelă de 5 monitoare.Am stabilit timp oprire la 2 ^ 10.I a crescut de-l la 2 ^ 12
Orice sugestii.
Irfan: Aţi se confruntă cu probleme cum ar fi acest lucru atunci când utilizează FullWave?

Mulţumesc,
V
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

În ceea ce îmi amintesc eu nu se confruntă cu o astfel de problemă.

Am făcut nişte calcule similare.Am observat de asemenea aceste schimbări în simulări mea.Dar nu la fel de semnificative ca a ta.Aţi putea vă rugăm să încercaţi să faceţi simulări fel de rafinare a ochiului de plasă mai departe?Vreau sa spun, prin utilizarea paşi mai mici ochiului de plasă şi paşi mai mici de timp?

Parametru de impulsuri de timp am ales a fost 0.4.Prin urmare, pentru a obţine o rezoluţie bună de la FFT fie mostre de timp trebuie să fie crescută sau grila de timp şi distanţă trebuie să fie scăzut.
Schimbare observat poate, deoarece are nevoie de probe FFT mai mult timp pentru a rezolva pe teren.Am păstrat aceeaşi parametri de impuls, dar a scăzut la reţea şi de timp mărimea pas pentru a 1/10th valoarea precedentă.Acum, schimbare este foarte mic, dar timpul de simulare a crescut cu un factor de 30.Prin urmare, tradeoff!

Multumesc pentru sugestii şi ajutor.

V

În ceea ce mă poate vedea de la parcelele aţi anexat, chiar şi pulsul gaussiană ai excitat (sursa) nu este simetrică.A se vedea axa x cruce puncte.Cel stâng este mai mică decât 1, dar cel drept este mai mare decât 1.Am greşit?Problema poate fi aţi făcut o greşeală cu excitatie gaussiene, o mică problemă de indexare?

După cum am menţionat mai înainte, pentru un timp mai mic impuls, # de probe va trebui să fie mai mult.Prin urmare pentru un puls mai lent variabile, nu va fi mai mică, după denaturare FFT.
Acest lucru poate fi văzut de la FFT de un puls Gauss, în timp, impuls = 2, în comparaţie cu cel prezentat mai sus.(în cazul în care timpul de impulsuri este de 0,75).
Prin urmare, diferenţa.
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

Se pare ca un bug pentru mine.Voi raporta această problemă pentru a RSOFT lui de sprijin.

Am încercat să o explice la Support.Ei spun că este o problemă cu # de probe timp am luat.Ei spun de creştere a acesteia în scopul de a obtine "Wanted" rezultat.

Deci, vă rugăm să ne anunţaţi Ce fel de sprijin spune.În cazul în care o acceptă, apoi că va fi mare!

Mulţumesc,
V

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back