faza liniară

R

rednewguy

Guest
Am citit într-o carte că filtrele de brad posedă proprietatea fazei liniare.Ce înseamnă asta.
mulţumesc

deplasare de fază oferit de acest filtru este o constantă .. acesta va varia de frecvenţe diferite

rednewguy,
Faza liniare înseamnă că, în passband, trecerea de faza este direct proporţional cu frecvenţa, de exemplu, trecerea de faza variază liniar cu frecvenţa.Liniaritate Faza este importantă pentru menţinerea sub formă de undă de complexe (non-sinusoidale) semnale.De exemplu, ia în considerare unei forme de undă constând dintr-un fundamentale şi un armonice terţe.În cazul în care fundamentală este mutat de la revedere -10 radiani, iar a treia armonic este mutat de -30 radiani, de iesire va fi o versiune cu întârziere a de intrare.De iesire va fi întârziată cu o sumă egală cu 10/wo, în cazul în care pentru aviz este frecvenţa Radian a fundamentale.Waveshape de iesire va fi identic cu waveshape de intrare.
~
Filtre FIR poate avea proprietatea liniare fază.O condiţie necesară şi suficientă pentru liniaritate fază este coeficienţii însumarea este simetrică faţă de centrul de coeficient.De exemplu, în cazul în care coeficienţii sunt C0, C1, C2, C3, C4, apoi în cazul în care CO = C4 şi C1 = C3, atunci filtrul va fi fază liniară.Dacă această condiţie nu este îndeplinită simetrie, atunci filtrul de brad nu va fi fază liniară.
Cu respect,
KRAL

KRAL hi
de ce shud de-a treia armonice fi decalate cu -30 radiani.de ce nu, la fel ca fundamentale (-10 radiani)

rednewguy,
Acesta este, probabil, cel mai bine explicat de către un exemplu.Pentru a simplifica aritmetică, voi folosi în loc de hertzi radiani / secundă, în acest exemplu.De asemenea, pentru a face cea mai mare parte a rezultatelor numerice ieşi chiar, voi folosi o undă de intrare constând dintr-un fundamentale şi un armonice al doilea.
Să pentru = 10 Hz (Perioada = 0.1 secunde
Să f2 = 20 Hz (Perioada = 0.05 Seconds)
~
Să presupunem trecerea de faza de fundamentale este de 10 de grade.Aceasta corespunde la o întârziere de 0.1Seconds * (10/360) secunde = .00277777 secunde.
~
În cazul în care filtrul este faza de liniară, atunci întârziere a armonic 2a trebuie să = întârziere a fundamentale.0.05 secunde * (20/360) secunde = = .00277777 secunde.
~
Lucru de reţinut este că întârzierea care corespunde la o schimbare anumită fază este invers proporţională cu frecvenţa.
Cu respect,
KRAL

Hi guys,

Kral-a dat foarte simplu, dar foarte bună explicaţie pe faza liniară.

Vreau doar să adăugaţi câteva informaţii suplimentare.Sperăm că aceasta poate duce la o oarecare lumină.

Proprietatea liniară faza este foarte important pentru un filtru.Pentru unele aplicaţii, avem nevoie de un filtru care are un semnal de ieşire, care este doar o întârziere şi amplitudinea-scalate versiune a semnalului de intrare.

De exemplu, în proiectarea unui amplificator.În acest caz, avem nevoie de un filtru, care este capabil de a amplifica semnalul de intrare fără ai modifica ea.După cum Kral a explicat ea, un semnal teoretic, pot fi descompuse în mai multe armonici, adică un sinusoidele, cu frecvenţe diferite care sunt multiple de o frecvenţă de bază (aminti serie Fourier sau Transformata Fourier).

În cazul în care mai avem încă armonicilor acelaşi dar nu am schimbare unele dintre ele în raport cu alţii, vom primi undă diferite.Astfel, semnalul original este distorsionată.

Proprietate liniar de fază păstrează poziţiile relative a acestor armonicilor prin trecerea de toate armonici cu întârziere, în acelaşi timp.Această întârziere, în acelaşi timp este transformat în deplasare de fază diferite pentru fiecare armonic, de exemplu trecerea de faze este linear depinde de frecvenţa pentru fiecare armonic.Apropo, această schimbare aceeaşi pentru toate armonice este menţionată ca grup (învălui) întârziere a filtrului.

Matematic, întârzierea grupul de filtru este calculat prin a face derivat al fazei de răspuns cu privire la frecvenţă.Şi ştim cu toţii că, în cazul în faza de răspuns este liniară, atunci derivat din această funcţie liniară va fi o constantă.

cel mai bun
mimomod

După cum sa menţionat mai sus, întârziere de grup, în general, este dat de derivata negativ al fazei de frecvenţă WRT ..A putea somebody spune-mi cum a demonstra acest rezultat general ..Nu am putut gasi dovada că, în cele mai multe dintre cărţile le-am menţionat ..Întârziere de fază liniară este formula singura dovada a căror este furnizat, si apoi formula generală este prezentat fără dovada, spunând că întârzierea liniare faza este doar un caz special de formula generală faza de întârziere ..
Mulţumesc în avans,

Scuzati-ma baieti,

Eu am nişte întrebări pentru u. ..

1 - Într-un sistem RF dat, Care este diferenţa dintre întârziere de grup şi de timpul de tranzit?

Cu alte cuvinte, ceea ce este conceptul fizic al întârziere grup?este timpul petrecut de semnal să treacă printr-o componentă / mediu?

2 - Având în vedere o RF dispozitiv, cum poate fi măsurată întârziere Grupului?
Putem măsura faţă de fază plicul Frecvenţa şi apoi post procesul de date a face o derivat neagative?Mi-ar nevoie de o cofnirmation în acest sens.

3 - Apoi, dacă ştiu că întârzierea Grupului de fiecare componentă care aparţin unui sistem, întârzierea ansamblu Group este dat de întârziere grupul media tuturor lanţului?

În domeniul prin satelit, îmi dau seama că este foarte important.
Speranţa de a avea o discuţie fructuoasă cu tine.

Cu respect

Lupin

ATUNCI ...... ceea ce este differeence între întârziere de grup şi întârziere de fază? ...

electronics_kumar,
Faza faza de întârziere este împărţită în funcţie de frecvenţă, la o frecvenţă anume.
Întârziere Group este panta fazei vs curba de frecvenţă.
În cazul în care aparatul a fază liniară, întârziere de grup şi de întârziere de fază sunt egale.
Cu respect,
KRAL

KRAL
Somewhere I a constatat că produsul de fază şi întârziere de grup este pătrat de viteza sunetului

electronics_kumar,
Acest lucru nu se arate bine, deoarece unităţile sunt inconsecvente:
~
Faza este adimensională
Întârziere Group a unitatea de timp,
Speed ^ 2-a unitate (distanţa 2/time ^ ^ 2).
~
Viteza sunetului poate fi exprimat ca
V = d / Ψ, în cazul în care
.d = distanţa parcursă de un val de sunet
.ψ = întârziere de grup
~
Cu respect,
KRAL

Kral a scris:

electronics_kumar,

Acest lucru nu se arate bine, deoarece unităţile sunt inconsecvente:

~

Faza este adimensională

Întârziere Group a unitatea de timp,

Speed ^ 2-a unitate (distanţa 2/time ^ ^ 2).

~

Viteza sunetului poate fi exprimat ca

V = d / Ψ, în cazul în care

.
d = distanţa parcursă de un val de sunet

.
ψ = întârziere de grup

~

Cu respect,

KRAL

Asta înseamnă că trecerea de faza oferite de acest filtru se schimbă în paşi liniar.

rednewguy a scris:

Am citit într-o carte că filtrele de brad posedă proprietatea fazei liniare.
Ce înseamnă asta.

mulţumesc

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back