DNL & INL analiză despre ADC

A

aidenbu

Guest
Sunt proiectarea unei conducte ADC şi vreau să simularea INL & DNL a ADC de hspice şi Matlab.Am foarte va aprecia dacă puteţi să-mi daţi câteva consiliază în legătură cu această analiză!!

Eu am folosit pentru a citi un articol de la Maxim.Am multe probleme referitoare la acest articol.
1) În articol acesta sugerează noi pentru a adăuga un semnal de la sine ADC de intrare.Cât despre relaţia dintre acest semnal şi un semnal de ceas?Este ca urmare a cererii de fft analiza?
2) Care simulare resultes avem nevoie pentru a obţine pentru DNL INL analiza?Ne-am nevoie numai de ultima ieşire a ADC?Ne-am nevoie pentru a imprima în rezultatele. LIS fişier?
3) În acest articol nu există un cuvânt nu pot înţelegefor the applied signal"

"aplica o aproape de full-scale val sine (dar nu de mână) şi găsi jumătatea cod
pentru aplicat semnal"
ceea ce este de la mijlocul cod înseamnă?
suggest that " I guess that the best option is to put a slow ramp at the input and determine the input voltage where each code transition occurs.
"

Am citit de asemenea, aceeaşi întrebare pe această bord. Maxwellqu
sugerează că "Cred că cea mai bună opţiune este de a pune o incetinire la rampă de intrare şi de a determina tensiunea de intrare în cazul în care are loc în fiecare cod de tranziţie."Cum putem obţine valoarea reală a tensiunii de intrare în cazul în care fiecare cod transistion occures?Avem nevoie pentru a citi transistant valuri a ADC ieşire sau de care avem nevoie pentru a imprima urmare a analizei de transistant. LIS fişier şi de analiză de Matlab?

Multumesc mult!

Salut,

Am fost a face cu aceeaşi problemă în Matlab, astfel că m-am gândit Aş pune în 2 cenţi.

Pentru început, de sine a valurilor, în comparaţie cu semnal de ceas.Dacă
sunteţi referindu-se la fft analiza, este important ca frecvenţă sine nu este un întreg multitudinea de frecvenţă a ceasului.De asemenea,
având în vedere că fft analiză este de fapt un DFT, se ocupă cu eşantionate valuri, este important de prelevare a probelor este, mai întâi de toate uniformă şi, de asemenea, nu un întreg multitudine de sine frecvenţă.Poveste lungă,
de ce?Dacă
dvs. de prelevare de probe sau ceas este un întreg multitudinea de sine frecvenţă, punctele de prelevare vor mereu lovit de sine, în acelaşi amplitudine.Dacă nu este, în punctele de prelevare vor fi mereu un pic compensate şi proba de sine la diferite punct, crearea unui model mult mai dens de prelevare de probe pe sine (vazut de peste un număr de perioade de sine).

O abordare mai practică:

Alegeţi sine frecvenţă (spun aproximativ 1M)
Sine_period = 1us

Fft dimensiune?Să presupunem că 2 ^ 16 = 65536 puncte
Distribuiti puncte lungul perioadelor de 100 sau cam asa ceva -> sample_time = 100us / 2 ^ 16 = 1.525878906250000e-009 care corespunde 655.36MHz (nu integer multitudine)

Acum, ceasul poate fi ales un întreg multitudine de sampe frecvenţă (cum ii pasa daca
esti de prelevare de probe de ceas, în acelaşi puncte într-o perioadă), aşa spun vrei un ceas 10M -> alege 655.36MHz / 5 = 13.1072MHz sau t_clock = 1/13.1072M.

Simulate 100us, rulaţi fft.

Aceasta este o foarte ellaborate cale de a face o fft, dar vă va oferi un loc curat fft, chiar fără a windowing.Acum, pe DNL / INL măsurători.Slow este cheia aici, fie el, fie la sol sau de sine un val, DNL / INL măsurările sunt cvasi DC.Pentru ambele măsurători ai nevoie de intrare semnal.În articol ai citit probabil membre definiţii pentru DNL INL şi, deşi le-am auzit de persoane diferite, folosind diferite metode pentru a măsura.

Eu sunt neclare, deşi pe fft ce ar trebui să aibă de a face cu DNL INL şi măsurători.

Ar dori să întreb dacă cineva avea succes obţinut INL şi histogramă DNL folosind metoda de maxim?Sunt încă sigur cum să setaţi logica Analyzer pentru a obţine datele necesare.

Hi everyone!

Sunt încă un începător în Analogic design.Explicaţie de StevenL sparked interesul meu.Vreau să adăugaţi-up ceva aici:

În primul rând, pentru a simula de ADC performanţă, există două tip; gama dinamica si DC (de precizie).
Pentru a simula pentru gama dinamica, avem nevoie pentru a efectua analiza fft.De intrare este o sinewave cu 1kHz (de amplitudine este setat pentru a fi la fel de sub tensiune maximă de intrare interval) de sintaxă în HSpice este după cum urmează,

. fft v (output) np = 4096 (mai multe detalii pot fi obţinute în HSpice manual de carte)

Apoi vom putea determina de gama dinamica de la ieşirea de complot fft analiză.De exemplu, fals Free Dynamic Range este o diferenţă între vârf amplitudine fundamentale de frecvenţă (1kHz în acest exemplu) şi de vârf din prima armonicilor amplitudine.Maxim prevede bună explicaţie în legătură cu această măsură.Adăugat după 3 minute:Acum, pentru a simula pentru DC adică INL şi DNL.

Am dat peste câteva note pe care le putem simula pentru INL / DNL folosind HSpice Monte Carlo analiză.Oricine ştie despre asta?

De un alt mod de a face este de a utiliza Matlab.

Pentru DNL INL şi analiză, vom urmări DC metodă de încercare.Adica am măturat de intrare DC sursa pe scara completă.Histogramă metoda de testare este potrivit în Matlab.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back