Display linie de tensiune la data de 7-segment de afişare

W

waqas_here

Guest
Hey guys ..
i nevoie să dezvolte un sistem care afişează tensiunea de linie de curent (220 V ca) la data de 3 şapte segmentul de display-uri.Am făcut restul de muncă, inclusiv de codificare.IM problemă cu care se confruntă este legată de hardware-ul.Este o orice way I se poate dezvolta acelaşi sistem, fără transformator.În prezent, im folosire transformator pentru a converti 220Vac la 12Vac.Răspuns prompt va fi apreciat.Multumesc în anticipare.

Fără a transformatorului circuitul vor împărtăşi comun cu linia de curent alternativ.În cele mai multe cazuri, acest lucru nu este permis, din motive de siguranţă.

În cazul în siguranţă este avut grijă de prin izolare adecvate şi sunteţi sigur că operatorul nu se va confrunta cu orice risc, apoi puteţi folosi un simplu divider rezistiv, să demisioneze linie de curent alternativ la o valoare măsurabile de A / D, spun 0-5V.

[quote = "waqas_here"] Hey guys ..
i nevoie să dezvolte un sistem care afişează tensiunea de linie de curent (220 V ca) la data de 3 Seven Segment Displays ..Este o orice way I se poate dezvolta acelaşi sistem, fără transformator.În prezent, im folosire transformator pentru a converti 220Vac la 12Vac.

Eu am făcut acest lucru & worked fin pentru eu ..pentru a monitoriza tensiunea de banca baterie

Folosiţi un redresor de pod pentru a face dc (pana la 370V dc avea grijă). Conectati redresor GND pentru a Microcontroller solului.Un condensator filtru mic din gama de tensiune adecvat (450V va face) ..o rezistenţă bleeder în paralel cu condensator (dacă u nevoie de descărcare de gestiune mai rapidă a acestor taxe condensator),, face o reţea divider cu 1Meg şi 12K,, pune un zener de 5V1, în paralel cu 12k ....Aplicati tensiunea de peste 12K la i ADC / p..
Aveţi grijă să nu atingeţi orice parte în timp ce la reţeaua principală AC este prezent
Cel mai bun de noroc

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back