directe digital sintetizatoare (DDS)!!

A

antonio_s

Guest
Salut,

Am nevoie pentru a obţine între diferitele canale RF o foarte bună rezoluţie precition şi în faza de deplasare între ele.De RF gamă
Sunt interesat în bandă largă este, cel puţin de la 2 la 6GHz.Mi sa spus că cea mai bună soluţie pentru a obţine rezoluţia este foarte mare, folosind DDS.Este asta nu-i asa?

Poate cineva sa-mi indica nici un document sau articol în cazul în care eu pot citi de baza despre asta??

Multumesc mult

Nu chiar.Un DDS sintetizator ar putea fi o componentă în sistemul de sintetizator de care ai nevoie, dar un astfel de sistem va avea mult mai multe părţi decât un DDS.De componentă cheie va fi o bancă de VCO oscilatoare care span de 2 până la 6 GHz gamă, şi DDS poate fi folosit pentru a schimba uşor de frecvenţă de cele oscilatoare prin amestecare.

Da ai dreptate.
Am nevoie de un mixer.Dar cum voi primi o fază specificate la ieşire?
Am încercat să dau seama o topologie sau sistem de componente care permiteţi-mi să-8 canale RF simularea unei primit un semnal de 8 antena.

Deci, într-un mod ideal, cel mai simplu lucru care se poate gândi la, este o măturătoare, un compas 1
- 8,
precum şi pentru fiecare canal, o atennuator şi un trecut de linia de fază shifter.Asta
e tot ce talkes.Dar.Aici este complicat parte.Eu vreau RF de iesire pentru a putea trece de la 2 la 6 cu cel puţin (la maxim posibil).si am nevoie de foarte înaltă rezoluţie şi precition în faza de deplasare.Eu nu pot face acest lucru cu faza shifter,
cu toate că am să mă gândesc şi mă uit la starea de lucruri, dar se pare că DDS, va trebui să joace un rol-cheie în sistemul i descrie tine.

Ce credeţi voi?

Mulţumesc,

(i place acest forum, să-şi
împărtăşească cunoştinţele!)

Ai nevoie de 8 fază coerent semnale.Dacă aţi avea 8 diferite DDS sintetizatoare, cu programabile fază, va trebui să fie foarte atent, într-adevăr, să se asigure că acestea au fost fază coerent.Cele mai multe cazuri, acestea nu ar fi.Ai putea urmări în fiecare fază a Chanel rotaţie în jurul poate la o rata de 10 Hz sau cam asa ceva!Acest lucru se întâmplă deoarece generează o DDS sale frecvenţă paşi mici, prin aplicarea unei pasit rampă de fază.Avand DDS
a fi coerent ar avea nevoie de un fel de reseting toate cele 8 dintre ele la un moment dat, în timp, şi, posibil, evitând o gramada de frecvenţe de operare.

Dacă aş fi avut de a face aceasta, s-ar putea face o sursă centrală de frecvenţă, un mod de separatorul 8, şi 8 vector modulatoare fază, şi 8 ferita izolatoare.Aş măsură cele 8 iesiri pe un analizor de reţea pentru a calibra fazele la fiecare frecvenţă, amintiţi-vă cele de calibrare Setări, şi apoi procedaţi cu simulatred pe antena de test.La fiecare frecvenţă aţi program fiecare vector modulator de dorit trecerea de faza PLUS de calibrare corectarea erorilor termen.

Dacă aceasta este o comerciale de locuri de muncă, am făcut asta fel de design de lucru ca un consultant.Fi bucuroşi de a proiecta o pentru tine.Adăugat după 3 minute:Aici este un cip care aproape că nu de latime de banda:
http://www.hittite.com/products/view.html/view/HMC697LP4

Salut

nu de
a rămâne DDS coerent mulţumită de cristal Oscilator comună la toate??

Cred că problemele ar apărea atunci când au încercat să ia în sistem game de frecvenţă au fost DDS nu funcţionează, ne-ar trebui să folosească până-conversie şi că ar complica obiectivelor noastre, care este:

- Având 8 semnale RF cu relativă fază schimburi între ele 1s rezoluţie de cel puţin.Ideea este echivalent cu o matrice de fază, în cazul în care ne-o dorim un 1s fază rezoluţie.

Multumesc baieti

De fapt, atunci când mai mult de o unitate DDS cu aceeaşi referance, toate acestea să fie coerente şi în cazul în care conduce un fel de PLL, acestea vor fi de asemenea fază de blocare.
Cred că principala problemă cu privire la utilizarea DDS este frecvenţa limită, astfel cum ai spus tu.Tu nu trebuie să depăşească 350-360 MHz ieşire cu DDS.
Mai degrabă decât mixere
etc am ferm recomandat să încercaţi să aveţi DDS referance ca semnal de ieşire de frecvent utilizate PLL care conduce un VCO de trupa.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back