dimensionarea dintr-un tranzistor?

E

eexuke

Guest
Dear all,
În timpul de design digital, ceea ce este efectul de calibrare a unui tranzistor?În cazul în care tranzistorul este de dimensiuni de până printr-o creştere lăţimea sa, capacitance aceasta va creşte, în timp de rezistenţă va scădea.Deci, în care întârzierea totală RC rămâne aproape neschimbată, Am dreptate?

Când vorbesc despre dimensionare, aceasta trebuie să fie un lanţ de tranzistori şi scopul de dimensionare este de a face întârziere minimă a întregului lanţ.

Cred că ar fi corecte pentru a distinge dimensionarea un tranzistor "", precum şi dimensionarea o poarta "".

- Când mărime de până CMOS o poarta (care constă în NMOS si PMOS PDN joc de cuvinte), va spori capacitatea sa de conducere, dar, de asemenea, creşterea de sarcină capacitivă la poarta anterioare.Acest lucru va afecta întârziere totală a lanţului de logica.Aceasta este aşa-numita "poarta calibrare" pentru designeri digitale pentru a face optimizare de sincronizare.Pentru acest subiect, Google "efort logic" pentru mai multe informaţii.David Harris are o carte frumos intitulat "efort de logică" pe ea.

- În CMOS, o puteţi face tranzistor dimensionarea în cadrul poarta spre tune de performanţă de la poarta, pentru ca va afecta tensiunea de prag şi întârziere de la poarta.

- În logica dinamice, cum ar fi logica de domino, există un alimentator de la ieşirea de la poarta."Feeder" ţine poarta de efectele dăunătoare ale sharing gratuit.Dar, de obicei ai nevoie de până la dimensiunea "feeder", astfel că nu va lupta cu PDN în timpul evaluării.

Anyone know alte cazuri, vă rugăm să continuaţi.

Don_quixote Bună,
Aşa cum aţi spus, sizeup de tranzistor va afecta pragul sale şi de timp întârziere.Ce vreau să ştiu este, dacă am dimensiunea un tranzistor, ea va avea capacitance crescut şi rezistenţă a scăzut, atunci cum sa intrinsecă întârziere cu privire la faptul că preocupările legate de produs RC?

Cred că există două puncte de vedere la această problemă.Daca avem o poarta de conducere un condensator de sarcină cu o valoare fixă, care este mai mare decât parasitics de poarta de la ieşire, apoi creşterea dimensiunile tranzistorilor creşte capacitatea de conducere a porţii şi, prin urmare viteza.Dar, dacă vom continua creşterea dimensiunilor, în cele din urmă parasitics de tranzistori vor deveni dominante şi în acest moment o creştere suplimentară a dimensiunii nu va aduce creştere în viteză.

eexuke a scris:

Dear all,

În timpul de design digital, ceea ce este efectul de calibrare a unui tranzistor?
În cazul în care tranzistorul este de dimensiuni de până printr-o creştere lăţimea sa, capacitance aceasta va creşte, în timp de rezistenţă va scădea.
Deci, în care întârzierea totală RC rămâne aproape neschimbată, Am dreptate?

eexuke a scris:

Don_quixote Bună,

Aşa cum aţi spus, sizeup de tranzistor va afecta pragul sale şi de timp întârziere.
Ce vreau să ştiu este, dacă am dimensiunea un tranzistor, ea va avea capacitance crescut şi rezistenţă a scăzut, atunci cum sa intrinsecă întârziere cu privire la faptul că preocupările legate de produs RC?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back