Digitale şi analogice de separare solului?

E

emax0198

Guest
Pentru un circuit de zgomot sensibil (Analog), cum este posibil să se separe motivele digitale şi analogice atunci când circuitul trebuie să fi rulat de la aceeaşi baterie?

Puteţi utiliza inductori mici de pe ambele AGND-DGND, şi valorile VD-VA şi diferite de condensatoare (1n, 100N, 10μ, ..), care acoperă o gamă largă de frecvenţe. O altă metodă de separare de la DGND AGND este de a folosi camion destul de subţire pentru a li se alăture într-un singur punct. În fapt, camionul său scurt şi subţire acţionează ca un inductor mic. Exemplu aici (pagina 3): http://alpha.dyndns.org/ov511/download/ov518_1.0_060600.pdf

Intotdeauna mi-am confuz cu privire la DG şi AG, în anul de aplicaţii PLL DG şi AG conectate împreună? acesta este diferit?

Ei bine .. Tocmai am terminat de reproiectarea PCB mea să se ocupe de această problemă exact ... Practic tot ce am făcut a fost să se asigure că analogic a avut un fir de teren separat tot drumul înapoi la alimentarea de la baterie sau de alimentare .. şi digital poate împărtăşi sol cu ​​alte circuite integrate digitale / UCS. Am adăugat de asemenea, unele capace de decuplare .. 0.1 UF, 1uF, 0.01 UF foarte aproape de puterea şi de la sol a tuturor mele circuite integrate .. acest lucru va ajuta cu departajare maro cred primul lucru pe care am menţionat fixat problema mea .. dar am făcut doar atât, în acelaşi timp .. ebcause cât sunt de bune practici. Sper că vă ajută unele Lee :)

DGND este un "noissy" semnal (nu este 0V perfecte, dar are "valuri" in jurul 0V cauza de comutare de circuite logice), circuite analogice pe de altă parte, sunt foarte sensibile la noisse. Prin urmare, trebuie să fie AGND keeped "curate" (valuri mici în jurul 0V). Dacă aveţi o baterie singur, esti fortat sa tăiat scurt AGND cu DGND noissy. Aveţi posibilitatea să inseraţi un LPF între DGND AGND şi de a păstra noisse de cuplare de la DGND la AGND mici. LPF se poate face folosind C, R şi / sau L. Important este de a păstra AGND curat!

Multumesc, care a fost de ajutor, dar atunci când un LPF se adaugă la motivele pe care le are propriile sale de picături de tensiune şi, dacă L este de a fi foarte mare va avea, de asemenea, o rezistenţă DC de mare şi asta e, de asemenea, o problemă pentru sistemele portabile de mică putere! Există nici un document de referinţă disponibile, pentru PCB AGND scurt de tăieturi sau o practică de fapt, LPF implemeted pentru o astfel de aplicare.

Selecţia corectă a valorilor inductor pentru separarea sol este de asemenea critic. Acesta poate chiar cel mai rau caz. "Un punct", tehnici de la sol ar trebui să fie mult mai applicabled.

Aveţi posibilitatea să utilizaţi zona mica de cupru să se alăture şi agnd dgnd pentru separare. Acordaţi atenţie pentru a fluxului de curent. Mică zonă de cupru ar trebui conectat la bateria în eecly drumul cel mai scurt

Am văzut PPL cu margele de ferita pentru izolarea corespunzătoare a zgomotoase digitale GND de la sol analog. Îmi puteţi recomanda ceea ce ar trebui să fie caietul de sarcini de bile folosite. în termeni de rezistenţă. Folosesc acest separare de un circuit de comandă de la un motor de interfaţă mic4ocontroller

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back