Diff OpAMP problemă

P

phaedrus

Guest
Salut,

Am o problemă cu folosind un Diff OpAMP (folosind LM324) în unitatea câştiga.Am nevoie pentru a măsura de tensiune de la 0 ~ 2.5V de la o celula electrochimica.
Am folosit un mV sursa preliminare pentru a verifica echipamentul.Am fost capabili să citească şi să afişeze în mod corect de tensiune.
Dar când am conecta electrolitici de celule, de tensiune este afişat ca maxim.
Am incercat deconectarea de R76 (1M) pullup dar problema rămâne în continuare.Pad8 şi Pad9 sunt shorted.I nu poate trage S11-1 direct la teren.Aceasta pentru că terenul are o cale de curent sens rezistor conectat într-o altă parte a circuitului.
Toate nemarcate rezistenţe în circuit sunt 4k7.
Orice idei ar fi apreciat.
Ne pare rău, dar ai nevoie de autentificare pentru a vizualiza acest ataşament

Ai pus doar parţial circuit diagram.Trebuie să adăugaţi un circuit echivalent de măsurat element.
Eşti conştient de faptul că intrările de LM124 au părtinire actuale şi necesitatea de a conecta un fel de teren, nu cu prea mare rezistenţă?

Salut,
Deconectaţi toate conexiunile la IC18B.Parter intrare de R72.Eliminaţi R75.Conectaţi PIN 1 din S11 la sol prin intermediul 10k rezistenţă.Acesta ar trebui să lucreze pentru tine.Puteţi lua de iesire de la IC18A numai.

Cu respect,
Laktronics

Max Strabush,
Vă mulţumim pentru răspunsurile.
De intrare este o electrolitici de celule (sursa de tensiune), cu o mare o / p impedanta.Nu pot estima impedanta, dar eu pot măsura de tensiune cu o multimeter.
Poti sa-mi spui care-pin de OpAMP trebuie să fie motivată şi de ce ar fi de rezistenţă în cale.
În prezent instalare, numai Pin5 a Opamp este direct conectat la sol.
Sunt folosind LM324 quad OpAmp şi nu LM124.Adaugă după 9 minute:Max Bharath,

Multumesc pentru idee.Eu voi încerca să iasă.Am avut acest circuit înfăşurat cu sârmă şi a încercat-o.
A mers bine, dar acum nu funcţionează după final PCB.I nu au înfăşurat cu sârmă consiliului de a traversa verifica acum.

Există o lipsă de claritate cu circuit în diferite puncte, la opinia mea.

- Eu nu văd dacă şi de ce un amplificator diferential este, de fapt, sunt necesare.Acesta poate fi cazul, dacă are un alt senzor de curent cale de a circuitului sau orice parte extern conectat la el,
de exemplu, printr-un lichid este scufundat
inch
- Mă întreb ce-i senzorul de impedanta.

OP.

Anumite celule au un eletrochemical mai multe 100 MOhm sau chiar mai mare de impedanta,
care necesită speciale FET electrometru
OP.Mulţi ar dori un OP cu curent de intrare mai mică decât LM324 oricum.

- Care este LM324 tensiunea de alimentare?

-
De ce un senzor de terminalul este conectat la
5 V, până la 1 MOhm rezistor?

Max FvM,
Vă mulţumim pentru intervenţie.
Celula are 3 electrozi ca, înfiinţat în diagram.There este o variabilă de tensiune impresionat peste electrozi A şi C la GND printr-o rezistenţă 1E.
De tensiune de peste B şi C este de a fi măsurate şi menţinute constant de către diferite de tensiune peste A şi C (0 ~ 24V).De măsurat tensiunea ar fi până la un maximim de 2.3V.
1E de rezistenţă este de măsurare a debitului actual (0 ~ 25mA) şi de logare-o în timpul testului.
De tensiunea de alimentare pentru LM324 este de / - 5V la care se face referire la GNDA.Eu sunt în imposibilitatea de a sursa orice JFET quad opamps specificate de / - 5V, ca TL054.
1 Mohm de rezistenţă este de nici un senzor care electrodul este conectat şi afişarea "Open" mesaj în cazul în care tensiunea de mai sus merge 2.3V.Anyway am şters-o cu nici o ameliorare.
După cum am menţionat am incercat acest circuit si a functionat fine.It încă dacă dau o tensiune de intrare externe de la un calibrator mV sau dacă am conecta un cartof de celule (în
jur de 0.8V). Cred că de când am un electrod noi acum, de impedanta este mai mare decât în vârstă un Am testat înainte.

Conectaţi R75 la pământ în loc de
5 V şi se măsoară tensiunea de ieşire de IC18A (pin1) la sol cu voltmetru.Ce ai lua cu celule conectat şi deconectat?

Conectaţi voltmetru peste punctele B şi C, cu sursă de alimentare conectat şi deconectat.Ce vrei sa fii?Conectaţi 1M rezistenţă în întreaga B şi C şi repetaţi măsurători.Având în vedere tipic voltmetru de rezistenţă de intrare 10M tu ar trebui să aibă posibilitatea de a deduce celule
de rezistenţă.

Care sunt electrodului materiale?Care este soluţia din celula?Sunt acoperite cu electrozi AgCl?

Care sunt făcute de pereţi de celule?Exista si alte obiecte din celule de lângă dumneavoastră electrozi?

FVM deja subliniat că bluză cu PAD8-9 cea mai mare parte a ciruit este inutil.Pur şi simplu funcţionează ca un tampon de SL11-2 cu referire la GNDA.

În scopul de a proiecta orice meaningfull circuit trebuie sa stiti ce măsură.Dacă aveţi nevoie de ajutor să includă cât mai multe detalii, ca este posibil.Imagine de celule de instalare, întreg circuit, inclusiv în cazul în care o parte va reglementa tensiune din celula, măsură de curent, surse de alimentare
pct. ...

Este foarte probabil ca
dvs. de celule impedanta este mult mai mare decât 1M şi de care aveţi nevoie pentru a mai bine de circuit.În acest caz, ar trebui să fi foarte mici curenţi implicate şi va trebui să acorde atenţie la fiecare detaliu.

Sinisa, Vă mulţumim pentru răspuns.
I se va clarifica test setup mai departe:

Exista 3 electrozi după cum se arată în postul meu anterior.
Un electrod de platină este de 5 mm diametru
sqElectrod B este un calomel electrode
(http://en.wikipedia.org/wiki/Saturated_calomel_electrode)
Electrod C este o placă de oţel de 10 mm
pătraţiDe electroliţi este o soluţie de sare de 3% v /
v într-un borcan de sticlă, în care toate cele trei sunt scufundate.Nu mai există alte obiecte în celulă.

Am conectat R75 (10M, 1%) la sol.Am folosit un 10M în loc de 1M, pentru a reduce încărcarea pe calomel electrod.
Cu nici o putere dat de celule (de exemplu, nici o tensiune la electrozi 1),
La PIN 1 (IC18A) M-am 0.09V, La pin8 (IC18C) M-am 0.094.
Ecranele LCD pe unitate variază de la 0.103 ~ 0.086. (Dacă aş scurt intrărilor meu de afişare este constant de la 0.004 ~ 0.010.)

Cu puterea de legătură şi de tensiune setat la 1.5V, circuitul menţine 1.484 ~ 1.531, măsurate prin ADC.This variaţie "pare" pentru a fi mai mult din cauza zgomotului decât efectul de control action.If am atingeţi multimeter sondă de tensiune picături de 0.9V acţiune de control, înainte de a creşte din nou de celule de tensiune, pentru a menţine 1.5V.

Unitatea de circuit pentru alimentarea celulei este de discutat aici:
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=323605

Ai o problemă generală în design.

C electrodului ar trebui să fie la 0V potenţial, în timp ce curent ar trebui să fie citit de pe 0.1E rezistenţă ca negativ de tensiune în curent de măsurare.
Nu aveţi nevoie de dif ca amper FVM subliniat.Dar n-ai nevoie de înaltă impedanţă de intrare.
Ai nevoie doar de single-tampon şi aici este cum ar trebui să faceţi asta:

Utilizaţi LMC6062 sau simillar.
Utilizaţi numai o amper în loc de a vă IC18B
Locul scurt în loc de R59
Eliminaţi dioda de la intrare
Mutare rezistor R75 înainte R57, conectaţi-o la o schimbare 0V valoare de 100 m sau mai mare
Conectaţi condensator la 0V loc de
5 V, utilizarea de film condensator citit fişa de date şi selectaţi una care are un nivel foarte scăzut de scurgere,
a se vedea WIMA site-ul web.
De ieşire este de ieşire din acest tampon.

Puteţi folosi în două amper LMC6062 pentru curent de semnal.

Asiguraţi-vă că aţi crea inel de paza jurul
dvs. de intrare de la ieşirea de tampon, de asemenea, conecta celula cu cablu triaxial că centrul dirijor este conectat la B din celule şi interior scut este conectat la ieşire de tampon prin rezistor de câteva sute de ohms.scut exterior ar trebui să se conecteze la 0V.

Citiţi pe paza si tehnici de electrometers, dacă nu sunteţi sigur cum să faceţi acest lucru.

Max Sinisa,

Sper că acest lucru este corect?I-ar putea folosi ca CA3140 este avlbl local aici.

Nu am înţeles sugestiile
dvs. cu privire la efectele negative actuale de măsurare parte.Poţi să-mi la orice punct de circuit idee pentru asta?
Sunt folosind un 1E rezistenţă scăzută pe partea de curent measurement.Would această mică parte curent senzor nu funcţionează într-un setup de acest tip?

CA3140 Cred ca va fi bine.Garda ar trebui să incircle jurul R4 şi toate electrod B conexiuni pe PCB şi ar trebui să fie conectat la interior scut de triaxial cablu de conectare la bord celulă.

Tu dont nevoie de rezistenţă între electrod şi 0V.

Pentru curent sens rezistor:

Aveţi două surse de energie, o alimenta celule şi al doilea simetrice ą5V pentru electronică.Sursa de energie care puterile de celule trebuie să fie conectat la un electrod şi rezistenţă 1E.Numai legătură între două surse de energie ar trebui să fie la electrod C în cazul în care vă conectaţi 0V de pe ą5V sursa de energie.În acest fel, tensiunea citit de rezistenţă sens ar fi negativ şi prin utilizarea răsturnare amplificator puteţi obţine tensiunea citită de dumneavoastră ADC.Această răsturnare amplificator ar trebui să fie compensate scăzut şi zgomot redus.Dacă nu aveţi nimic de obiectat 25mV eroare pe care le puteţi utiliza conexiunea ca ai facut inainte.Poate ca ai putea scădea de eroare provocate de rezistenţă în micro-simţ, ca să nu aveţi de a utiliza metoda descrisă mai sus.Deci Ucell = UB-măsuri.
Ultima editare de Sinisa pe 15 Sep 2008 6:02; edited 1 time in total

Max Sinisa,

De fapt, rezistenţă între electrod şi sol este 0E (un fals rezistor) doar pentru a pune trişeze de PCB pachet, deoarece nu permite dual net nume pentru GND net.

Dar, desigur, de 1E sens rezistor este acolo aşa cum se arată în graficul anterior de celule.Sunt de măsurare de curent şi am constatat că, pentru o setare 1.5v pentru celula mea actuala este de aproximativ 1mA ~ 10mA (adică 1mV ~ 10mV drop).Deci, cred că valoarea pot fi adăugate dinamic pentru a corecta instantanee cu celule B de tensiune.

De sol este un pic cam suspect currently.I au 2 sol avioanele anume.o AGND în cazul în care toate analogic parte este connected.This include / -5 motive pentru opamps şi celule de alimentare teren.Există o DGND teren cu toate micro şi digital parte (tastatura, LCD, etc, etc). Ambele sunt conectate AY un punct de sub ADC.
Pentru a celulelor, am scoate un singur fir din amonte de sens rezistenţă la electrod C.
Sunt obtinerea o variaţie de / - 30mV, eu încă mai trebuie să verificaţi dacă variaţie se datorează acţiunii de control sau de zgomot în setup.
Permis este de / - 50mV aşa Cred ca eu fac bine, dar o întotdeauna îi place să aranja cât mai mult posibil.

Doar pentru a adăuga, am avut greşeli, scut cercui B ar trebui să nu elecreode C. ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back