Diferenţa între FPGA a procesului de proiectare şi design ASIC

R

richardyue

Guest
Bună, Membrii,
Care sunt diferenţele între FPGA a procesului de proiectare şi design ASIC?Ştiu că procesul de proiectare pentru FPGA, este util pentru procesul de proiectare pentru proiectare ASIC?

Hi!

La FPGA-mi o intelegere profunda din care face parte ASIC.

ASIC este o multitudine de metode de proiectare specifice circuitelor integrate.Circuite este punerea în aplicare a funcţiei speciale.

FPGA este programat circuite.

În timp ce în curs de dezvoltare ASIC, FPGA poate fi utilizat pentru protoyping de hardware real.
În ASIC celule standard, sunt date şi ne-am să scriu numai descrierea RTL de la locul circuit.The şi ruta loc instrument de aceste celule şi de a da de ieşire ca structura acestor celule.
În timp ce FPGA constă dintr-LUTS, care poate fi configurat prin biţi dosar generate de locul şi instrument de traseu.

Acum, o zi am r folosind FPGA, ca o parte a ASIC design.Majorly pentru vaidation de proiectare.
Principala diferenţă între ASIC şi FPGA, ASIC în fiecare lucru este constarined mult (în principal space), dar, în plasament FPGA nu este atât de mult constrângeri, şi, de asemenea, depinde foarte mult de blocuri standard precum muxes, etc.so am Canot optimiza calendarul de la frecvenţe mai mari în întreaga etc.This graniţele este diferit, cu ASIC la sinteza ce putem pentru a groupig, ungrouping, retiming etc ca şi pentru cerintele noastre de a ne atinge obiectivele.

Ca astfel de constrângeri sunt afectează FPGA, vom folosi pentru validarea funcţională la frecvenţe joase

în FPGA, u trebuie doar să conectaţi "deja" disponibile privi în sus tabele
deci este în principal, despre conexiunile dintre blocuri pentru a realiza nevoie de funcţii u

în ASICs, u au necesitatea de a alege standard de celule u şi să facă de plasare şi rutarea între acestea cauza acestea nu sunt deja acolo ca în FPGA, astfel încât acesta este despre plasarea acestora şi conectarea lor, de asemenea,

That's vorbeşte aproape sigur de a da o idee simplă

cu respect,
Salma:)

Salma ali Bakr,
Vă mulţumim pentru dvs. de îngrijorare cu privire la problema mea.Doriţi să trimiteţi-mi ceva material?Eu chiar vreau să ştiu cum aceste două modele IC locul de muncă pentru că vreau să găsesc un loc de muncă în acest domeniu, în viitorul apropiat.Mea de e-mail: yuejx211 (at) sohu.com.Vă mulţumim din nou pentru ajutor.

Richard hi,

i chiar trebuie să ştie mai multe despre studiile dvs. şi ce nivel vă aflaţi într-şi ceea ce trebuie u nivel la REAC ...să-ţi spun u util info direct:)

cu respect,
Jennifer

Bună, Salma ali Bakr,
Sunt de învăţare în prezent, de proiectare a ASIC / FPGA.Eu am o bună înţelegere pentru circuitul de bază logica digitale, cum ar fi circuitele de bază combinationale şi secvenţiale.Sunt, de asemenea, posibilitatea de a utiliza aceste porti standard pentru construirea unor blocuri standard, altele ceva mai mare de constructii, cum ar fi vipera deplină, să vipera LookAhead, MULTIPLEXER, comparator şi ALU, DataPath şi unitatea de control, etc vreau să lucreze în domeniul ASIC / FPGA design depusă.Doriţi să-mi dai cateva sugestii?Thanks in advance.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back