die dimensiunea

T

tavidu

Guest
Salut,
Eu sunt de proiectare un cip, proces care este .13.
Vreau să mor estimare de dimensiune pentru cipul meu.
Numărul de cip poarta este 700000, cât de mult Dimensiune Die ar trebui să aleg (nu inclusiv IO)

Salut,
aveţi posibilitatea să ref.de la această 0.13micron (TSMC - opt strat de metal (8LM) de cabluri de cupru technologwith FSG (fluor-Silicat de sticla))
Cod:Biblioteca ------------------------------ Raw Gate Densitate

De înaltă densitate de celule standard de ~ 256kgates/mm2

Celula de mare viteza standard ~ 230kgates/mm2

De metal programabile ~ 140kgates/mm2

Salut,
Multumesc foarte mult
Aţi putea da TSMC 0.18 masă?

TSMC 0.18 - 7LM
Cod:Biblioteca ------------------------------ Raw Gate Densitate

De înaltă densitate de celule standard de ~ 180kgates/mm2

De metal programabile ~ 109kgates/mm2

I was folosire calcualtion mor dimensiunea în mod diferit.Aflarea zona de modulul de la fiecare macro-uri (de la desene care a fost finalizat deja, putem obţine statistic zonă echivalentă nandgate de design).

de ex.
802.11a, b, g BB -> 500000
UART -> 9000

şi apoi a afla NAND echivalenţa Flops scanare şi non scanare Flops
de exemplu:
1 Non-scanare D-FF = 5.67 porti NAND2X1
1 Scan D-FF = 7 porti NAND2X1

În cele din urmă, de la tehnologia de fişiere putem găsi date despre zona de fiecare poarta Nand.

Suprafata totala = (fiecare zonă de poarta NAND) * (nr de echivalent de porţi Nand)AMI Bună, pot sa-mi spui ...despre tabelul de ...sugerează-mi te rog, cum pentru a obţine acest tabele?indiferent dacă de la turnătorie sau de la terţe părţi sau de la experţii noştri.Ai tabelul pentru SMIC .35 u, atunci am putea testa felul meu de calcul cu această apropiere.

Salut,
Die-size (şi puterea ,...) de estimare pot fi obţinute de la TSMC / SMIC / ..techbook (tehnologie ASIC de date carte - sau orice altceva ce o numesc ei).Die-size depinde mult de bibliotecă vânzătorului ASIC's / procesul de tip ...doar contacte-le şi a obţine aceste informaţii.

Metoda de catre dumneavoastra a muri-calcul dimensiunea este corect, dacă tu a lua dimensiunea NAND în mm2.
Precum şi suprafaţa totală ar trebui să fie tot de până la zona de combinationale, zona Noncombinational şi zonă net Interconnect - nu poarta numai.
Rgrds

AMI a scris:

Salut,

Die-size (şi puterea ,...) de estimare pot fi obţinute de la TSMC / SMIC / ..
techbook (tehnologie ASIC de date carte - sau orice altceva ce o numesc ei).
Die-size depinde mult de bibliotecă vânzătorului ASIC's / procesul de tip ...
doar contacte-le şi a obţine aceste informaţii.Metoda de catre dumneavoastra a muri-calcul dimensiunea este corect, dacă tu a lua dimensiunea NAND în mm2.

Precum şi suprafaţa totală ar trebui să fie tot de până la zona de combinationale, zona Noncombinational şi zonă net Interconnect - nu poarta numai.

Rgrds

bine suprafaţa totală a Umm mor foarte interesantă pentru că aş spune că zona mor complet lesiilor pe mâinile pe producătorul ..a putea u a atinge valori tentativa de dependin zona de moară pe tehnologie, scalarea factori etc etc

Has anyone proiectat şi, în final tapeout?

Vă rugăm să impartasesti gandurile tale ...

în ceea ce priveşte,
arun

Zona este, în principal în jos, la biblioteca standard de celule de a utiliza, mai degrabă decât de turnătorie.De exemplu, dacă utilizaţi Artisan Sage-libaraies X, die dimensiunea va fi aceeaşi pentru 0.13 pentru orice Fab (TSMC / Expert / IBM / UMC).Cu toate acestea, dacă utilizaţi Artisan biblioteci Metro, die dimensiunea va fi mai mici, dar aceleaşi pentru fiecare fab.Dacă doriţi o mai mică mor, fie biblioteca schimbare de geometery.

ceea ce spui AMI-am accepta.
u trebuie să stai cu baietii Fab sau cere foaie de date pentru că tehnologia special despre Die calibrare.
acum cant un alt mod u calcula urslen.
obiceiul calculcation nandgate u ajuta foarte mult.
aceasta va da appr.de valoare.
u have considera mult mai mult decât atât.
de putere, Temp, aspectele legate de SI pentru densitate de celule.

Citat:

aravind:

ceea ce spui AMI-am accepta.

u trebuie să stai cu baietii Fab sau cere foaie de date pentru că tehnologia special despre Die calibrare.

acum cant un alt mod u calcula urslen.

obiceiul calculcation nandgate u ajuta foarte mult.

aceasta va da appr.
de valoare.

u have considera mult mai mult decât atât.

de putere, Temp, aspectele legate de SI pentru densitate de celule.

Salut,
Sunt total de acord cu descrierea usrlen şi, dacă u nevoie pentru a calcula matematic apoi mergi prin text book ASIC de M. Smith, capitolul nr.15 şi el a explicat foarte clar despre "Dimensiune Die".

Prashant

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back