despre PGA de senzor de imagine CMOS

L

lhlbluesky

Guest
în cazul în care câştigul gama de PGA (utilizat în senzor de imagine CMOS) este de 1 ~ 9, atunci pentru senzor de mici (de exemplu, 300000) matrice de pixeli, se face că mai scurt, câştigul ar trebui să fie folosite, cum ar fi 1 ~ 2, şi pentru senzorul de mare (de exemplu, 10000000) matrice de pixeli, se face că gamă mai mare câştig ar trebui să fie folosite, cum ar fi 7 ~ 9?

Am dreptate? pls da-mi niste advice.thanks toate.

Ce vrei să spui prin PGA, precum şi gama de câştig?

Am un doctorat în senzor de imagine CMOS de proiectare şi eu le-proiectare pentru un trai, dar nu sunt sigur ce ceri.

Ce tip de senzor CMOS?Este doar senzorul sunteţi referire la, sau este un senzor integrat într-un aparat de fotografiat?

este vorba de un senzor (general), integrate într-un PGA camera.and este un câştig programabil gama amplifier.gain se referă la mărire gamă.

Senzorul este un cip cu o gama una de pixeli, nimic mai mult (bine, adresa de decodoare şi ieşire etc amperi).Un aparat de fotografiat este un senzor cu adresare, pontaj, prelucrare etc
Mognification este un fenomen optic şi nu are nimic de-a face cu amplificare.

Zoom digital este, în principiu imagine trunchiere.

În cazul în care este acest amperi PGA în citcuit?este, după ieşire analogică a senzorului (în camera foto-video)?
Dacă este, presupun că este doar un fel de control de contrast (sau creştere), în cazul în care părtinitoare corect un echilibru alb.

lhlbluesky a scris:

pixel dintr-PGA --- --- ADC ---- procesare digitală

Ce înseamnă în cazul în care înseamnă? pls explica more.thanks

lhlbluesky, haw-haw, ar trebui să au scris această problemă în discussion.In noastre pe săptămână subiectul nostru
CSI Chip, Digital Programmble Gain Amplificator este utilizat ca un adjust.After culoare Pixel Bayer converti fotocurentului în picătură de nodul de stocare, R şi de ieşire B, Pixel sunt readouted de autobuz superioară a CSI, în timp ce Pixel G sunt efectuată de către autobuzul mai mici.Deoarece culoarea de echilibrare de multe ori să fie o funcţie principală a cip noastre, DPGA va acţiona ca un analog de multiplicare care se poate schimba fără semnal de prelucrare a DSP.Designul original provin de la analogic CCD-front-end circuit.as pentru gama de câştig diferite (1-3,2-6,3-9), asta e doar vizează starea de iluminare diferite, nu dimensiunea matrice de pixeli.

zhaoshibin a scris:

ar trebui să aveţi postat această problemă în discuţia noastră pe săptămână subiect.

Câştig PGA nu are nimic de-a face cu dimensiunea array senzor.
Când modificaţi sensibilitatea ISO de aparatul de fotografiat digital, vă sunt de fapt tweaking obţine dvs. PGA.În condiţii de iluminare redusă senzorul Realizările sunt scăzute şi pentru a obţine rezoluţia completă ADC semnalul este amplificat de PGA.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back