Depanarea un VCO 145MHz

N

Navajo

Guest
Bună ziua tuturor

Am de lucru într-un VCO, care poate fi vazut aici http://www.eurobotics.org/vco/vco.html
Oscilator fapte bune, forma bună frecvenţă bună, dar când am introducă Varactor I dont a obtine ceea ce aş vrea să am, că este un semnal de 2 alege una pentru 0 şi alte pentru 1 în domeniul de frecvenţă.

Eu am uita pentru problema, peste tot şi I cant găsi.

Orice idee va fi Bine ati venit.

Ft de 2N2222 este de aproximativ 200 MHz, încercaţi să utilizaţi un tranzistor diferite cum ar fi 2N5179.Adept emiţător are o putere redusă impedanţă atât de rezilia aceasta vă permite spun la 100 ohmi.Înlocuiţi C7 cu un capac .01 uF aşa că acţionează ca un scurt.Semnal de 5V de intrare poate fi prea mare asa ca incercati o divider tensiune pentru a aduce amplitudine de 50% sau mai mult.

succes.

Raportul C1/C2 ar trebui să fie mai mare decât 1 pentru circuitul de a avea câştig destul de bucla pentru a începe uşor.Al tău de muncă într-un fel de capacitance pe colectorul reflectată înapoi în bază.

De asemenea, forme de undă de ieşire vă arată ca OSC este "squegging", o afecţiune în care, din cauza unui raport greşit feedback-ul care implică C1, 2 şi Re va determina tranzistorului pentru a fi condus în oprire la intervale regulate.Acest lucru face ca un tip de modulare de amplitudine cu o multime de sidebands.

Încercaţi să modifice raportul condensator feedback-ul şi / sau adăugarea unor inductivităţii în serie cu scrierile

Eu am încercat unele dintre sfaturi dumneavoastră şi am luat nişte îmbunătăţiri.Totusi am un spectru destul de murdar.Eu voi recitit unele documente şi voi posta întrebări noi în curând.

Decât tine foarte mult.

Reduceţi datele introduse de comutaţie de frecvenţe să spun 10k sau 100k şi a vedea dacă există mai multe îmbunătăţiri.Începeţi cu o frecvenţe mici de comutare şi de modul de lucru in sus.În acest fel vei fi capabil să identifice în cazul în care limitări de circuit dvs. sunt.

Amintiţi-vă sunteţi FM, modularea semnalului.Prin definiţie FM au un număr infinit de sidebands, deşi sidebands având niveluri mai puţin de 1% din nivelul operatorului de transport sunt ignorate.În funcţie de cantitatea de abaterea de la operatorul de transport (de modulare index = abaterea de frecvenţe / de frecvenţe mod) 1,2,3, etc puteţi avea (6,8,12 X Mod de frecvenţe), lăţimea de bandă necesară RF

De exemplu: Dacă aveţi un mod de frecvenţe de 5kHz, cu o deviere de frecvenţe de 75KHz, indicele Mod va fi 15.De la Bessel tabel funcţii lăţimea de bandă necesară va fi de 2 X 19 (perechi de sidebands) = 38 x Mod de frecvenţe = 190kHz.Modularea Pulse este utilizat împreună cu "Vernitel" metoda de a reduce latimea de banda de ansamblu.În această metodă de impulsuri AM modula o subcarrier care apoi FM, modulează operatorul de transport principal.Datele canal este împărţită în 2 semnale de înaltă şi joasă, fiecare semnal este transmis pe un canal separat cu un total de lăţime de bandă mai mici decât canal de date originale.
Design Last edited by E-pe 02 iulie 2004 2:37; editat 1 dată în total

Dacă trimiteţi date digitale sau de impulsuri, nu aveţi nevoie de filtrul de intrare trece-jos.Păstraţi R3 şi a scăpa de C10, face C7 un .01 uF.Prin aplicarea la 5V Varactor, capitance se va schimba foarte mult, aşa că trebuie să reducă amplitudinea inut.Cât de mult deviaţia de frecvenţă care aveţi nevoie pentru 0 sau 1? Checking out modulare FSK (frecvenţa keying shift) la Google sau Yahoo.

succes.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back