De ce nu TMR1 conta de două ori?

X

x_ngine

Guest
Bună ziua tuturor,

Din moment ce vreau, pentru a afla Proteus,
sunt în curs de dezvoltare simplu circuite cu pic 16f877a scris firmware cu Hi-Tech Picc 9.50pl2.

În prezent, am încercat să-l folosiţi TMR1 de a crea un 16-bit contra.
Circuitul am proiectat este foarte simplu: aceasta constă într-un push-buton conectat la RC0 cu o rezistenţă pull-up.Scopul meu este pur şi simplu pentru a vedea creşterea contează în TMR1L când apăsaţi butonul.

În această situaţie, Presupun că Oscilator între RC0 şi RC1 cu handicap ar trebui să fie, pentru că nu am nevoie pentru a face ceva pentru ca am oscilează genera "ceas" de mijloace de buton.

Problema este că, dacă am dezactivăm Oscilator stabilirea T1CON = 0b00000111 TMR1L este de două ori pe incremented de fiecare dată am apăsaţi butonul, în timp ce dacă am activare a Oscilator stabilirea T1CON = 0b00001111 tot e bine.

Ce înseamnă Oscilator fac?Nu pot vedea rolul său în circuitul ...Aceasta este, de asemenea, deoarece uitam interne cu privire la schema de 16f877a
a datasheet se pare PIN RC0 este direct conectat la TMR1L, fără a trece prin Oscilator ...

Ajutaţi-mă vă rog!!

M-am gândit că, în acest caz, Proteus nu ar fi făcut analogic simulare pe ghimpi.Voi încerca sugestie şi vă voi raport de rezultat.

Mulţumesc.

PaAdăugat după 2 ore 33 minute:Am conectat un condensator de 100nF (I tryed chiar şi cu cele mai mari), de la codul PIN de la sol, dar situatia nu se schimba, sau, să spun adevărul, se schimbă, dar numai un pic ...Am observat că în prezent nu există nici o regulă fixă pentru incremente: uneori este incremented de 2, alte ori, de trei ...

De altfel, daca ma uit la PIN cu osciloscopul pot vedea clasice RC exponenţială de undă.

Ca şi înainte, problema dispare o dată am setat pe internall Oscilator.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back