De ce în două etape OPamp are zgomot mai mic decât o singură etapă?

F

FDG

Guest
Am citit un document care mi-a spus două opamp etapa a zgomotului mai bine decât
singura etapa?Sunt mirat de ce?În ceea ce priveşte zgomotul termic, dispozitive de intrare
cele mai contribuie, contribuie în a doua etapă de zgomot, dar suprimată de câştigul
din prima etapă.Situaţia este similară şi în op singur stadiu.De ce mi-a spus că, de hârtie?

Apropo, am văzut un op pe amplificator câştiga cu feedback-ul rezistor în această lucrare.
Un lucru confuz mine este op nu include sursa de tampon de urmaş, acest lucru este
op două etape.Sunt mirat, de asemenea, de ce nu vă faceţi griji sarcina rezistor câştig
a acestui opamp?

Cred că este mijloc de intrare prevăzute de zgomot este mai mic, deoarece câştig OPA este mai mare.

În general, de intrare prevăzute de zgomot depinde în principal de GM a etapei de intrare.Poate cu ajutorul unui amplificator în două etape permite folosirea mai mult din bugetul curent în pereche de intrare, îmbunătăţind astfel GM lor şi, prin urmare, reducerea de intrare prevăzute de zgomot.

Dacă alegeţi să aibă cele mai multe curente în pereche de intrare şi o mică parte în stadiul de ieşire atunci puteţi avea performanţe scăzute de zgomot (GM ridicat de intrare şi GM mai mică, de stadiul de ieşire)

Un alt lucru de luat in considerare este faptul că în două etape OTA are cel mai mic număr de dispozitive, comparativ cu Otas singur stadiu.Acest lucru reduce zgomotul colaboratori şi, prin urmare, de asemenea, reduce de intrare prevăzute de zgomot.

elbadry a scris:

În general, de intrare prevăzute de zgomot depinde în principal de GM a etapei de intrare.
Poate cu ajutorul unui amplificator în două etape permite folosirea mai mult din bugetul curent în pereche de intrare, îmbunătăţind astfel GM lor şi, prin urmare, reducerea de intrare prevăzute de zgomot.Dacă alegeţi să aibă cele mai multe curente în pereche de intrare şi o mică parte în stadiul de ieşire atunci puteţi avea performanţe scăzute de zgomot (GM ridicat de intrare şi GM mai mică, de stadiul de ieşire)Un alt lucru de luat in considerare este faptul că în două etape OTA are cel mai mic număr de dispozitive, comparativ cu Otas singur stadiu.
Acest lucru reduce zgomotul colaboratori şi, prin urmare, de asemenea, reduce de intrare prevăzute de zgomot.

pentru deviecs dimensiune mică, zgomotul nu este tot mai mică decât cea a dispozitivelor de dimensiuni mari.de zgomot termice şi 1 / F de zgomot sunt diferite

În 2 Etapa OTA aveţi 6 dispozitive thaa contribuie la zgomot ...

În etapa OTA unice veţi avea întotdeauna mai mult decât asta.De exemplu, OTA telescopice va avea 8 dispozitive.creşte numărul pentru cascode pliate sau curente-oglindă Otas de tip.

Cu respect

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back