Cum se interfaţă GSM / GPRS modem de la un MCU?

L

Labin

Guest
Am GSM / GPRS modem şi 89c52 microcontroler.
Am studiat toate set de AT n extins la comenzi utilizate pentru trimiterea n primirea de SMS, folosind hyperterminal la PC-ul şi a fost reuşită.Acum am nevoie pentru a-mi interfaţă GSM modem pentru a 8052.I dont ştiu cum să încep.

8051 milionimi de utilizare sau alte tipuri ca AVR cu MAX232 RS232 interfata IC, pentru a se conecta la GSM şi GPS module (aveţi nevoie de 1 RS232 port pentru GSM şi alta pentru GPS).

Utilizare la comenzi în funcţie de modul datasheet (GSM), GPS pentru utilizare NMEA0183 protocol.

ar trebui să trimiteţi şi să primiţi date de către micro, folosind codul de c şi portul driver scris pentru port serial.

Salut,
În zilele noastre, toate vin cu microcontrolere interne port serial sau USART.GSM modem de asemenea, comunică folosind port serial.

Deci, ar fi de conexiune
8052 (inbuilt USART) -----> GSM modem

Acum, programul de microcontroler pentru a trimite tot la comenzi, prin port serial.
Amintiţi-vă, GSM modem mereu ecouri datele pe care le-a primit.Aşa că, atunci când transmite un octet de asemenea, ar trebui să beneficieze de acelaşi.De exemplu, dacă microcontroler transmite "A" pentru a GSM modem, imediat după care Gsm modem va transmite un "A", înapoi la microcontroler pe care le-a pentru a primi o.

Program ar trebui să imite toate comenzile pe care le-aţi practicat în Hyperterminal.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back