Cum sa faci un generator simplu val pătrat (10 Hz la 100 Hz)

T

tronoty

Guest
Are cineva o sugestie a modului de a face un generator foarte simplu Wave Piața, care pot fi reglementate de la 10 Hz la 100 Hz (și poate fi de până la 300 Hz). Tensiunea de intrare este de 12 volți curent continuu de ieșire poate fi nimic între 5 volți la 12 Ciclu Volt nu este atât de important, astfel încât 50% ar fi perfect Va multumim Tronoty

Vă mulțumim pentru IanP informații și link-ul de mare. Știi dacă timer 555 permite de a păstra la timp aceeași gamă de frecvență? Cu alte cuvinte, aș dori să păstreze producția la timp vă permite să spun la 2 secunde mili de la mic la frecvență înaltă, astfel încât ciclul de taxă este în continuă schimbare. Posibil, cu 555? Multumesc Tronoty

Cu 555 se poate face opusul: timpul OFF poate fi constanta .. Tona = 0.693 * (R1 + R2) * C = 0.693 * Toff R2 * C Dacă variază în funcție R1 și R2 menține constantă Toff va rămâne constantă, de asemenea, .. Deci, dacă utilizați invertorul tranzistor simplu sau NU poarta puteți inversa val pătrat și au timp ON constanta .. Salutari, IanP

Va multumesc foarte mult, acest lucru a fost de informații foarte utile. Tronoty

Bună, Cu privire la a face un pătrat val generator folosind un cronometru 555 la ciclul de umplere de 50%, într-un fel este de a trece prin R2 diode în timpul ori de încărcare și descărcare corespunzător! Poate o sursă de curent constant, de asemenea, utilizat în acest caz în loc de R1 (unui circuit oglindă de curent), care ar ajuta pentru a produce un astfel de val?

O altă modalitate de a face un ciclu de 50% cu 555 este conecta un rezistor de 1k de la pinul 3 la Vcc. Tie pini 2 și 6 împreună. Pune rezistor de distribuție de la pinul 3 la intersecția pinii 2 și 6, a pus condensatorul de distribuție din pinii 2 și 6 la masă. Acum devine: T = 1.386RC.

Pentru a k7elp60: Ceea ce înseamnă că rezistențe normale nu trebuie să fie utilizate în cadrul circuitului 555 b / g pini 7 și 6 sau 8! Deci, practic, taxa este prin rezistor conectat b / g pinul 3 și 6, în timp ce descărcarea de gestiune este prin rezistor originalul?

[Quote = coolguy_ar] Pentru a k7elp60: Ceea ce înseamnă că rezistențe normale nu trebuie să fie utilizate în cadrul circuitului 555 b / g pini 7 și 6 sau 8! Deci, practic, taxa este prin rezistor conectat b / g pinul 3 și 6, în timp ce descărcarea de gestiune este prin rezistor originalul?? [/Quote] de încărcare și descărcare este conectat prin rezistor între pinii 3 și 6.

Aș putea obține o schematică a ta te rog?? Am nevoie doar să confirme câteva lucruri

Bună, puteți încerca cu acest circuit. Aici vei avea 50% din ciclu! Cele mai bune urări. Mr.Cube

Pentru a Mr.Cube Utilizarea AO cu alimentare unipolară nu provoca o mulțime de probleme în special în iad cu masă virtuală. În plus, în circuit, capacitatea este între intrarea inversoare și "masă reală". Sa impune ca acesta să fie cu GND virtuale. Este mult mai bine pentru a utiliza op-amper folosind bipolara! Schema următoare este cel real folosind o sursă de bipolară. Puteți adăuga, probabil, rezistori de la intrarea ne-inversoare!

De ieșire de la AO dacă este folosit cu alimentare bipolara, va fi pozitivă și negativă. Cum pot converti acest val b / g + V și-V, într-un val care este b / g + V și GND? Acesta nu este plin de undă rectificarea pe care vreau să fac. Și eu nu vreau nici de prindere! Vreau să "traducă" informatiile cuprinse la aceeași semnalul original pentru unul nou. Orice idei??

În cazul în care nu este frecvența F = 1/1.386RC, spre deosebire de F = 1.386RC [quote = k7elp60] schematică a 555 val timer 50% taxa ciclu pătrat [/quote]

[Quote = BryanL] ar trebui să fie nu frecventa F = 1/1.386RC, spre deosebire de F = 1.386RC [quote = k7elp60] schematică a 555 val de taxe Timer 50% pătrat ciclu [/quote] [/quote] Ai dreptate, fotografia are notația greșit! 1/1.386RC este Efectiv 1.386RC frecvența este perioada de

Vă mulțumesc tuturor. acest lucru a fost de mare ajutor. Eu am folosit timer 555 si a functionat foarte bine. Eu am folosit ieșirea 555 pentru a conduce un tranzistor mică și în acest fel am avea un semnal inversat perfectă de a conduce sistemul meu. Multumesc din nou Tronoty

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back