cum să obţineţi o diodă de la un BJT

E

electronics_kumar

Guest
Practic BJT are 3 regiune şi diodă este o regiune 2.
putem folosi toate căile posibile de la BJT pentru a obţine o diodă comenzi suitalbe sunt de aşteptat.

Există trei pini de la BJT: C, B şi E. Baza (B) este centrul de ele.Deci, dacă doriţi să faceţi BJT care urmează să fie diodă, tu doar ia B, ca unul dintre PIN-ul dvs. diodă, precum şi a altor PIN-ul este de până la tine.

Dacă utilizaţi NPN tranzistor, practică destul de comună este de a conecta B (ASE) cu C (ollector) şi trata-o ca anod şi E (Mitter) devine catod.
În tranzistoare PNP aceeaşi conexiune poate fi folosit (B C), dar polaritate este invers: (B C) = CATHODE şi (E) = Anode

Puteţi utiliza orice configuraţie posibilă singurul lucru este ca fiecare de configurare ca proprietăţile lor speciale, ca nivelul lor de dopaj este diferită pentru emiţător şi colector şi grosimea lor.

Puteţi folosi fie colector-Base Junction sau Emitter-jonctiunea Base.Dacă utilizaţi colector-joncţiunea Base, tensiunea defalcarea este Vceo.Dacă utilizaţi Emitter-Base joncţiunea tensiune defalcarea va fi Vebo (de obicei, 7V pentru un tranzistor de siliciu).Collector uşor dopat-joncţiune Base vă va oferi o diodă mai repede, din moment ce există mai puţine operatorii de transport minoritate a matura departe de juction în timpul Turn-off.

Salut.
Sunt de acord cu IanP 100%.designeri îl numesc "diode de conectat" stil.în acest fel, aveţi un dispozitiv de două terminale la fel ca o diodă.precum şi în modelul său de semnal de mici pe care le consideraţi doar un rezistor (adică 1/gm) şi un condensator, în paralel, (la fel ca o diodă.) simplu, nu-i asa?

Cu respect,
EZT

Există o întrebare pe care am fost întrebaţi despre.De ce este colectorul Baza de shorted BJT diodă mai bun decât un emiţător de bază shorted diode?Mă gândesc la câteva motive, dar vreau să le confirma.

Cred că, dacă doriţi să utilizaţi tranzistorul ca o diodă rapid, şi doresc să aibă cea mai mare tensiuni de operare pe care îl au pentru a conecta B, de bază, cu Emiter E (Configurare 1).Aceasta este, pentru un tranzistor NPN C va fi Catode şi B E vor fi anod.Această configuraţie dă capacitance mai mici şi mai mari de tensiune defalcare .....

Cred că de configurare a altor (Configurare 2-B conectat la C), provine din vremurile de demult, atunci când a avut tranzistori beta mici şi tensiune colector scăzut defalcare.În această configuraţie dioda va fi mai lent şi defalcarea va fi mai mici .....

Are cineva au alte idei despre motivul pentru configuraţia 2 (de bază conectat la colector) este foarte mult folosit?Există avantaje pentru configurare 2?

S.

conecta de bază şi emiţător de orice NPN-tranzistor BJT aţi obţinut o diodă

Marea Britanie a scris:

conecta de bază şi emiţător de orice NPN-tranzistor BJT aţi obţinut o diodă

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back