cum la spre convertizor de căldură în electricitate

S

ssankurathri

Guest
Salut
Cum se efectuează conversia de căldură în electricitate .....
dacă mă duc pentru termistori şi sensistors care se schimbă rezistenţa lor în calitate de temperatura, mai este nevoie de unele surse de aprovizionare.

practic i nevoie de energie termică să fie convertite în energie electrica ...

cu respect
skr

Un termocuplu practic face acest lucru, dar cu un randament foarte scăzut.A se vedea Wikipedia pentru o vedere de ansamblu: http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoelectric_effect

Salut,
Turbinele cu abur, de asemenea, producerea de energie electrică folosind caldura.
Cu respect,
Laktronics

Aproximativ 35 de ani în urmă am văzut metoda termocuplul.Nu a fost acest tub cu mii de ei.O flacără a fost pus la partea de jos a tubului şi căldură au crescut.Această unitate a pune în câteva zeci de waţi.

Ce se întâmplă dacă se concentreze energiei solare pe termocuplu folosind o lupă?Te rog, lasă-mă să ştiu dacă, care ar putea face smecheria .......

Problema este redus de energie cu unul singur.Ai nevoie de multe în serie pentru a face o tensiune utilă.

O turbina cu abur poate fi folosit pentru a converti căldură în energie mecanică, si o genarator conversia energie mecanică în energie electrică.
Noi, de asemenea, se poate utiliza într-o intersecţie din două metale diferite pentru a converti căldură în energie electrică.

Fizicieni de la Universitatea din Utah dezvoltat mici dispozitive care energia termică se transformă în sunet şi apoi în energie electrică.Tehnologia este promiţătoare pentru schimbarea energie termică a deşeurilor în energie electrică, valorificarea energiei solare şi computere de racire si radare.

http://www.sciencedaily.com/releases/2007/06/070603225026.htm

în zile am meu colegiu citit o carte veche în ceea ce priveşte proiectul electronicii într-o librărie.Am citit de acolo care diode tunel poate converti căldură în energie electrică.conectaţi-le în serie pentru a obţine de tensiune mai mare.I începe căutarea pentru diode tunel de atunci, în magazine locale sau online, dar fără noroc.atât de havent I tried it.
dar este foarte posibil.
o companie privata face acum acelaşi lucru, spun ei tuburi de siliciu nano.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back