cum de a defini substrat finite în IE3D

D

danda821

Guest
Salut,

Mă întreb dacă pot defini substrat finită în IE3D.I aflã dimensiunea implicită substratul este prea mare.Mulţumesc.

danda821

Max, danda821:

1.Se definească unele de tip dielectrice (e) in parametri de bază.
2.Egal forma dielectrici finit ca un grup de poligoane.
3.Selectaţi-le şi selectaţi ADV Edit-> DEFINE dielectrice APEL.
4.Alegeţi formele dielectrică şi alegeţi dacă doriţi să eliminaţi poligoane le utilizaţi pentru definirea formelor.Dacă alegeţi să îl eliminaţi, poligoane va fi dispărut şi în care sunt folosite pentru a defini formele finit dielectric numai.

Toate cele bune,

Jian hi,

Am o îndoială în IE3D .... este orice structură în mod implicit a substratului infinit în IE3D? ...

Apoi, dacă vom reduce grosimea substratului sa nm gama spun 500nm (0.5micrometre )...... ceea ce ar trebui să fie de grosime benzi şi whther lăţimea ?...... este o orice interval optim de simulare în IE3D? .. . va funcţiona în FIDELITATE ?.......

Vă rugăm să specificaţi intervalul ...... aşteaptă răspuns ur ...

în ceea ce priveşte,
venkat

Bună, mailgvenkat: Pe IE3D, dimensiuni finite dielectrice subtiri pot fi modelate destul de uşor.Acesta nu ar trebui să aibă nici o problemă în manipularea dimensiuni în nm gamă.De fapt, un astfel de dielectrice subţire ar trebui să cauzeze probleme în FIDELITATE care se bazează pe FDTD.FDTD algoritmi în mod normal, au dificultăţi în modelarea structurilor cu electric smally dimensiuni şi structuri cu mari structuri de raport de aspect.Mulţumesc!

Jian hi,

Eu am simulat o structură stripline cu dimensiunile nanometri ca:
benzi lăţime-60nm
Banda grosime-10nm
grosime de substrat (de jos)-50nm
grosime de substrat (sus)-40nm

La simularea aceasta am s-parametrii şi parametri de linie de transport aşa cum se arată în ataşamente ...
Am infered că impedanţa este renuntat 100ohms de peste mare .... este o orice constaint sau de a limita, în această valoare a impedanţă ?........

Dă-mi valorile ideale os s-parametri (S11, S22, S12, S21 ).....

De asemenea, nu am putut complot domeniul lângă model pentru această structură ... ar putea u te rog ajută-mă în trasarea acelaşi ... am citit manualul, dar pe urma ea iam Noţiuni de anumite erori ...

astfel încât vă rugăm să specificaţi-mi paşii pentru trasarea domeniul lângă model ......

în ceea ce priveşte,
venkat.g
Ne pare rău, dar ai nevoie de autentificare pentru a vizualiza acest ataşament

Bună, Mailgvenkat: am descărcat fişierul dvs. resultnm.doc şi deschideţi-l pe MS-Word.Acesta arată fereastra gol chiar şi dimensiunea fişierului este de 800 octeţi.Care este formatul de fişier sau este corupt?Cu respect.

Jian hi,

Ne pare rău pentru probleme .... am alăturat ataşaţi din nou fişierul nou pentru ..... de referinţă dvs.
Vă rugăm să aruncaţi o privire la ea ..şi ajută-mă pentru întrebările de mai sus, în răspunsul precedent .....

anticiparea .... vă ajuta în ceea ce priveşte,
Venkat.G.

Bună, Mailgavenkat: am verificat fişierul dvs.. Doc.În urma sunt comentarii:

1.Am observat aţi definit 3 substraturi (50 nm, 10 nm şi 30 nm).Cu toate acestea, benzi dvs. este definită pe z = 245 microni.Este foarte departe de la sol.Acesta va fi o impedanţă foarte mare TLN indiferent de ce.

2.Utilizaţi Fmax = 20 GHz şi Ncells = 200 celule pe lungime de undă.Este foarte grosier pentru o astfel de structură mici.Am încercat să îl crească la Fmax = 20000 şi Ncell = 30 pentru a ochiului de plasă cu o lungime de 1 micron într-o câteva celule în direcţia longitidual.În cazul în care discretizare este prea aspru, aceasta poate provoca probleme de precizie.

3.Grosime a benzii este de 10 nm.Pentru astfel de o fâşie subţire, pierderea este foarte mare.Este vorba de 2 Ohm / mp.Veţi găsi ZC care urmează să fie foarte mare chiar şi pentru o dimensiuni normal, ceea ce vă va aştepta ca zc de a fi în jur de 50 de ohmi.

Grosime a benzii de nu mai este foarte mic în comparaţie cu lăţime.Este posibil construirea modelului grosime poate îmbunătăţi precizia.

Am ataşat modelele mele în această postare.

Toate cele bune,

Jian hi ...

Multumesc pentru sugestii valoroase şi util ....... so i-au definit 3 substraturi în ..... cazul meu, dar pentru o stripline ea va avea în mod normal, 2 substraturi ... aşa că am avea de a elimina un mijloc. .. substrat ie10nm ......

Dacă am elimina şi specificaţi o lungime de 500nm pentru întreaga structură ... va fi acolo orice îmbunătăţire a char.impedance şi a pierderii ......., de asemenea, eu am la spre increse Fmax la aproximativ 20000GHz (nu-i asa o valoare mare ... va fi o valoare practică) şi pentru a reduce ncells la 30 de celule / ....... de lungimi de undă

De asemenea, eu am să analizeze pentru ..... Near Field model, dar pentru substrat astfel de mici cum să facă acelaşi plz ..... da-mi paşii de urmat ...... eu am manualul, dar este afişat unele erori cînd i executa thro 'it .....

aşteaptă răspuns ur ...
în ceea ce priveşte,
venkat.G.

Max, mailgvenkat:

1.Scoaterea substrat de mijloc se va schimba doar ZC uşor.Acesta nu va ajuta.
2.Comportamentul ciudat al ZC se datorează în Fâşia subţire.Este atât de subţire (10 nm), că, chiar de aur are 2 ohmi / mp.Acesta este mult prea lossy.Se schimbă comportamentul benzi metalice complet.
3.Frecvenţa de discretizare Fmax = 20,000 GHz este foarte mare.Acesta este complet datorită structurii mici care le aveţi.Dacă alegeţi Fmax semnificativ mai mici, benzi întreaga ta va fi cu ochiuri într-o singură celulă.Acesta poate degrada precizia.

Toate cele bune,

Jian hi,

ajută-mă pentru următoarele întrebări ..

1.nu am putut complot domeniul lângă model pentru dimensiunile structura de mai sus ... ar putea u te rog ajută-mă în trasarea acelaşi ... am citit manualul, dar pe urma îmi sînt achiziþie anumite erori ...

astfel încât vă rugăm să specificaţi-mi paşii pentru trasarea model Near Field ..... am putea anima-o pentru fiecare pas de timp, astfel încât pentru a vedea rezultatul ...

2.De asemenea, eu am un dubiu ... whther de operare freq.has nici un efect asupra structurii de dimensiuni sau viceversa .....( este o orice interval optim pentru freq.used în micrometri gamă )?....

Răspunsul mine .... în ceea ce priveşte şi de a vă mulţumi ...
venkat.G.

Max, Mailgventat:

Am incercat de exemplu pentru tine şi acesta este de lucru.Aici sunt fişiere.Vă rugăm să citiţi cu apendicele de calcul domeniu apropiat şi de vizualizare.

Toate cele bune,

Jian hi,

Am simulat aceste fişiere dat de u domnule ...... it works ....... welll dar am o domnule îndoială, în cazul în care char.impedance este prea mare, nu se deduce că pierderea este mare ... ..... cu siguranţă, acesta este un dezavantaj pentru aceste structuri ?.....

În cazul în care eu am nevoie pentru a creşte dimensiunile benzii & substarte ... astfel încât să se reducă char.impedance .... normaally care le-am char.impedance să fie 50 la 100 ohmi ...

a putea u-mi dea semnificaţia de mare / mică valoare a char.impedance plz ?..... ...

În ceea ce priveşte,
venkat.G.

Max, Mailgvenkat:

Cel puţin, pot să te văd necesitatea de a spori secţiune transversală a benzii.Este foarte lossy cu o astfel de secţiune transversală mică, chiar şi pentru cel mai bun conductor normale.Desigur, este posibil să fie ok dacă utilizaţi HTS.

Toate cele bune.

OK, very good!simulare cu ie3d, RFID, suntem de configurare groud?eroare de rezultat meu "este de 65%

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back