Cum de a comuta între două surse de putere?

P

Pro Disma

Guest
Dear all,

Care este cea mai mare forţă modalitate eficientă de a alege între două surse de putere?
Pentru a fi mai precis, am un circuit solare alimentat cu o putere DC reglementată şi o baterie reincarcabila, şi vor să fie în măsură de a selecta automat cel mai bun dintre cele două condiţii, la nivel de tensiune (iealways să păstreze o ieşire 3V).

Multumesc mult!

Dacă utilizaţi o baterie care poate fi perceput float (Adică de acid de plumb) si se dosn't problemă în cazul în care tensiunea de ieşire poate lăsa în jos, apoi cea mai bună cale este, probabil, să se hrănească de ieşire celulelor solare într-un regulator de tensiune constantă că tarifele pentru baterii şi oferă, de asemenea putere afară.Dacă echipamentul atrage mai mult curent decât celule solare pot furniza acesta va începe să desenaţi surrent din baterie.

Dacă doriţi să comutaţi între sursele poti cumpara releele cu doua bobine.Contacte rămâne pe ultima poziţie au fost trase la cu nici o putere pe oricare dintre bobina.

Un circuit comparator de a conduce un astfel de releu-ar putea face, care utilizează energie foarte puţin atunci când nu se schimbă între sursele de alimentare.
Last edited by throwaway18 la 24 martie 2006 14:08; editat 1 dată în total

Cred ca pentru a atrage Relee de mult curent, astfel încât ar trebui să ia în considerare opţiunea de p-canal MOSFET, care poate fi condus de la un low-thruogh comparator puterea de o pereche de tranzistori NPN; unele mai multe detalii puteţi găsi aici:
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=467164&highlight = # 467164
(ultimul meu post)
Cu respect,
IanP

încercaţi un comparator, care are o logica de 3 V afară şi partea de analog functioneaza pe 5V sau cam asa ceva.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back