cum a putea i trecerea lăsat un număr întreg?

J

Jony

Guest
eu am nevoie pentru a comuta stânga un număr întreg
652585432 => 6525.
doar ca să taie 5 numere din stânga
, fără a floating point
a putea anyone ajută-mă help?

Ceea ce de programare / limbaj HDL sunt utilizaţi?

Sunt acele numere zecimale?Daca este zecimale, este stocate ca binar sau BCD?Tu poţi nevoie la spre a face divizie număr întreg, ca acesta, în C: 652585432/100000

salut,
algoritmi de divizare sunt u complex.if-şi poate permite unele erori (apprximation la valori) u a putea folosi doar funcţia de schimbare chiar in VHDL (funcţia SHR).

viswa a scris:

salut,

algoritmi de divizare sunt u complex.if-şi poate permite unele erori (apprximation la valorile) u se poate utiliza doar funcţia de schimbare chiar in VHDL (funcţia SHR).

semiconductorman hi,
dar dacă u have numărul ur în format BCD, wont a fi o durere de cap pentru a converti numere care rezultă din ur format binar pentru a BCD, după fiecare operaţiune? [/ quote]

Unele computere / Calculatoare de a face tot aritmetice lor în BCD, astfel încât niciodată nu le-a să se convertească la / de la binare.

aveţi posibilitatea să le stocaţi în registre şi Shift-le direct.

Jony a scris:

eu am nevoie pentru a comuta stânga un număr întreg

652585432 => 6525.

doar ca să taie 5 numere din stânga

, fără a floating point

a putea anyone ajută-mă help?

Nu cred că este posibil să transfere un număr întreg, în acest fel ....ar trebui să fie în format hexazecimal ...de exemplu,,,
Dacă aveţi acest număr de 23 = 00010111 ....nu există nici o cale pe care le puteţi trecerea de acest număr pentru a obţine doar 2, sau 3 şi se lasă de altă parte.Tu ar trebui să lucreze în HEX sau orice format vector de biţi, pentru a vedea clar care sunt de biţi pe care doriţi să schimbare.
În cazul dumneavoastră, aveţi acest număr "652585432", pentru a stoca acest număr veţi avea nevoie de un registru 30-bit ..., atunci când îl poate păstra, puteţi uşor trecerea de la stânga sau la dreapta.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back