cu privire la prelucrarea de stat metastabile de 2 metodă etapă CF

C

cnlionking

Guest
Salut,
După cum ştim cu toţii, inorder pentru a evita transferul metastabile de stat, de obicei, vom lăsa semnal domeniu un CLK lui trece printr-FF doi, care sunt trigerred de CLK B.
din moment ce CLK două utilizarea FF aceiaşi, astfel încât FF a doua va primi un semnal stabil de la FF primul.
întrebarea mea este atunci când FF prima primi un semnal de metastabile de la un domeniu CLK,
Ce sa întâmplat la iesirea e?
Cred ca poate nu e semnal pe termen scurt metastabile pe ea e de ieşire şi apoi trece la un semnal stabil, dar nu poate face-vă că este 1 sau 0.
este că astfel încât să cred?
mulţumesc.

Salut,
Da.Ai dreptate.Chix Prima pot merge într-o stare metastabile.În acest caz, de iesire va fi imprevizibil, ar putea fi oscilând între unele niveluri de tensiune, sau ar putea fi trecerea la un anumit nivel de tensiune (de exemplu, fie Vcc sau Vss).
În timp ce utilizaţi una Synchronizer, trebuie să vă asiguraţi că chix prima Flip va rezolvate într-o anumită valoare (se poate rezolva, să fie 0 sau 1), înainte de marginea CLK de a suferi un eşec al doilea.adică pentru chix primul care le-a 1 Perioada CLK pentru a obţine rezolvat.Dacă acest lucru nu se întâmplă şi la starea metastabile de FF1, persistă chiar şi după perioada de timp CLK, FF-al doilea va proba, fie ea FF inadecvat sau a doua se pot deplasa, de asemenea, în metastabile.Dar, în practică, şansa de a merge FF al doilea în metastabile este foarte foarte puţin. (Depinde de MTBF de Synchronizer).

Unul ar trebui să facă de design prin menţinerea în vedere faptul că Synchronizer va avea 2 CLK cicluri de a transfera valoarea de domeniu CLK alte fidel.
Sper că acest lucru va ajuta.

Viju Multumesc, u ajută-mă face mai lizibil.
deci acesta este motivul pentru care 2 FF Synchronizer tip este numită "reduce probabilitatea metastabile",
pentru că ff doilea, de asemenea, au probabilitatea de a obţine semnalul metastabile de la FF 1, doar probabilitatea acestuia este foarte mică.şi depinde de performanţa electronică a 1st ff.
Am luat-o, vă mulţumesc din nou.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back