Covarianţă de variabile de ieşire în simulări DCmatch

B

banvetor

Guest
Hi everybody,

Am încercat să fac o analiză DCmatch într-o R-2R circuit cu tranzistoare ca dispozitivele rezistivă.R-2R circuit este să funcţioneze ca o Convertor D / A cu curent de ieşire.Fiecare sucursală a R-2R are un comutator conectându-l la ieşire sau la sol.Aceste switch-uri sunt controlate de un contor digitale.

Foarte bine, ştiu că una dintre principalele cauze ale erorilor din acest circuit este de neconcordanţă între tranzistori.De asemenea, erorile de principal se va întâmpla în zona de tranziţie de biţi MSB, respectiv de la 127 cuvântul digitale de la 128.

Deci, pentru a încerca să estimeze eroare în această situaţie, am fugit două DCmatch de analiză, unul cu circuit de configurat pentru 127 de ieşire şi un altul cu 128.În acest fel, am două variabile aleatoare, fiecare cu propriile sale medie şi SIGMA.Voi le numim I_128 şi I_127.

Pentru a calcula abaterea STD a DNL de R-2R circuit, am nevoie să se calculeze I_128 - I_127.Din moment ce ambele sunt variabile Gaussian, aceasta ar trebui să fie uşor, doar scade mijloacele şi a face un rădăcina pătrată a variaţii.

Problema este că sursele de neconcordanţe în ambele variabile sunt aceleaşi.De ieşire DCmatch dă că tranzistori care cont pentru cca.98% din dev std.I_128 de cont, de asemenea, timp de 7% din I_127.De asemenea, un tranzistor care reprezintă 70% din I_127 este de asemenea responsabil pentru 1,5% din I_128.

Ce tot ceea ce inseamna ca I_128 şi I_127 sunt corelate şi, ca urmare a dev STD DNL trebuie să considerare pentru covarianţă între cele două.Stie cineva nici un fel pentru a estima acest covarianţă?Sau sunt de 7% şi 1,5% din relaţie destul de mici, aşa că am putea lua în considerare variabile necorelate?

Sper că am făcut eu însumi, cel puţin un pic mai clar ... hehe

Mulţumesc,
Leo.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back