Codul Matlab pentru lectură o imagine color

D

dainvinciblz

Guest
Hi .. Frns! Fac un mini-proiect, în prezent, în domeniul DSP. Este vorba de interpolare a semnalelor în 1-D & D 2-forme. Sarcina mea a fost realizată prin scrierea Matlab cod & C Codul pentru 1-D & 2-D (imagini binare). Acum o vreau pentru Black & White, imaginea Gray Scale. Vă rugăm să-mi spuneți cum să citească o imagine scară de gri folosind Matlab, adică, am nevoie de imagine pentru a fi citit ca o matrice (matrice în formă). Vă rugăm să ghid eu. Va multumesc ..!

În primul rând trebuie să arate u instrument MATLAB ajutorul lui. u va vedea că funcția imread. U poate utiliza această funcție pentru a citi o imagine ca formă matrice. A = imread ('cameraman.tif');

Hye thanx pentru răspunsul probleme reale este: Noi am fost în măsură să interpola imagini binare [manipula matricea de imagine pentru imagini binare], dar nu au fost în măsură să interpola imagini color [RBG]. Acest lucru se datorează faptului că de interpolare a unei imagini color se duce la o ieșire de alb-negru. Cum pot obține de ieșire de culoare. Thanx în avans ..!

De fapt, veți obține imaginea colorată. După cum știți, o matrice de imagine au un rol trei. Un exampe, I (,, 1) = partea Roșu, I (,, 2) o parte verde, si eu (,, 3) partea albastră a imaginii. Dacă utilizați un assignmetn în codul dvs. poate uitați piese asta. încercați acest mod; firstyl citit imae I = imread ('imagine') K (;,;, 1) = interpola (I (;,;, 1)), apoi interpola partea a treia a imaginii K (;,;, 2 ) = interpola (I (;,;, 2)) K (;,;, 3) = interpola (I (;,;, 3)) imshow (K)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back