CMFB de OTA 2stage - unul sau doi?

E

ee484

Guest
Buna, am o întrebare despre comună-circuite de feedback pentru modul în două etape OTA.

În pagina 324 din cartea lui Razavi analogice, "Este important de menţionat că pe deplin-diferenţial opamps două etape, cum ar fi faptul că, în fig. 9.22 nevoie de două reţele CMFB, unul pentru producţia de fiecare etapă. Un exemplu este descris în [10-Rabii , JSSC] "

Cu toate acestea, nu văd de ce avem nevoie pentru a avea două circuit CMFB pentru fig.9.22 caz.
În cazul în care un singur circuit CMFB este ajustat la nivelul dorit de cm, este de feedback pentru a cozii primul stadiul actual, astfel încât tensiunea de anumite Vgs la M9 şi M10.Astfel, comune-modul de tensiunea de ieşire în prima etapă este aceeaşi cu o Vdd-Vgs9, 10.

Ar putea cineva susţin declaraţia mea?

Te rog, justfy de ce avem nevoie de două CMFB pentru două-OTA etape.Este OTA în două etape, trebuie să aibă două CMFB, în orice caz?

Thanks in advance!
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

Argumentul dvs. este drept.Numai în cazul în M9 şi M10 sunt conectate ca diffamp şi părtinitoare de către o sursă de curent ai nevoie de două etape CMFB.

Vă puteţi uita înapoi de la ieşire la intrare pentru un semnal pipal mod.În cazul în care producţia ar trebui să fie la un anumit nivel de mod comun M9 curent prin M10 şi ar trebui să fie egal cu părtinire ouput scena.Care definesc tensiunea de poarta M9 M10.Această tensiune poarta definesc potenţialul de contracarare a două surse de curent.Primul este părtinire PMOS surse de curent din partea de sus.Cea de a doua în cazul în care sursa de curent de la prejudecată diffamp de intrare NMOS de mai jos.Deci, dacă oricare dintre părtinire PMOS este reglementată sau prejudecată NMOS bucla regulament este închis cu biasing complet determinate.

Cred că tu a scrie un program care analizează toplogy de circuit şi se determină deficit de gradul de stabilitate părtinire.

helo,
i sînt într-adevãr un newbie în proiectarea analogice IC so dont lua cuvintele mele ca pe nişte fapte, oricum ideea este că de ce avem nevoie de CMFB în primul rând, pentru a vă asigura că orice eroare în curent este eliminat (de exemplu, pentru a preveni orice forţând MOS în triodă ), care isnt asigurate prin economisirea CM pe un anumit nivel, ci de simultainiously ajustarea tensiune prejudecată de sarcini MOS.
astfel luând u prima prima etapă trebuie să fi CMFB de VB3 de exemplu, atunci luând 2a etapă, u nevoie la spre a face un alt CMFB pentru Vb4, i dont a vedea nici o legătură între actuală a mai întâi cu a doua (de exemplu, în cazul în care u setat VB3, ceea ce va face Vb4 corecte şi vice-versa)
oricum aceasta este doar opinia mea.
cu respect,
a.safwat

Sunt de acord cu opinia safwatonline "şi vă puteţi întoarce hârtie Razavi lucrarii de referinţă.

safwatonline,

schematic prezentat mai sus este w / o CMFB cale.

CMFB are needed to make CMD stabilisation.

Acesta este intreba CMFB câte
sunt necesare pentru a face stabilizare CMD.În caz contrar, dacă aveţi un simplu două etape, simetric de intrare, ieşire asimetric, opamp nodul de ieşire a oglinzii de conducere de ieşire etapa poarta de intrare, de asemenea, nu este definit. Ea este definit de feedback-ul extern!

doar un singur CSMFBP este de ajuns, aşa cum am folosit numai unul din pliată donot cascode OTA.I cred, avem nevoie de two.just referi capitol gri Paul carte 16, astfel cum le-a dat analiză cantitativă.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back