Ceramic cap (MLCC) evaluări de tensiune

P

pavithra_uk

Guest
Am multe de condensatoare SMD multistrat ceramice recuperate de la unele placi de baza, cum ar fi plăcile de circuit, laptop-uri, hard disk, carduri VGA, etc pot măsurare a capacității lor de la DMM meu. Dar eu nu știu despre rating-ul acestora tensiune. Am 0.1MFD să 10MFD în capacitatea și dimensiuni 603 - 1210 sunt acolo modalități de a "determina" idee despre Voltage rating .. Adică dimensiunea vs capacitate etc. unele dimensiuni 1205 are 1MFD, 4MFD, valoarea 10MFD mai mică în același tip -> tensiune mai mare? Ce zici de toleranta de tensiune? pot folosi capacul 10V pe 12V sau de furnizare mai mare? Multumesc.

X7R are rating mai mare decât X5R și Y5V pentru aceeași dimensiune și valoare. Tensiunea scade de la 50V la 6.3V ca te duci la 10uF în pachete mici. Ar fi trebuit să recunoscute de tensiune înainte de a le scoate .. de exemplu 5V sau 12V cu autobuzul. Testarea cu 1Mohm pentru scurgeri la cald (

Capacitatea de ceramică se va schimba în funcție de tensiunea de polarizare aplicată DC. Pentru dielectrici multe, capacitatea va scădea drastic pe măsură ce se apropie de tensiune nominală a acestora (vorbim de cel puțin 50% din capacitatea nominală). Dincolo de tensiunea nominală, pe care îl căutați risc semnificativ de eșec, precum și o capacitate mult redusă. Dacă aș fi tu mi-ar lua o configurare de testare care vă permite să măsurați capacitate sub o tensiune variabilă părtinire DC. Modificarea părtinire până la capacitatea scade la un anumit procentaj de capacitate acceptabilă e părtinire 0V, iar apelul pe care ratingul său de tensiune utila.

E greu de spus, dar ele se pot ocupa, probabil, 25V, cel puțin până la 10nF sau cam asa ceva. Până la 100nF sau cam asa ceva, poate pana la 20V. Cu toate acestea, chiar și acestea sunt incerte. Nu există nici o modalitate reală de a determina acest lucru. Cu toate acestea, unele capace ieftine SMD sunt disponibile pentru $ 0,01 (poate în cantități de 50), astfel încât este posibil să se cumpere (sa zicem) 20 valori diferite populare pentru mai putin de $ 10, și ai putea vinde, probabil, jumătate dintre ele, astfel încât pentru 5 dolari puteți au un set de capace SMD, care va dura un timp foarte lung, și veți ști Specificatii complete. O regulă generală este de a de a dubla evaluare, de exemplu, capacul 20V pe o aprovizionare 10V, pentru o marjă de siguranță. Pentru tant, au poate chiar mai mult de o marjă.

Vă mulțumim pentru răspunsuri [COLOR = "Silver"] --- Actualizat --- [/COLOR]
capacitate de ceramică se va schimba în funcție de tensiunea de polarizare aplicată DC. For dielectrici multe, capacitatea va scădea drastic pe măsură ce se apropie de tensiune nominală a acestora (vorbim de cel puțin 50% din capacitatea nominală). Dincolo de tensiunea nominală, pe care îl căutați risc semnificativ de eșec, precum și o capacitate mult redusă. Dacă aș fi tu mi-ar lua o configurare de testare care vă permite să măsurați capacitate sub o tensiune variabilă părtinire DC. Modificarea părtinire până la capacitatea scade la un anumit procentaj de capacitate acceptabilă e părtinire 0V, și de apel că ratingul său de tensiune utila
. Pot măsurarea capacității cu DMM meu (de 10 $ metri), în timp părtinire DC aplicat?

Pot măsurarea capacității cu DMM meu (de 10 $ metri), în timp părtinire DC aplicată
ar trebui să fie greu de realizat, dar DMM nu poate fi conectat direct la condensator testat?. Veți dori să vă conectați la DMM condensatorul testat printr-un alt condensator DC blocarea (a cărui capacitate ar trebui să fie mult mai mare decât condensator de testare). În acest fel DMM va vedea în continuare impedanta de semnal mic condensator supus încercării, dar nu va vedea părtinire său DC.

40% din C, la tensiunea nominală pentru unele furnizori și materiale cum îmi amintesc și pentru clasa 2 părți de scurgere 50mA DC la tensiunea nominală de 1 2.5x al doilea test. Deci, dacă bănuiți că testul parte 6.3V la 15.7V cu rezistor serie 1K și meniurile măsură de tensiune este o modalitate de a determina metoda de Subîncărcarea sau similar pentru a măsura pragul de scurgere, apoi rata de la 50% din V, în cazul în care creșterile de scurgere cu ajutorul rapid ohmi 1K în serie. Acest prag scade ca parte devine fierbinte.

Capacitatea de ceramică se va schimba în funcție de tensiunea de polarizare aplicată DC. For dielectrici multe, capacitatea va scădea drastic pe măsură ce se apropie de tensiune nominală a acestora (vorbim de cel puțin 50% din capacitatea nominală). Dincolo de tensiunea nominală, pe care îl căutați risc semnificativ de eșec, precum și o capacitate mult redusă.
Din păcate, nu există nici o regulă clară de degetul mare cât de mult capacitatea nominală (la 0 V cc) va fi redusă la tensiune nominală. Cu exemplare capacitatii ridicate văd reduceri cuprinse între aproximativ 30% și 75% (70% downto 25% din capacitate nominală rămas la tensiunea nominală).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back