cel mai bun mod de a ţine cont de numărul mare de impulsuri?

D

david90

Guest
Am nevoie de un contor care să poată ţine evidenţa / Count mare număr de impulsuri de la un dispozitiv.În jur de un miliard de impulsuri de a fi exact.Ce tip de MC este cel mai bine?

Citat:Am nevoie de un contor care să poată ţine evidenţa / Count mare număr de impulsuri de la un dispozitiv.
În jur de un miliard de impulsuri de a fi exact.
Ce tip de MC este cel mai bine?

Un simplu software contra este OK atâta timp cât impulsurile nu apar prea repede; în cazul în care un puls drive intrerup, poate că ai putea conta la câteva 100kHz, fără prea multe probleme.Cu toate acestea, dacă nu există nici un risc de un al doilea puls care au loc în timp ce a întrerupe de la prima este încă în curs de service, va pierde in liniste conteaza.

Pentru a reduce riscul de acest lucru, va fi nevoie de a folosi o externe sau pe contra-chip de hardware pentru a obţine rata de întrerupere în jos pentru a 10-100us-ISH (în funcţie de UC şi rata de ceas, precum şi orice alte activităţi, utilizând acelaşi sau mai mare - prioritate întrerupe).

HTH
Barny

david90 wrote:

În jur de un miliard de impulsuri de a fi exact.
Ce tip de MC este cel mai bine?

Am construit un succes contra 32 biţi cu o 18f452, doar de votare un ac de păr ... lucrari de intrare de până la 100kHz ...

Un MCU AVR (de
exemplu 90S1200) este enought, dar procesul de pre-circuit este mai dificil de design.

în cazul în care a mcu care se încadrează în creştere & marginea captura de timp, lucrurile devin
mai usor ca asta şi codul este eficient folosind întrerup conducătorului auto;
mai puţin de sistem sursa va fi consumatu se poate utiliza mcu ca Cygnal, MSP430, pSoc,
etc

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back