ceas timp real,

O

olemp

Guest
salut.
ceas în aplicare (folosind pic mcu LCD) ceea ce ar trebui să folosim pentru a realiza precizie la timp ...
este destul de timer1 (cu 32.768 khz OSC) sau în timp real, este necesar ic???
există nici o diferenţă despre precizie???

Dacă utilizaţi un ceas în timp real, aceasta se întâmplă să aibă nevoie de un oscilator extern, o 32khz cristal.
Dar i recomandăm să folosiţi un compensate Crystal Oscilator ca DS32kHz din Maxim.

Cred că este bettter u dacă folosiţi un RTC ic ds1307 deoarece este contează secunde, minute, ore, data a lunii, luna, zi a săptămânii, şi de an, cu
salt ani de compensare valabilă până la 2100

Salam,

În cazul în care acest proiect de ceas (Hobby proiect), da, e de ajuns pentru a utiliza interne timp de UC cu 32khz Crystal

Dar
e mai bine pentru a utiliza ca DS1302 RTC Ceas (3 Wire serial) sau DS1307 (I2C sunt serial)

Uita-te pentru acest link

F84 miniatura Real-Time Controller
http://chaokhun.kmitl.ac.th/ ~ kswichit/f84rtc/f84rtc.htm

Pa

mulţumesc pe toată lumea ..Vreau doar să le compare în precizie criteriile .......
RTC are în mod evident, IC advenced mai multe caracteristici, dar doar pentru un ceas aplicare (care au nevoie de precizie) pare a deşeurilor, nu-i asa?? ..

Practic, puteţi zvârcoli o monedă pentru a rezolva această Dilema, cu excepţia cazului în care ai nevoie de foarte, foarte exactă sursă de timp.Chiar şi DS32kHzS de la Dallas vă va oferi ceva de genul /-1 minut pe an.Dacă sunteţi mulţumit de un cuplu de două
pe săptămână decât orice cristal quarz va face pe bază de sistem; dacă sunt după "absolută" timp de a lua acest jgheab GPS sau 75kHz undă lungă (în Europa numai) de transmisie.

olemp a scris:

Vreau doar să le compare în precizie criteriile .......

RTC are în mod evident, IC advenced mai multe caracteristici, dar doar pentru un ceas aplicare (care au nevoie de precizie) pare a deşeurilor, nu-i asa?? ..

acesta se poate face cu un 16f628 LCD ds32khz RTC
Foarte ieftine!!!

Aproximativ 4 ani, în timp ce o cladire de meu de alarmă ceas digital, folosind microcontroler, chiar si eu cred ca pentru a utiliza folosind RTC cip este o pierdere, atunci când aceasta se poate realiza folosind precised Temporizator întrerupe.Dar, de fapt, atunci când am făcut-o utilizând numai UC, am gasit un motiv pentru ar trebui să folosim "Real" timp ceasuri.UC-meu numai pe bază de ceas folosit de pierdut 3 secunde pe zi.Aceasta înseamnă că 90 secunde pe luna!Thats foarte rău din punct de vedere al exactităţii.De întrerupere a fost globale care cauzează această eroare, deoarece nu poate UC Salt la ISR de îndată ce se produce intrerup.Trebuie sa termin primul său curent instructon, apoi sari la ISR, actualizare a timpilor şi a reveni la loc.Aceasta este în cazul în care micro-două erori vină şi ei adăuga până la 3 secunde pe zi!

Deci, folosind RTCs externe, este pentru că trebuie să-l are un singur loc de muncă pentru a face şi că este timpul păstrarea.Întrucât vă UC-a de a face o mulţime de alte locuri de muncă, ceea ce face uita că are de a păstra timp prea.

CMOS, vă timp purtat de curent se poate să fi fost cauzată de frecvenţă de eroare de microprocesor
de cristal Oscilator (în cazul în care este ceea ce aţi folosit).Trei secunde pe zi este de 35ppm.Un exemplu tipic de ieftin de cristal Oscilator este evaluat la plus sau minus 100ppm.

echo47 a scris:

CMOS, vă timp purtat de curent se poate să fi fost cauzată de frecvenţă de eroare de microprocesor de cristal Oscilator (în cazul în care este ceea ce aţi folosit).
Trei secunde pe zi este de 35ppm.
Un exemplu tipic de ieftin de cristal Oscilator este evaluat la plus sau minus 100ppm.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back