Care este rezultatul dacă doar creşterea SRF de o inductanþã?

Y

yorkyong

Guest
Dacă un inductor spirala este îmbunătăţită pentru a avea o mai mare frecvenţă de rezonanţă de sine (SRF), dar rămase inductanţa şi factorul de Q, Care va fi un circuit, de exemplu, VCO, să beneficieze de ea?

Ca şi în cunoştinţele mele, spectacol VCO este determinată de Q-factor de inductor.Designerii optimiza inductanþã pentru a avea de vârf Q la frecvenţa de operare.Dar îmbunătăţire este numai în SRF, care pare a nu avea nici un efect asupra performanţelor VCO.

Cu toate acestea, îmbunătăţirea nu face unele bine să inductanþa în sine şi ar trebui să au făcut binele la circuit, pe care eu nu sunt foarte clare.Pot experţilor aici dă-mi câteva idei despre asta?

În opinia mea, şi eu nu sunt expert aVCO, în cazul în care SRF de inductor, înainte şi după ceea ce priveşte îmbunătăţirea, este destul de mare VCO de frecvenţă, nu ar trebui să vedeţi nici o diferenţă.Poate de vârf Q este mai mare acum, şi VCO poate rula la frecvenţe mai mari.
SRF este efectul condensator parazitare din inductor.Pentru frecvenţele de mai sus SRF inductanþa este un capac.În cazul în care, înainte de îmbunătăţire, acest plafon parazitare este neglijabil, după ameliorarea va fi neglijabil, de asemenea.
Dacă am Wright, aveţi posibilitatea să utilizaţi îmbunătăţire în alt mod: a efectua un al doilea pas pentru a creşte Q (de exemplu, cu piese mai mare), acest lucru va aduce la un SRF mai mici (cea pe care o aveau la început).
Sper că pot ajuta.
Mazz

în cazul în care SRF a crescut capacitance parazitare a circuitului de rezervor va scădea, iar acest lucru este bun
coz capacitance totală fix va fi diminuat şi acest lucru face ca frecvenţa oscilatorului va depinde de capacitnace Variable
şi acest lucru este imbunatatirea bun

khouly

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back