Care este diferenţa dintre FDFD şi FEM metode?

L

lkuzu

Guest
M-am întrebat care este diferenţa dintre FDFD şi FEM metode?

Poate cineva să explice şi să dea câteva exemple bune?

mulţumesc

ceea ce, în sensul de "FDFD"?
probabil FDTD Finite Difference Time Domain
FEM metode de element finit

FDFD: Finite Difference Frecventa Domeniu

Este diferit decât FDTD.Nu este iterativ.Se pare ca metoda FEM.Dar nu ştiu exact ce este diferenţa?Aceasta este ceea ce mă întreb?Ambele metode de generare a matricelor şi ia matrice inversă la sfârşitul a rezolva dif.eqn.Ambele metode de utilizare reţelele magistrale (noduri).Deci, ce este diferenţa?

Orice ajutor ar fi cel mai apreciat.

Salut
Ştiu că FDFD "Finite diferenţa frequncy domeniu" se bazează pe o rezolvare a ecuatiilor diferentiale de la o singură frecvenţă, prin urmare, nici un moment în funcţie de ecuatii.Adăugat după 1 minute:FDTD
* Finite Difference Time Domain (FDTD) este rapid, precis
si usor de a pune în aplicare, şi intuitiv.
* FDTD este cea mai bună pentru wideband scattering non-uniformă în mass-media.
* Mijloace speciale, au fost dezvoltate pentru dispersive mass-media, cum ar fi sol.
FDFD
* Finite Difference Frecventa domeniu (FDFD) este, de asemenea, bune pentru mass-media ne-uniformă.
* FDFD mânere frecvenţă dependentă de mass-media cu uşurinţă.
* FDFD este deosebit de utilă pentru prelucrarea semnalelor transmite modele
* FDFD este computationally scump (sau este?).

FEM şi FDFD sunt atât de frecvenţă domeniu metode de soluţie în cazul în care se obţine de la o singură frecvenţă.Subiacente se rezolva ecuatia sunt Maxwell's ecuaţii în timp armonice caz.

Pe de altă parte, FDTD, care este un timp de domeniu metodă de rezolvare a
lui Maxwell ecuaţie în timp dependent de caz.

FEM şi FDFD sunt foarte similare, cu excepţia faptului că FDFD are aplicabilitate limitată ca urmare a regulate hexahedral elemente utilizate, spre deosebire de FEM (care poate avea tetrahedral sau hexahedral elemente, în general).Deci, ochiuri de FDFD pare a fi cartezian ochiuri pentru FDTD şi, prin urmare, de-trepte cazul apropiere de graniţa cu geometrie este necesar.

Venkat

Eu lucrez pe FDFD şi FDTD, chiar mi se pare că FDFD dă o problemă mai puţin de complexitate, cuase, în FDFD vom rezolva problema ignoră factorul timp,
ceea ce înseamnă: nu este nevoie de sursă şi nu este nevoie de ABC, în FEM, acesta este o metodă general, şi acesta poate fi utilizat atât în 3-D un 2-D,
ştim că FD (FD & DT) este complicat în 3D.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back