Care este antenă câştiga pentru Monopole?

R

Rayengine

Guest
Bună tuturor,

Aş dori să ştiu de antenă câştig pentru Monopole, unele articol posta ca 2.1 DBI, pentru că este un un fel de semi-dipol val.Cineva a menţionat este 5.1dBi.Vă rugăm să clarifice pentru mine.

Multumesc anticipat!
Ultima editare de Rayengine pe 21 Sep 2003 11:38; edited 1 time in total

Dragi Rayengine!

Dacă vom considera lambda / 2 dipol de exemplu, le-a directivitate 2.15 DBI.

Monopole cu infinit teren cauze radiante doar la jumătatea superioară spaţiu, astfel încât directivitate de monopole = directivitate relevante dipol

3 dBÎn cazul nostru de lambda / 2 dipol, omologul său este de lambda / 4 monopole cu D = 2.15dBi
3 dB = 5.15dBi

În practite nu aveţi ideal infinit teren, directivitate este mai mică decât valoarea teoretică ..

Cel mai bun,

EIRP

Multumesc pentru raspuns!

Dar dacă mă unele mici-parte a avut loc dispozitive, va fi o schimbare semnificativă pe ea?

BR

Salut,

diferiţi factori, acum va afecta obţine, în principal, de frecvenţă de operare în raport cu dimensiunea de teren avion.Dacă îmi amintesc bine,

În condiţia ca lungimea d monopole rămâne constantă şi pregătire este la Carcasa metal din mână-aparat a avut loc:

Notă: perfect eclectic desfăşurarea gnd apoi câştig de monopole cca 5.15dBi

Notă: în cazul în care dimensiunea de gnd avion (de exemplu, ur-parte a avut loc dispozitiv) este = />> lambda / 2 apoi din nou câştig de monopole cca 5.15dBi.

în cazul în care dimensiunea de gnd avion <lambda / 2 apoi eficiente câştiga va începe să se degradează uşor şi rapid, atunci când este lambda <lambda / 4.Dacă antena este plasat vertical, a câştigat, de asemenea, depinde de durata de mână-aparat a avut loc.Nu pot spune cu adevarat ceea ce a câştiga va fi acum, dar de obicei în interval de la 0 la -2 dBd (de exemplu, 2.15 DBI a 0.15dBi), în funcţie de mărimea de teren.

Sper că acest lucru vă va ajuta.

Noroc,
Element7kRayengine a scris:

Multumesc pentru raspuns!Dar dacă mă unele mici-parte a avut loc dispozitive, va fi o schimbare semnificativă pe ea?BR

Obţineţi de monopole este afectată în principal de la distanţă la teren (este foarte dificil să se instalarea amonopole dreapta de pe teren) şi rezistenţă la sol.
Uneori vom folosi pentru unele aplicaţii monopole antenele noastre şi ne-am facut ceva test de mult timp în urmă şi am câştigat întotdeauna presupune ca 0 DBI.

Mandi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back