Cadence simulare

E

ee01akk

Guest
Salut,
Stie cineva cum să funcţioneze în CMRR (comună Mod Respingerea Ratio), PSRR (Power Supply Respingerea Ratio) şi slew rata folosind Cadence simulator de 741 Op-Amplificator?
Poate cineva să-mi explic cum de a lucra în afara diferenţial câştig de meu op-amper folosind Cadence calculator?
Multumesc.

Salut
De măsurare a diferenţei de câştig, ceea ce fac este pentru a adăuga VCVS, pentru a scădea cele două semnale (în schematică), şi apoi să utilizaţi calculatorul pentru a afişa câştiga din acest nod (de iesire din VCVS).sperăm că ajută.

Salut,
Dacă aţi simulat-vă de circuit (de exemplu, utilizând spectru) şi avea semnalele necesare în fereastra de undă de afişare -> Calculator de start -> clic pe butonul de val -> selectaţi un val în fereastra de undă -> de waveformId va fi afişate în calculator -> mult de a putea executa aproape fiecare operaţiune cu acest undă (de exemplu, o altă scădere de undă).
salutări,
hqqh

Salut,

Aveţi posibilitatea de a utiliza AC (mic semnal) de analiză a CMRR, PSRR.
Pune VDC sursă cu DC amplitudine = 0, AC = magnitudinea 1m (orice valoare), în mod comun de intrare si furnizor de energie pentru CMRR şi PSRR respectiv.
Run AC snslysis pentru punctul de funcţionare dorit şi interval de frecvenţă.
Utilizaţi calculatorul pentru a complot proporţie de un caz de semnale vf.

Cu respect,

Uladz55

PSRR :

Vout = VN (conecta ieşirea de la negativ opamp terminal)
VP = GND
VDD 4 0 DC 0 AC 1 (de exemplu, VDD între 4 şi nodul 0)
Vss 5 0 DC 0

Run AC analiză, complot Vout

PSRR-:
VP = GND
VDD 4 0 DC 0 (de exemplu, VDD între 4 şi nodul 0)
Vss 5 0 DC 0 AC 1

Run AC analiză, complot Vout

Nu ştiu cum să complot CMRR totusi.M-am postat la întrebarea mea despre CMRR complot, Sa speram cineva ajută-ne!Mulţumesc.Adăugat după 55 minute:CMRR complot:

Să 1 = VP, VN = 2, 3 = Vout de opamp.

VCM 2 3 DC 0 AC 1 (comună Mod de tensiune între nodul 2 şi 3)
E 1 0 2 3 1.0 (tensiune de control sursă de tensiune între 1 şi 0 şi copii ce se nod între 2 şi 3, cu un factor de 1)

. AC DEC 10 1 100Meg

complot DB (V (2) / V (3)), adică CMRR = Vcm / Vout

Dar amintiţi-vă acest lucru nu este exactă, pentru că acest lucru necesită PSRR = PSRR-care de obicei nu este cazul.Dar acesta este modul în care aceasta se face in aceste zile şi este o appx.(ceea ce nu este în analogic)

Vreau sa stiu de ce a DC din VDD este zero, atunci când face PSRR simulare, astfel de intrare N tranzistor perechi (dacă este n intrare tranzistor) din opam este cut-off regiune.chinito a scris:

PSRR :Vout = VN (conecta ieşirea de la negativ opamp terminal)

VP = GND

VDD 4 0 DC 0 AC 1 (de exemplu, VDD între 4 şi nodul 0)

Vss 5 0 DC 0Run AC analiză, complot VoutPSRR-:

VP = GND

VDD 4 0 DC 0 (de exemplu, VDD între 4 şi nodul 0)

Vss 5 0 DC 0 AC 1Run AC analiză, complot VoutNu ştiu cum să complot CMRR totusi.
M-am postat la întrebarea mea despre CMRR complot, Sa speram cineva ajută-ne!
Mulţumesc.
Adăugat după 55 minute:
CMRR complot:Să 1 = VP, VN = 2, 3 = Vout de opamp.VCM 2 3 DC 0 AC 1 (comună Mod de tensiune între nodul 2 şi 3)

E 1 0 2 3 1.0 (tensiune de control sursă de tensiune între 1 şi 0 şi copii ce se nod între 2 şi 3, cu un factor de 1). AC DEC 10 1 100Megcomplot DB (V (2) / V (3)), adică CMRR = Vcm / VoutDar amintiţi-vă acest lucru nu este exactă, pentru că acest lucru necesită PSRR = PSRR-care de obicei nu este cazul.
Dar acesta este modul în care aceasta se face in aceste zile şi este o appx.
(ceea ce nu este în analogic)

pentru PSRR (Power Supply Respingerea Ratio)
te coud de intrare în VIN VDD 0 DC = 3.3 AC = 1
şi face AC matura,
şi verifica fază a câştiga şi din punctul în care aţi dori să ştiu de PSRR.

Eu folosesc AC matura, apoi în tranzitorie val alege 20dB.

Bună, de diffential câştiga pot fi prezente în Cadence undă.

u îl poate vedea de meniu (Wave -> Direct -> AC amploarea şi fază).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back