Cât de mult nu LAMBDA egal în 0.18um proces?

H

holddreams

Guest
Cât de mult nu LAMBDA egal în procesul de 0.18um CMOS?

Cât de mult nu UnCox egal în procesul de 0.18um CMOS?

Fişierele mos model nu dă aceşti parametri în mod direct,

Aşa că am cere aici pentru proiectarea de circuit viitor.

Eu am alerga vreodată un circuit simplu pentru a calcula aceşti parametri, dar nu sunt sigur.

Mulţumesc.

găsi parametrii de BSIM şi apoi fişierul modelul de turnătorie de la dumneavoastră, puteţi găsi (sau a calcula), aceste valori.Pentru Cox, găsiţi tox şi apoi calcula-o.puteţi găsi, de asemenea, mobilitatea electronice, de la orice manual (atentie la variabilitatea sale cu dispozitiv de scurt-canal)

Apoi, cât de mult lambda şi UnCox a face tu folos când v-aţi calcula circuite dvs. de W / L?

tehnologii diferite au parametrii acestui model diferite.

dacă îmi amintesc de la "pe vremuri" şi de la ceea ce baietii de la Berkley spun:)
aveţi posibilitatea să definiţi lambda in 2 moduri

1.Lambda ca o măsură de rezistenţă dispozitiv de ieşire, în cazul în care ro = (lambda * IDS) -1.Unităţi de aici sunt 1/volts
2.Lambda ca un parametru de proiectare regulă.Lamda precizează dimensiunile minime de
dvs. de dispozitive.Lungimea minimă poarta este de obicei 2 * lambda

Sunteti interesat de 2 unul cred
so pentru 0.18um, lambda = 0.09um

Cu respect

PS Verificaţi acest link, precum şi http://lsiwww.epfl.ch/LSI2001/teaching/webcourse/ch02/ch02.html

SPC Sutapanaki este irght .. care a fost o regulă de degetul mare de obicei, de mai sus 0.5um
Last edited by Cretu la 21 Sep 2005 20:07; editat 1 dată în total

Din păcate, pentru sub-tehnologii de microni, nu există nici formule uşor de proiectare în cazul în care puteţi utiliza ecuaţiile pătratică.Puteţi folosi în continuare pentru a le aproximative răspunsuri (foarte aproximative), dar în acest caz, de asemenea, nu este nevoie valorile exacte pentru lambda şi uCox.Deci, cred, orice valoare pe care le puteţi extrage de la simulări va fi OK, dar nu vor fi corecte.
ro din tranzistori se schimbă cu Vds pentru Vgs constantă, oricum, aşa lambda este lipsită de sens în zilele noastre.Plus dacă încercaţi să extrapola ID (Vds) curbe a unui tranzistor, ele nu se intersectează la un punct de pe axa x (Early tensiune).
Pentru practici bun design încercaţi să căutaţi matterials despre GM / Id-ul de proiectare bazate pe abordări.

Aici am o întrebare:Dacă ştiu lambda şi UnCox, I a putea calcula W / L a fiecărei luni aproximativ tranzistor. Şi apoi, în funcţie de rezultatul simulare, unele dintre tranzistori luni ar trebui să fie modificate W / L, până la circuitul să îndeplinească Spec.Când proiectaţi un circuit, cum veţi da primul W / L? Prin calcul de mână? Sau altceva?

Mulţumesc.

utilizarea NMOS simple sau pmos
matura Vds şi w / L, a lua un bouch de curbă Vds Id-ul pentru VS, atunci vei avea o idee despre cât de mult este lambda

lambda este o valoare istorică matematice de proiectare, dar Cox este fizic.
u ru º inos pot găsi în Cox. model de tranzistori disponibile, dar nu există nici o lambda în modele.

lambda a fost folosit pentru procesele de scalabil ca vechi de peste 1 um nu sunt adecvate pentru microni, sub şi ultra profundă tehnologii de sub microni.

a fost doar o valoare matematice pentru a simplifica intrarea în SCH de proiectare şi editorii layout.
reguli de proiectare a fost bazat pe lambda dar tehnologiile recente au foarte complicată şi independent, reguli de proiectare, ceea ce face lambda inutil!BEST!

În 0.18ľ ... λ = 0.1ľm sau = 100nm.

Imi pare rau ca am uitat valoarea capacitance ... lasa-ma sa chack afară, iar daca acesta este încă fără răspuns în login-ul de lângă voi spun

pa

lambda este model de condiment pentru nivelul 3 sau 1.Şi acum, modelul de luni pentru hspice
este nivelul Spice 53.Nu există nici o astfel de valoare puteţi găsi în sub-procesul de micro.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back