Baterie litiu - putere

A

Audette

Guest
Am o întrebare despre baterii si cat de multa energie se păstrează. Mă uit la folosind o baterie cu litiu pentru un instrument portabil - cele două opţiuni pe care le am sunt 4.4Ah 14.8V sau 11.1V 4.4Ah. Tensiunile cu care lucrez sunt 5V si 3.3V şi, în general, instrumentul va utiliza în jurul valorii de 400-500mA în timpul utilizării normale. Întrebarea mea este, nu de tensiune au un efect asupra modului de multe cicluri de baterie meu poate trece prin? Cineva mi-a spus o dată de tensiune face o diferenţă foarte mică de energie în baterii şi că este caietul de sarcini Ah care contează. Cu toate acestea n-am luat într-adevăr o explicaţie corectă de ce acest lucru este si eu sunt încă confuz cu privire la acest lucru, dacă este cazul. Am fost în speranţa instrumentul meu ar trebui să poată să ciclu în jurul valorii de 200 de iteraţii folosind bateria 14.8V 4.4Ah. Cum s-ar fi afectate dacă mă duc la baterie 4.4Ah 11.1V - sau chiar o tensiune mai mică, dar acelaşi Ah. Multumesc anticipat

Este Ore Watt nu ore Amperi care conteaza. Oră = watt de energie. Deci, cu condiţia să utilizaţi de reglementare de comutare 14.8V bateria va dura mai mult decât 11.1V. Numărul de cicluri nu depinde de tensiunea. Diferenţa este pur şi simplu că 11.1V are 3 celule, 14.8V are 4 celule. Ai nevoie de a defini modul în care curentul este împărţit între 5V şi 3.3V pentru a calcula cât de mult va dura bateria. Lucra în putere şi poate asuma eficienţă de 80% pentru un regulator de comutare. Keith.

Când faci calculul de putere pentru baterie, nu am folosit watt oră - dar Amphours. În cazul în care acest lucru trebuie schimbat? Am folosit o formulă care calculează momentul x curent - se adaugă 20% în plus pentru eficienţă de 80% şi să împartă valoarea mAh de rezultat. Acest lucru m-am gândit a fost numărul de cicluri. Cu toate acestea, acest lucru nu ia în considerare tensiunea la toate. Ar trebui să mă înlocuiască, prin urmare, acest lucru cu, curent x tensiune x timp [COLOR = "Silver"]? [Size = 1] ---------- Mesaj adaugat la 10:13 -------- - Previous post a fost la 10:13 [/SIZE] ---------- [/COLOR] Atunci când faci calculul de putere pentru baterie, nu am folosit watt oră - dar Amphours. În cazul în care acest lucru trebuie schimbat? Am folosit o formulă care calculează momentul x curent - se adaugă 20% în plus pentru eficienţă de 80% şi să împartă valoarea mAh de rezultat. Acest lucru m-am gândit a fost numărul de cicluri. Cu toate acestea, acest lucru nu ia în considerare tensiunea la toate. Ar trebui să mă înlocuiască, prin urmare, cu aceasta, tensiunea de curent x x timp?

Tu trebuie să ia în considerare pentru a obţine tensiunea de alimentare (şi energie). = Puterea de volţi x amperi. Orele de amperi sunt bine, dacă ştii circuit nevoie de un anumit curent şi de tensiune este fixată. Dacă începe să varieze de tensiune şi circuitul foloseşte un regulator de comutare, atunci actuala se va schimba, de asemenea, astfel încât va trebui să ia în considerare faptul că. Când utilizaţi curent / timp / de tensiune şi se adaugă în eficienţă de 80%, ceea ce ar trebui să se încheie cu o cantitate de timp în care un circuit va dura pe o singură încărcare. Ca un exemplu, în cazul în care circuitul de la 5V 1A ia luaţi 5V. Un regulator de eficienţă de 80% ar lua 6.25W pentru a genera 5V (nu 6W ca s-ar putea crede). Dacă îl generează de la un acumulator de 14.8V, apoi 6.25W funcţionează ca 422mA. Deci, bateria va dura 4.4Ah 10.4 ore. Dacă re-facut de calcul cu acumulator 11.1V v-ar lua şi de 563mA, astfel că bateria va dura doar 7,8 ore. Numărul de cicluri de o baterie va dura depinde de marca şi calitatea a bateriei, dar este, de obicei la 500 la 1000 de cicluri complete. LiIon cu evacuările parţiale nu au tendinţa de a reduce durata de viaţă la fel de mult atât de 1000 de evacuările de jumătate este, probabil, echivalentul a 500 de taxe cu drepturi depline în ceea ce priveşte durata de viaţă a bateriei. Keith

Vă mulţumim pentru dvs. Keith răspuns detaliat. Puteţi vă rugăm să confirmaţi următorul calcul bazat pe ceea ce aţi spus -, ci sunt modificate pentru a include timpul de functionare. 5V linie, 0.3A împreună cu eficienţă de 80% necesită 1.88W. Liniile de 3.3V, 0.3A împreună cu eficienţă de 80% necesită 1.24W. linia de 5V va fi folosit pentru 30 de secunde şi 3.3V pentru 60 de secunde pentru fiecare ciclu de prelevare de probe. Deci, dacă ne gândim de 60 secunde, fiind un ciclu Watts utilizate până în acel moment, linia de 5V = 1.88 * (30/60) = 0.94 3.3V line = 1.24 * (60/60) = 1.24 Prin urmare, puterea totală necesară pentru fiecare 60 secunde = 0.94 + 1.24 = 2.18 Dacă bateria este un acumulator de 14.8V, 4.4Ah, curent de la bateria med = 2.18W/14.8V = 150mA Prin urmare, numărul de baterie de ore va dura = 4400mAh/150mA = 29 de ore poate apoi am converti acest număr de cicluri de a spune = 29 * 60 * 60 (converti la secunde) / 60 (ciclu de timp de eşantionare) = 1740 Prin urmare, se poate presupune că cel mai bun de la bateria va da-mi 1740 de cicluri de 60second?

Voi calcule sunt amendă de până la 29 de ore. Bit următoare este de fapt corect, ci un mod complicat de a trece de la 29 de ore la 1740 de minute. Vă calculaţi în jos pentru a converti secunde apoi înapoi la minute (* 60/60), dar răspunsul este corect. Ciclurile de aici nu trebuie să fie confundată cu durata de viata baterie, adică numărul de încărcare / descărcare înainte de cicluri de încărcare a bateriei este de depozit bine si are nevoie de inlocuirea cu unul nou. Asta ar fi de obicei la 500 la 1000 de încărcare / descărcare cicluri. Keith.

Multumesc. Voi lua acum o baterie şi de testare şi a vedea cât de exacte de calcul este :)

Prin urmare, se poate presupune că cel mai bun de la bateria va da-mi 1740 de cicluri de 60second
g.gif
?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back