ARM SoC de proiectare, Aveti nevoie de ajutor Noțiuni de bază

T

tariq786

Guest
Salut baieti, eu sunt un designer de ASIC / FPGA care pot scrie codul Verilog, sintetiza aceasta și Place & Route ea. Sunt nou la lumea ARM. Mă întrebam cum pot lua un cod Verilog și îl transformă în asamblare ARM. Care este lanțul de instrument necesar și în cazul în care pentru a obține asta? Sunt, de asemenea, confuz despre ce să folosească, atunci când i aud termeni atât de multe, cum ar fi IP-ARM fizică Artisan, IP Logic, celule standard, compilatoare integrate de memorie, IP Interface. Poate cineva a evidenția ceea ce sunt acestea, când și în cazul în care se utilizează fiecare dintre ele. Orice indicii sau tutoriale va fi foarte apreciat. Multumesc Salutari,

Hi tariq786, ARM este un procesor care au nevoie de un cod de asamblare pentru a executa un program, nu există nici o legătură cu Verilog! Verilog este utilizat pentru a codifica comportamentul ARM procesor. IP = logica de iarnă compilator de memorie celulă este un numele, a declarat un instrument pentru a genera instanța de memorie aveți nevoie pentru a fi utilizate în design-ul. IP interfață este, de exemplu, un ip USB, de exemplu, în mod normal, acest două părți fizic din cauza tampoane speciale necesare pentru USB și a doua parte, la nivel macro sau RTL deja plasate care contin toate necesare pentru USB protocolul unul. dar ar putea fi o I2C, SPI, UART ...

Max RCA Omule mulțumește pentru răspuns. De fapt, am un cod Verilog pentru cortexul procesor M0. Mă întrebam cum ar trebui să i-l utilizeze? Multumesc pentru compensare imaginea un pic.

Procesorul ARM utilizat autobuzul Amba pentru a accesa amintirile (RAM / ROM / EEPROM) și interfețe (prin cartografiere registre). Mă aștept CM0 are, de asemenea, adresa de biți-banding? Mă aștept ca CM0 lucrează ca CM3, apoi la adresa 0x000 aveți adresa indicatorul de stivă, 0x0001 resetare întrerupe vectorul ...

rca răspunsul ultima ta nu este clar pentru mine. Spune-mi cum de a utiliza cele mai bune cortexul M0 de bază Verilog, care i-au. Mulțumiri

eh, ca designer de locuri de muncă! Ai nevoie pentru a citi documentația ARM, care explică modul în care funcționează centrul. În primul rând dumneavoastră de bază au nevoie de o resetare și un ceas. When the reset este deasserted și ceasul funcționează, nucleul va citi adresa 0x00000000, which conține vectorul reset întreruperii, ceea ce înseamnă, a nucleul va sari la această valoarea citită pentru a continua să execute programului, în cod de asamblare ARM. Dacă ne amintim mea este corecta adresa următoare este stiva de inițializare adresa indicatorul. Apoi, pentru a face toate acestea, nucleul va executa o citire prin codul de autobuz AMBA, de preferat cu autobuzul pentru a accesa codul. Ai nevoie de a defini ce tip de amintiri va conține vectorul de întrerupere și resetare cod de asamblare ..., RAM sau ROM sau EEPROM, sau flop, nu știu. daca ai deja un nucleu instantia, face acest lucru o va fi ca de obicei, te duci prin interfața sa stiti ce nevoia de bază.

domnule, vreau să învețe ARM Cortex M0 cod Verilog, dar eu nu primesc code.please trimite codul pentru a ajuta la me.any va fi foarte apreciat.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back