anulare a compensa

J

Joskin

Guest
Din cauza nepotrivirii MOS, OPAMP real, în mod inevitabil, are o intrare-offset.If refered construirea unui câştig etapă cu acest OPAMP, offset va fi amplificat la ieşire.
Cum de a anula compensa? Oricine poate să mă ajute?

Dacă acest lucru offset este într-adevăr problema pentru tine (de mare câştig sau instrumentele de măsură), aveţi posibilitatea să conectaţi un mutiturn () prin potentiometru de mare ohm (1M sau mai multe) rezistor la sau - de intrare.
Deoarece acest Potenţiometru operează între V şi-V va fi capabil să se adapteze 0V (sau valoarea de altă natură) la ieşire.

unele documente de utilizare a ceasului la un comutator de intrare pentru a anula offset.

da, offset este o problemă.

dar vorbim despre câştig etapă, în general, câştigul provine din raportul de condensatoare într-o circuite SC, şi nu cred că offset va fi amplificate în acest mod.

şi normaly, offset a unui opamp este o valoare constantă, prin urmare, nu greu de Cor.

cu excepţia cazului în utilizate ca un comparator, în cazul în care u poate angaja fie decembrie ot AnalogCalib.pentru a rezolva problema.

sunking a scris:

Chopped OPA

sau Big W Big L de dispozitiv de intrare

mbright a scris:

da, offset este o problemă.dar vorbim despre câştig etapă, în general, câştigul provine din raportul de condensatoare într-o circuite SC, şi nu cred că offset va fi amplificate în acest mod.şi normaly, offset a unui opamp este o valoare constantă, prin urmare, nu greu de Cor.cu excepţia cazului în utilizate ca un comparator, în cazul în care u poate angaja fie decembrie ot AnalogCalib.
pentru a rezolva problema.

Se referă la Cap.13 Razavi în cartea lui.
Autozeroing, DC buclei de reacţie, sau de stabilizare Chopper.

Cred că în principal, depinde de opamp dumneavoastră funcţionează continuu sau cronometrat.
Daca este cronometrat, aveţi posibilitatea să comutaţi folosit-feedback-ul capac pentru a anula compensa cu succes.
Aceasta este continuă, este mult mai greu.În urma sunt unele metode pot să cred că de,
1.o mai bună potrivire în modul de prezentare şi de proiectare din cele două părţi ale opamp de intrare / ieşire.Ca tranzistor dimensiuni mai mari, debavurare dispozitiv.Metoda de a vorbit despre înainte de a (adăugarea o rezistenţă mare la ieşire), arata ca o metodă simplă de tuns, dar aceasta nu ar putea să funcţioneze în toate cazurile.
2.Utilizaţi plutitoare-circuit de poarta pentru a reduce nepotrivirii dispozitiv.
3.digital calibra în procesarea post.
4.utilizare strucrure pe deplin diferenţiale pentru reducerea acestuia.

Are-complet structura diferenţială a reduce efectul de offset?Offset este înseamnă potenţialul de diferenţiat aplicat în opamp astfel că producţia diferenţiale este zero, astfel încât, prin natura sa offset este în eroare de mod diferential.

de asemenea, cum se tech plutitoare poarta.ajuta în acest caz?

poarta plutind în u analogic înseamnă poate ajusta taxa stocate pe aceasta, prin urmare, a Va.în mod normal, pentru o aplicare de putere mică.

a face u înseamnă acest lucru poate contribui la îmbunătăţirea de potrivire a Va?feedback-ul pentru PAC, înseamnă a face u auto-zero?sau de calibrare analog?

error-digital-corecţie poate ajuta cu siguranta.

Există unele document referitor la modul de a anula op-AMP de offset.

Metoda normală este automat de zero.Îl puteţi găsi în cartea lui Sansen.Adăugat după 1 minute:

Metoda normală este automat de zero.Îl puteţi găsi în cartea lui Sansen.Adaugă după 32 secunde:

Metoda normală este automat de zero.Îl puteţi găsi în cartea lui Sansen.

1 autozero (distincte, dar de plumb de înaltă a scrie aliasing zgomot)
2 Chopper (continuu, dar nevoie de bună Low-pass filter)
3 layout bun şi MOS de intrare mare
4 switch-uri cu atenţie de proiectare MOS

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back