Antena HFSS ca un receptor

J

joskem

Guest
Buna ziua. Am proiectat o antenă dipol simplu în HFSS (emițător). Apoi, am creat o antenă dipol două pentru a lucra ca un receptor. Cum pot găsi puterea primită de către receptor antena? Am stabilit portul lumped de dipol de la 1 la 1W, în timp ce eu scalate portul lumped de dipol 2 la 0W (pentru a face să funcționeze ca un receptor) -, dar nu știu dacă acest lucru este corect, sau cum pot afla Puterea a primit de la dipol 2. Orice ajutor este apreciat foarte mult!

După ce simula, a face un teren de S21 (între un port și altele) și aceasta vă va da raportul dintre puterea primită de către o antenă și alimentare este introdus în celălalt. Dacă ați simulat într-o singură frecvență, numai du-te la fereastra de informații de simulare (ai uitat cum se numeste exact, eu nu sunt in fata chiar acum), și puteți vedea matricea S acolo.

Vă mulțumim pentru răspunsul dumneavoastră! Deci, tot ce trebuie să faceți este să găsiți puterea acceptată de dipol 1 (Pacc) și S21, și se calculează apoi produsul S21 * Pacc. Este corect? Ceea ce nu pot înțelege este faptul că S21 (conform bibliografie) este un raport de tensiuni, și nu un raport de puteri .. Va rugam sa ne ajute pe mine asta? Vă mulțumim! : D

Da, ai dreptate, S21 este raportul de tensiuni, pentru a obține puterea, vom face un pătrat.

Puteți explica dacă scalarea portului concentrate la zero (cum joskem definit) este o modalitate buna de a face un receptor antena? Vreau pentru a simula o antena receptor folosind un val de excitatie incident. Știu că am pentru a adăuga un port lumped de a rezilia antena. Mă întreb dacă am să scala portul lumped la zero.

scuzați-mă, ar putea cineva să mă ajute, cum pentru a defini puterea de excitație de port lumped? Nu am putut găsi locul potrivit pentru a face acest lucru.

gultepee, vă mulțumesc. În modelul meu, un port lumped pentru o antenă, și factorul de scalare set de la 0 la "Surse Edit"; un plan de undă incident, factor de scalare 1; modul de a vedea rezultatul de simulare, cum pot obține răspunsul pe portul lumped? În rezultatele-> creat raportul de date, mi se pare ca doar cei S11, Z11, în cazul în care este de a găsi efectul de val avion incident? Va multumesc din nou. -Notius

notius, eu nu sunt sigur dacă editarea surselor este o modalitate buna de a simula antenei receptorului. dar dacă este așa, decât cred curenții de suprafață pe antena ar putea fi o modalitate bună de a măsura efectul undei incidente. din nou, eu nu sunt sigur. Sper ca cineva cu mai multa experienta poate răspunde la aceste întrebări.

joskem, ți-ai dat în cele din urmă cum să măsoare puterea primită în antena receptoare în HFSS? Am aceeași problemă și ar aprecia dacă ați împărtăși experiența dvs. cu mine. Din discuția de mai sus am adunat: Puterea transmis prin antena Tx = Putere acceptate primite de antenă Rx = [S21 * Putere Acceptăm] ^ 2 Este S21 în dB? Credeți că trebuie să setați factorul de scalare pentru Rx antena la 0 W? Multumesc.

Buna ziua. Am proiectat o antenă dipol simplu în HFSS (emițător). Apoi, am creat o antenă dipol două pentru a lucra ca un receptor. Cum pot găsi puterea primită de către receptor antena? Am stabilit portul lumped de dipol de la 1 la 1W, în timp ce eu scalate portul lumped de dipol 2 la 0W (pentru a face să funcționeze ca un receptor) -, dar nu știu dacă acest lucru este corect, sau cum pot afla Puterea a primit de la dipol 2. Orice ajutor este apreciat foarte mult
! Poti sa-mi trimiteti tx si rx modelul de HFSS la kamalntu@gmail.com [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] --- Mesaj adaugat la 17:46 ---------- Previous post a fost la 17:46 ---------- ------- [/SIZE] [/COLOR] poți trimite-mi tx si rx modelul de HFSS la kamalntu@gmail.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back