antena Ferite tija

T

tommyhung

Guest
Hei, baieti

I sînt mergi pentru a proiecta o antenă de 27MHz, dar de dimensiuni mici.Asa ca am decis să utilizeze antenă de ferită Rod.Am constatat că majoritatea resurselor indicat că un condensator suplimentar este necesar pentru a conecta în paralel cu antena tija ferita pentru a face în rezonanţă paralel.Cu toate acestea, Impedanţă intrare va deveni mai multe mii.

Cred că pentru că impedanţa de intrare a cea mai mare parte a sistemului care operează în banda HF este în câteva mii de astfel încât acesta trebuie să fie rezonat în paralel în loc de serie.În cazul în care Impedanţă intrare unui astfel de sistem este de exemplu, mici 50ohm, este mai bine să utilizeze serie de rezonanţă în loc de paralele.Este această declaraţie corect?

Mulţumesc

Eu nu sunt un expert în tije ferită, dar cred că acestea nu funcţionează la fel de mare de la 27 MHz.Dacă vă puteţi lua unul la locul de muncă, acesta va fi o "speciale" ferită, nu doar ca o veţi găsi într-un radio AM.Adăugat după data de 1 ore 12 minute:http://www.st-andrews.ac.uk/ ~ jcgl/Scots_Guide/RadCom/part7/page5.html

În general, antenele tija de ferită sunt discutate printre antenele bucla cuprinzătoare în manualele de teorie antenă, de exemplu, Ballanis.
has a chapter about ferrite rod antennas.

De asemenea, Biblia "" a cererilor de ferită, Snelling Soft Ferrites
are un capitol despre antenele tija de ferită.Toate exemple practice sunt exclusiv antenele MW, cu toate acestea.

.

Interesant este menţionează şi o (execptional) hârtie A mic FERROXCUBE antenă pentru receptie VHF.Este, de asemenea, enumerate în capitolul de mai jos pe antene magnetice, dar cu toate că de multe ori citat, aparent nu sunt disponibile în internet:
% http://www.avionics.com/images/jpg/ant 20eng% 20hdbk% 20ch5.pdf

Într-o vedere tehnic, cred că bif44 are dreptate cu privire la selectarea de materiale ferită.Obişnuită antene ferită tija sau optimzed pentru LW şi de banda MW şi folosind valori lr de cel puţin 100 de mai multe, după cum puteţi vedea din cataloagele producătorului.Este acelaşi material ca utilizat pentru toate aplicaţiile RFID, 125 kHz.Pentru bandă superioară SW, ar trebui să alegeţi ferite RF cu lr sub 50 pentru a reduce pierderile de ferita la o valoare acceptabilă.Disponibilitatea din stoc este limitat, eventual, la majoritatea producătorilor.

Puteţi, de asemenea, nu a menţionat, dacă tu intend la un receptor sau o aplicaţie transmiţător.LW uzuale / MW, desenelor şi modelelor de ferita baghetă de zgomot sunt optimizate, dar nu impedanţă potrivire, prin urmare, nu sunt potrivite pentru aplicaţii emiţător.

FVM a scris:

În general, antenele tija de ferită sunt discutate printre antenele bucla cuprinzătoare în manualele de teorie antenă, de exemplu, Ballanis.has a chapter about ferrite rod antennas.
De asemenea, Biblia "" a cererilor de ferită, Snelling Soft Ferrites
are un capitol despre antenele tija de ferită.
Toate exemple practice sunt exclusiv antenele MW, cu toate acestea.
.
Interesant este menţionează şi o (execptional) hârtie A mic FERROXCUBE antenă pentru receptie VHF.

Este, de asemenea, enumerate în capitolul de mai jos pe antene magnetice, dar cu toate că de multe ori citat, aparent nu sunt disponibile în internet:

% http://www.avionics.com/images/jpg/ant 20eng% 20hdbk% 20ch5.pdfÎntr-o vedere tehnic, cred că bif44 are dreptate cu privire la selectarea de materiale ferită.
Obişnuită antene ferită tija sau optimzed pentru LW şi de banda MW şi folosind valori lr de cel puţin 100 de mai multe, după cum puteţi vedea din cataloagele producătorului.
Este acelaşi material ca utilizat pentru toate aplicaţiile RFID, 125 kHz.
Pentru bandă superioară SW, ar trebui să alegeţi ferite RF cu lr sub 50 pentru a reduce pierderile de ferita la o valoare acceptabilă.
Disponibilitatea din stoc este limitat, eventual, la majoritatea producătorilor.Puteţi, de asemenea, nu a menţionat, dacă tu intend la un receptor sau o aplicaţie transmiţător.
LW uzuale / MW, desenelor şi modelelor de ferita baghetă de zgomot sunt optimizate, dar nu impedanţă potrivire, prin urmare, nu sunt potrivite pentru aplicaţii emiţător.

Pentru un transmiţător, de potrivire impedanta este necesar, desigur.Unele dispozitive de interfaţă PC (mouse / tastatura) se transmite în banda de SW.Cred că, acestea sunt utilizând o antenă magnetice, dar acestea trebuie să durata de 2 sau 3 metri, la maxim.Antena "" proprietăţi pot fi descrise în mod suficient de simplu de ecuaţii câmp magnetic.10m, mai degrabă analiza nevoilor EM.

În funcţie de factorul de formă de aparat, ar trebui să ia în considerare, de asemenea, o antena bucla fără miez de ferită, aceasta nu depinde de Disponibilitate Business de piese speciale.

Ei bine, aţi ales de frecvenţă greşită.

Veţi avea o mulţime de interferenţe radio CB.Antenele necesare sunt fizic mari, precum şi sistemul dvs. gama va avea de suferit în cazul în care încercaţi să utilizaţi antene mai mici.

Aş sugera face-o tot la 915 MHz în SUA (sau 433.92 MHz în Europa).Puteţi utiliza antene cip tiny acolo.

Dacă într-adevăr nevoie la spre folos 27 MHz (ca de exemplu în cazul în care cineva a fost deţine un pistol la cap), ar trebui să utilizaţi o antenă foarte mare pe receptor montat pe tavan (probabil nevoie de unul care este de cel puţin 24 "lungime). Apoi am s-ar folosi o antenă buclă (care va fi prea scurt), sau în jur de 1 la 2 "lungime, cu seria reactivă tuning pentru a lua it right on frecvenţă.

, as the frequency will tune lower when it is mounted.

Va trebui probabil să tune antena în timp ce este purtat de subiect,
după cum se va ton de frecvenţă mai mică atunci când este montat.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back