analogic test

J

jejeorg

Guest
Salut,
Mi-ar place să-ţi răspunsuri la un test pe analogic de design, care a fost prezentat la mine:

1 - într-o singură etapă amplificator, creşterea numărului de încărcare condensator îmbunătăţi sau nu buclă închisă stabilitate?
2 - Într-o singură etapă amplificator, cum părtinire curent influenţa câştiga?
3 - Cum de a reduce compensa într-un op amperi?
4 - de a realiza o bandă îngustă redus de zgomot amper etapă este mai bine să folosiţi N-canal sau P-MOS canal?
5 - Într-o etapă pe deplin diferenţial Amperi, tensiunea de ieşire poate balansa mai mare decât tensiunea de alimentare?
6 - Cum de a elimina rigth jumătate avion zero într-un Miller compensate amper etapă?
7 - Într-o clasă AB amper etapă părtinitor, cu un curent "Ib",
cu cât mai actuale pot fi furnizate la sarcină?
8 - Care este minimun care tensiunea de alimentare la o diferenţă de amperi etapă poate funcţiona?Cum noduri de intrare trebuie să fie influenţată?

Vă rugăm să răspundeţi fără a consulta orice carte,
aşa cum am făcut (şi, dacă doriţi, desigur)

Se bucura!

jejeorg.

Mă simt u poate referi la dispoziţie cărţi pe opamp design.

Ştiu că pot găsi toate subiectele de toate problemele, în sute de cărţi i-au, dar acest lucru nu a fost în spiritul i postat de test cu.Aş dori doar pentru a vedea modul în care oamenii abordare aceste întrebări simple, în baza experienţei sau mod de a vedea lucrurile.

Sa aveti o zi buna!

Răspunsul meu este, după cum urmează (în funcţie de experienţa şi cunoştinţele mele, dar unele nu poate răspunde):

1 - într-o singură etapă amplificator, creşterea numărului de încărcare condensator îmbunătăţi sau nu buclă închisă stabilitate?
Ans: stablility creşte, după cum vă GBW reduce.

Ans: Aceasta depinde de ceea ce a părtinire curent la care se face referire.Dacă în diagonală curent dif pereche de creştere, GM creşte, astfel, obţine creştere.Dacă producţia tranzistori părtinire curent în creştere, ro scădere şi câştiga scădere.Dacă ambele dif pereche şi ieşire tranzistor utiliza acelaşi actual (de exemplu, telescopic cascode),
iar apoi a câştiga va scădea ca prejudecată curent creşte.

Ans: face zona de dif pereche mare, creşte, de asemenea, canalul lungimea cozii de curent.Bun aspect tehnici trebuie să fie aplicate de asemenea.

4 - de a realiza o bandă îngustă redus de zgomot amper etapă este mai bine să folosiţi N-canal sau P-MOS canal?
Ans: PMOS (nu sunt sigur)

5 - Într-o etapă pe deplin diferenţial Amperi, tensiunea de ieşire poate balansa mai mare decât tensiunea de alimentare?
Ans:
Să presupunem de tranzistor drena-sursa de tensiune este mică în comparaţie cu tensiunea de alimentare, apoi complet dif opamp poate avea ieşire leagăn abordări 2 * VDD.Desigur, de fapt, de leagăn nu pot ajunge la o astfel de număr depinde de modul de proiectare a Veff de fiecare tranzistori.

6 - Cum de a elimina rigth jumătate avion zero într-un Miller compensate amper etapă?
Ans: utilizarea duce compensare (rezistor condensator) şi să facă egal R 1/gm a doua etapă.Cu toate acestea, această reziliere nu este perfectă şi va provoca pol-zero dublă problemă.

Ans: depinde de design, de obicei, se pot livra 10 * IB la 50 * ib de sarcină.
8 - Care este minimun care tensiunea de alimentare la o diferenţă de amperi etapă poate funcţiona?Cum noduri de intrare trebuie să fie influenţată?
Ans: Aceasta depinde de ce tip de op-amperi pe care îl utilizaţi.Pentru foarte simplu dif pereche opamp 0.6 ~ 0.7 VDD este minim.

Răspunsul meu este, după cum urmează (în funcţie de experienţa şi cunoştinţele mele, dar unele nu poate răspunde):

Ans: există în nici o problemă de stabilitate în singură etapă amplificator PM .. cel mai grav caz este mai mare de 90 de grade.

De ani: "În CS există poate fi de trei posibile sarcini .. u poate pune o rezistenţă, o dioda legat de sarcină sau de sursă de curent de sarcină .. În diode legate de sarcină CS amplificator ur câştiga nu va fi afectat de o prejudecată curent .. În rezistiva sarcină creşte în diagonală curent creşteri obţine, în timp ce în sursă de curent de sarcină creşte în diagonală curent scade câştige ..

De ani: 1.Eliminaţi systemmatic compensate de atent designning 2.Ai grijă de potrivire a componentei în timpul layout

De ani: de la frecvenţe joase pâlpâire noice dominantă va fi una şi PMOS dispozitive pâlpâire produce mai puţin zgomot.

De ani: în mod ideal, nu există nici o limită.Practic, depinde de ur arhitectura si design.

Ans: VDD> VCM
2 V

În cunoştinţele mele, practic o singură etapă amplificator nu are foarte multe cazuri, că PM <90 de grade, în special, de mare viteză pentru amplificator.va avea întotdeauna ne-dominantă, se află la polul undeva in amplificator (de exemplu, de non-pol dominant este amplasat la GM / Cgs de cascode tranzistor pentru o singură etapă telescopice, sau la oglinda singur pol în etapa actuală oglinda opamp).Având în vedere prezenţa non-pol dominant, de faza de marja va scădea (probabil mai mică de 45 grade)
în cazul în GBW creşte în timp ce non-pol dominant nu creşte şi,
prin urmare, devine instabilă.Dacă nu există nici un non-pol dominant, opamp pot fi proiectate în foarte mare viteză (de obicei depăşi 3-4 GHz), în timp ce în ziua de azi mai rapid opamp poate avea doar GBW jurul 1GHz.

Răspunsul meu a fost pentru o singură etapă CS amplificatoare .. Sunt de acord că, pentru diffamp şi cascode există non dominantă pol ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back