Ajutor de proiect cu Matlab.

T

triquent

Guest
Având în vedere de intrare x [n] = (a ^ n) u [n], aici a = 0,6, funcţia de transfer H (z) = [1-z ^ (-2)] / [1-0.9z ^ (-1) 0.81 z (-2)], stabileşte de ieşire a sistemului folosind Z inversă-transforma.
În primul rând de la x [n], folosind Z transforma obţine X (z) = 1 / [1-az ^ (-1)] = 1 / [1-0.6 ^ (-1)]
Atunci ia-Y (z) = H (z) * X (z), apoi folosind Z inversă transforma get-y [n] = 2 (0.9) ^ n * cos [(pi / 3) * n * 0.03 pi] u [n] - [3 (0,6) ^ n] u [n].
Întrebarea mea este de a verifica modul în care rezultatele mele cu Matlab?Am încercat acest mod:
(1) de la Y (z) putem obţine ecuaţia diferenţa a sistemului, astfel încât utilizând Matlab freqz funcţie (aa, BB, WW) pentru a trage frequecy de răspuns al sistemului (amploarea şi fază).
(2), de asemenea, folosind Matlab atragă Y rezultat [n]
Dar, în parcele (1) şi (2) este total diferit.Eu nu pot compara şi să verifice rezultatele mele sunt corecte.Deci, ce sa întâmplat şi cum pentru a verifica rezultatele mele este corect?

Triquent Dragă,

Nu sunt sigur dacă am undertood întrebarea dumneavoastră.Dar, în primul parcelă sunteţi urmărire un graf în domeniul Z "," în timp ce în al doilea Graf este în domeniul "n".acestea vor fi foarte diferite aşa cum aţi spus.

Lets try this:

1 - puteţi writeY (Z) într-o formă polinom care trebuie să fie în accordace cu rezultatul aţi găsit: (1 / [1-0.6 ^ (-1)]) * ([1-z ^ (-2)] / [1-0.9z ^ (-1) 0.81 z (-2)]) după ce în curs de dezvoltare acest lucru, puteţi găsi y (n) direct în trhough Matlab comands impz sau deconv folosind numărătorul şi numitorul a poli găsit de mai sus, apoi puteţi complot tulpini de rezultat.

2 - Puteţi trage, de asemenea, y (n) de la rezultatul te-ai y [n] = 2 (0.9) ^ n * cos [(pi / 3) * n * 0.03 pi] u [n] - [3 (0,6 ) ^ n] u [n].

Le compara grafs la pasul 1 şi 2, acestea trebuie să fie acelaşi.

Asta e ceea ce vrei să spui?

Multumesc, dar în cazul în care filtrul este IIR cum îl pot utiliza conv () funcţie pentru a calcula de ieşire?De asemenea, nu au primit modul de calculare a producţiei de către deconv ()?dacă ştim de intrare şi funcţia de transfer?

claudiocamera a scris:

Triquent Dragă,

Nu sunt sigur dacă am undertood întrebarea dumneavoastră.
Dar, în primul parcelă sunteţi urmărire un graf în domeniul Z "," în timp ce în al doilea Graf este în domeniul "n".
acestea vor fi foarte diferite aşa cum aţi spus.Lets try this:1 - puteţi writeY (Z) într-o formă polinom care trebuie să fie în accordace cu rezultatul aţi găsit: (1 / [1-0.6 ^ (-1)]) * ([1-z ^ (-2)] / [1-0.9z ^ (-1) 0.81 z (-2)]) după ce în curs de dezvoltare acest lucru, puteţi găsi y (n) direct în trhough Matlab comands impz sau deconv folosind numărătorul şi numitorul a poli găsit de mai sus, apoi puteţi complot tulpini de rezultat.2 - Puteţi trage, de asemenea, y (n) de la rezultatul te-ai y [n] = 2 (0.9) ^ n * cos [(pi / 3) * n * 0.03 pi] u [n] - [3 (0,6 ) ^ n] u [n].Le compara grafs la pasul 1 şi 2, acestea trebuie să fie acelaşi.Asta e ceea ce vrei să spui?

triquent a scris:

Multumesc, dar în cazul în care filtrul este IIR cum îl pot utiliza conv () funcţie pentru a calcula de ieşire?
De asemenea, nu au primit modul de calculare a producţiei de către deconv ()?
dacă ştim de intrare şi funcţia de transfer?claudiocamera a scris:

Triquent Dragă,

Nu sunt sigur dacă am undertood întrebarea dumneavoastră.
Dar, în primul parcelă sunteţi urmărire un graf în domeniul Z "," în timp ce în al doilea Graf este în domeniul "n".
acestea vor fi foarte diferite aşa cum aţi spus.Lets try this:1 - puteţi writeY (Z) într-o formă polinom care trebuie să fie în accordace cu rezultatul aţi găsit: (1 / [1-0.6 ^ (-1)]) * ([1-z ^ (-2)] / [1-0.9z ^ (-1) 0.81 z (-2)]) după ce în curs de dezvoltare acest lucru, puteţi găsi y (n) direct în trhough Matlab comands impz sau deconv folosind numărătorul şi numitorul a poli găsit de mai sus, apoi puteţi complot tulpini de rezultat.2 - Puteţi trage, de asemenea, y (n) de la rezultatul te-ai y [n] = 2 (0.9) ^ n * cos [(pi / 3) * n * 0.03 pi] u [n] - [3 (0,6 ) ^ n] u [n].Le compara grafs la pasul 1 şi 2, acestea trebuie să fie acelaşi.Asta e ceea ce vrei să spui?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back