AJUTOR! 18F4550 ieşiri 2.57V pe pinouts, vreau să ieşire 5V.

M

McFly123

Guest
Suntem folosind PIC18F4550 şi avem nevoie pentru a conduce un senzor de ultrasunete, care are nevoie de 5V de declanşare a PIN Trig, dar PIC noastre realizări doar 2.57V. / / Initializare RD0_BIT = 1, / / ​​acest lucru numai pentru a trimite 2.57V senzor ultrasonic. Delay_us (10); RD0_BIT = 0; ....... te rog ajută-

Deconectaţi senzor ultrasonic şi verificaţi tensiunea de pini de ieşire. Dacă se citeşte 5V, fără o sarcină conectată, apoi senzor ultrasonic este de a atrage prea mult curent, şi PIC nu poate furniza. În cazul în care este cazul, utilizează pinul de pe PIC de a controla un FET sau BJT ca un comutator. Utilizaţi comutatorul pentru a comuta că puterea de a senzorului. In acest fel, dar cu traductor în loc de LED-uri şi R3.
transistor_key.JPG

Asiguraţi-sunre că pinii microcontrolerului sunt configurate ca digital, nu analog. Cele mai multe PIC micro avea intrari analogice pe unele port, care sunt setate pentru a fi analog implicit (unul din lucrurile pe care nu le place la UCP de MCU)

Asiguraţi-sunre că pinii microcontrolerului sunt configurate ca nu digitală, analog. Cele mai multe PIC micro avea intrari analogice pe unele port, care sunt setate pentru a fi analog implicit (unul din lucrurile pe care nu le place despre UCP de MCU)
ei acum in format digital, si BTW urasc acest lucru prea .. . Voi încerca a face trecerea tranzistor de mai sus. Multumesc baieti ...

Dacă trimiteţi puls continuu la sau în jurul valorii de ciclu de 50%, atunci, este glucometrul dumneavoastră vă arată 2.57V (tensiune medie), în timp real atunci când tensiunea de ieşire = 1 este, de fapt 5V. de exemplu. Dacă sunteţi de cotitură pe RD0, 10us de aşteptare, de cotitură RD0 oprit, aşteptând 10us, apoi se transforma din nou şi aşa mai departe, aveţi datoria ciclu de 50% şi PIC dvs. merge de la 0V la 5V şi apoi înapoi la 0V, timpul sejurului lor la 5V atâta timp cât aceasta rămâne ca 5V. Deci, de medie tensiune este de (0.5 * 5) = 2.5V. Ai încercaţi să vă conectaţi senzorul cu ultrasunete? Nu ştiţi cât de mult ai nevoie de curent? Daca este mai mare decât 15mA, este oricum mai bine pentru a conecta un tranzistor NPN sau N-MOSFET pentru a amplifica curent. Sper că acest lucru ajută. Tahmid.

Observa căderea de tensiune tipic atunci când sursa de curent de ieşire de la PIC, dacă se trage prea mult curent, veţi vedea o cădere de tensiune înaltă [ATAŞAŢI = CONFIG] 68484 [/ ATAŞAŢI]

Trimite Specificatii de ultra .. este capacitatea senzorul? poate u nevoie de pullup rezistor pic meu să fie tri de stat, nu folosi mosfet bipolara. noroc

Specificatii: Tensiune de alimentare: 5V pasiv curent continuu:

Utilizaţi microcontroler pentru a măsura ecoul spate. Puteţi utiliza modulul de captură sau aţi putea face fără ea. Formula este dat. Determina cât de mult distanţa pe care doriţi să le ia. În conformitate cu graficul secventa, lăţimea pulsului de ieşire corespunzătoare la distanţă este între 150us şi 25ms, 38ms fiind de ieşire atunci când nu există nici un obstacol. Utilizaţi PIC pentru a determina dacă lăţimea pulsului este între 150us şi 25ms. Dacă este, atunci nu este un obstacol. Dacă nu este şi este între spune 37ms şi 39ms, atunci nu există nici un obstacol. Puteţi ignora acest lucru, de asemenea. Cu toate acestea, poate include doar pentru a fi în siguranţă. Sper că acest lucru ajută. Tahmid.

Am nevoie de ajutor, de asemenea, ... Vreau să comunice, camera de serie pentru MCU şi date vor fi salvaţi pe un card SD ... cineva vă rugăm să trimiteţi-mi-o conexiune de circuit de proiectul meu ... IM folosind PIC18F4550 MCU, şi sursa de aparatul meu de serie este de 3.3V ... cineva să mă ajute ...

Care aparatul de serie sunt utilizaţi? Care este numărul parte? Ai luat o privire la foaia de date? Ai face rost de foaia de date?

am nevoie, de asemenea, de ajutor ... Vreau să comunice, camera de serie pentru MCU şi date vor fi salvaţi pe un card SD ... cineva vă rugăm să trimiteţi-mi-o conexiune de circuit de proiectul meu ... IM folosind PIC18F4550 MCU, şi sursa de aparatul meu de serie este de 3.3V ... cineva să mă ajute ...
1) i understant unitatea Sonic se iniţieze extern de semnal la alte ace, şi u dont au ecou în? 2) în cazul în care u nu au Ocho de la unitatea de Sonic toate necesitatea de u este de a face o fotografie drept. Dacă este aşa, atunci procesul este prea lent, până când sistemul va lua un pic intrus va fi de mult plecat. 3) u nevoie pentru a face camera pentru a înregistra şi stoca permanent date în memorie ca MPU cadre şi cadre compara o dată de memorie care va fi stocat de exemplu: adresa 1000-2000 u când reache 2000 U se vor suprapune informaţii în 1000, în cazul în care u se magazin de semnal intrus toate clipurile înainte de 10 bytes de alarmă de până la 10 cadre într-o locaţie diiff mem.

Avem de a citi codul PIN Echo în digital? sau este analog? @ Tahmid, am gasit mesaj ur de foarte mare ajutor. @ Dselec - răspunsul la prima întrebare este da ur .. dar aparatul de fotografiat nu este parte a proiectului nostru. Multumesc baieti. Voi posta daca exista o îmbunătăţire.

Deconectaţi Totul, de la micro-controler şi apoi trimite la ridicat la port-ul respectiv .. Şi Verificaţi Care este rezultatul .. Ridicat sau nu .. Acesta este cel mai bun mod de a rezolva problema ur .. Du-te Pas cu Pas

Nu avem de a citi codul PIN Echo în digital? sau este analog? @ Tahmid, am gasit mesaj ur de foarte mare ajutor. @ Dselec - răspunsul la prima întrebare este da ur .. dar aparatul de fotografiat nu este parte a proiectului nostru. Multumesc baieti. Voi posta daca exista o îmbunătăţire.
Partea de jos din foaia de 2 ar trebui să ofere o imagine clară a momentului şi utilizarea PIN-ul de acest dispozitiv. Derivati ​​1 prevede că producţia ECHO este un semnal TTL, deci aş înfiinţat PIN MCU conectat la ECHO ca în Digital, şi codul PIN MCU conectat pentru a declanşa o Digital Out. Reţineţi, de asemenea, sugestia lor de-o fereastră de măsurare a> 60 usec pentru a preveni capturarea Echos suplimentare de la puls anterior (da ultima dată pulsul ultrasunete pentru a disipa şi dispersa).

Ecouri care? unitatea dă afară 40 kHz de 8 ori, cu o scurtă întârziere între fiecare explozie. că timpul este suficient pentru recepţie sistemul este construit în acest fel. Deci, acum, o dată u primit un declanşator după spargere prima sau a doua (u decide când), în cazul în care u avea o u ecou va sti u avea o terger real, astfel se va aparatul de fotografiat şi să păstreze înregistrarea şi salva tot drumul până la sfârşitul 8 exploziile, asta e tot.

este orice unul mă ajute în microC Pro, de manipulare fişierul bibliotecă ... vreau pentru a salva imaginea, în cartea mea de la SD, MMC folosind ng bibliotecă şi SPI, în biblioteca mea microC pro ... rog pe cineva sa ma ajute pentru codificare ... vă rog .... IM folosind PIC18F4550

Aici puteti gasi detalii ale bibliotecii mikroC cardul multi-media: Media Card Biblioteca [/url] Aici puteţi găsi o bibliotecă FAT32 pentru carduri SD / MMC: [url = http://www.libstock.com/projects/view/108/fat32-library] LibStock - FAT32, Biblioteca [/ url ] Sper că acest lucru ajută. Tahmid.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back