ajuta-mi verific tipărit dipol antena proiect folosind HFSS!

H

hntko

Guest
Bună tuturor,

Sunt un incepator cu HFSS.Am sa verson 10.Acum, incerc sa imprimat un design dipol antena, folosind HFSS.Proiectul de design au fost alreadly, dar se pare că există unele probleme, poate.Aşa cum se poate vedea de la S-parametru rezultat cifra in acest proiect, de antenă în cadrul proiectului de lucrări la destul de diferite de frecvenţă (în jur de 5GHz), decât că am aşteptat (în jur de 2,4 GHz).Iată câteva informaţii detaliate:
1.Plasturele: 50mm x 50 mm x 1.475 mm, material: Rogers RT / duroid 5880 (tm)
2.De dipol:
Lungime de braţ: 22 mm
Lungime a întregului dipol: 46 mm
Lăţime: 3mm
Material: Pec
3.Excitaţie:
Port: Wave port
Tip: Prin conector SMA, care a fost descarcat de la acest forum

Proiectul este ataşat, cu acest mesaj.Vă rugăm să verificaţi meu proiect şi arată-mi, dacă nu există nici o problemă.

Mulţumesc foarte mult!

Le
Ne pare rău, dar ai nevoie de autentificare pentru a vizualiza acest ataşament

Salut

Nepotrivire de Impedanta este acolo, verifica vswr complot, la 2.5Ghz, ur obtinerea 10.22
care nu este corect, ideal valoare este de 1, valori între 1-2 este acceptată.

cu respect
Avinash

Bună ziua Avinash,

Mulţumesc foarte mult.Da, VSWR complot arată că valoarea sa la 2.5GHz nu este acceptabil.Dar, de la 4.96 GHz VSWR complot de acord cu S-complot.VSWR este egal cu 1.10.Aceasta înseamnă că antena de lucrări şi la 4.96GHz.
, but at around 2.5 GHz (or even lower).

Problema pe care eu consider că aici este tipărită cu o astfel de antenă dipol, teoretic, ar trebui să funcţioneze bine, nu la 4.96 GHz,
dar, în jurul valorii de 2,5 GHz (sau chiar mai mici).Cu toate acestea, simularea rezultat nu este la fel de probabil ca teoria.
= 46mm.

Să analizeze structura de dipol: global dipol este lungimea L = 2 L
= 46mm.Pentru că a tipărit antenă, de durata shoud egal cu 0.37λ [1] (în loc de 0.5λ ca de obicei dipol suspendate în aer) [2].Prin urmare, λ este de aproximativ 124mm, atunci f este egal cu 2.41 GHz.

Deci, ce este in neregula cu mine de proiect, astfel încât antena de lucrări la 4.96 GHz, care este destul de departe în comparaţie cu frecvenţa teoretică 2.41 GHz?

Te rog, ajută-mi verific proiect!Sunt foarte bucuros pentru tine toate!

Toate cele bune

LeRef:
[1]: Chi-Yuk Chiu, "Compact trei port orthogonally polarizied MIMO antene", IEEE antene radio şi de raspandire scrisori, vol..6, 2007,
p. 619 - 622.
[2]: http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=338183&highlight=length tipărit dipol

Bună tuturor,

Te rog, ajută-mi verific proiect.Este foarte important pentru mine.

Sunt foarte mult obligate să aveţi toate!

Le

salut hntko
Există două aspecte în proiectul dumneavoastră, care poate provoca acest rezultat ciudat.
1.afară de suface coaxial linie ar trebui să fie setat la Pec.Este pierdut in design.
2.radaiton boudary.cerinţa de lungime de undă / 4.Pentru simplu,
puteţi alege forfetare port.
Voi trei fişiere de încărcare pentru mai târziu.
1.Mode în "dipole_lumpot", folosind un simplu forfetare de port fără coaxial linia arată un rezultat similar cu teoria.
2.Model în "dipol" repara două aspecte de mai sus în funcţie de design original, dar rezultatul este diferit de la o fosta cu o suplimentare de aproape rezonant 3GHz.
3.Model în dipole_modify a fost fixată pentru a afla diferenţa între cele de mai sus two.I scurta hrănirea coaxial linie care pare a afecta rezultatul.Dar nu pot găsi cauza pana acum.Adăugat după 5 minute:Trei fişiere menţionate mai sus.Puteţi rula le pentru a vedea informaţii detaliate.
Ne pare rău, dar ai nevoie de autentificare pentru a vizualiza acest ataşament

Max rachel_zh,

Aş dori să-şi extindă o multumesc pentru ajutor, în care prezintă probleme de la meu proiect.Înseamnă mult pentru mine.

După cum aţi menţionat, cred că rădăcina problemei, probabil, provine de la port.Aceasta se datorează faptului că, atunci când am verifica cu primul caz: dipole_lumport, rezultatele sunt destul de bune.

De fapt, după cum am scris la primul mesaj, portul folosit în acest proiect a fost descărcate de pe acest forum.Eu nu am foarte verifica-l cu atenţie înainte de a face acest proiect.Aici este link-ul din port (a
se vedea în sma_model.rar): ftopic317366.html

Oricine a folosit SMA port pentru antenă tipărite, vă rog, ajuta-mi verific proiect în cazul în care utilizarea de SMA conector este ok?

Vă mulţumesc foarte mult de tine toate - prietenii mei!

Le

Bună tuturor,

După un timp de verificare a proiectului şi de verificare a mea, cred că, problema nu perhap vine de la SMA conector, dar de la balun parte.

Oamenii care au făcut o unele proiecte legate de proiectarea balun,
vă rog să-mi daţi câteva recomandă pentru acest lucru.

Mulţumesc foarte mult!

Le

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back