ajută-mă cu vitezometru bicicleta (picaxe 08M) plz

C

Charleschen

Guest
Recent, i sînt doing un proiect pe vitezometru bicicleta şi, de asemenea, arată distanţa sale .... aici sunt unele detalii despre proiect:
1.Use un contor 4017 conectat 10 Leduri ca de afişare (de la Q0 la Q9)
2.utilizează un senzor de sala de efect,,
3.de ieşire al senzorului de comprotor merge într-o fereastră. (În cazul meu, atunci când senzorul detectează magnetului, producţia de comprator merge de la 5V la 0V ..)
4.The de ieşire din comprator merge în pin3 (ADC4)
5.Pin7 (OUT0) DE picaxe merge în puls pin14 ceas () din 4017 ..
6.pin6 (OUT1/ADC1) din picaxe merge în pin15 (Master a nu putea suporta) din 4017
7.there este un swith conectat la pin5 (OUT2/IN2/ADC2), atunci când comutatorul este închis şi care sunt presate, IT (pin5), se duce la logica scăzute, astfel încât distanţa este afişat ..

Aici sunt câteva detalii ale roţii:
1, bicicleta merge 2.1677 de metri între fiecare două impulsuri .. (2.1677m fiecare revoluţie).
2, viteza şi distanţa ar trebui să fie afişate în km / oră şi kW ..
3, de exemplu, 13 km ar trebui să fie afişate în formatul: 1 a condus pe care, după 1 secundă 3 LED-uri pe ...

Ştiu că SA ".. de programare foarte greu, dar ar putea cineva să mă ajute sau dă-mi o idee ... multumesc foarte foarte mult ...

Nu-mi place să redirecţioneze departe de un forum, dar s-ar putea dori, de asemenea, pentru a posta pe acest forum PICAXE: http://www.picaxeforum.co.uk/

Ken

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back