întrebare pe tampon Design

S

suria3

Guest
Baieti,

Sunt proiectarea unui tampon (amplificator simplu diferenţial cu intrare dublă şi ieşire duală), care dă câştig de-2dB.De fapt eu sunt desiging ca aceasta să funcţioneze ca un attenuater în cazul în care i nevoie pentru a reduce tensiunea de leagăn, să spunem de la o 800mVpp la 400mVpp.Deci, aş spune că nu este o etapă câştig la toate.

Întrebarea mea este, cînd i de design acest circuit, ar trebui să fie tensiunea de scurgere a tranzistorului coada pentru a fi în saturaţie?Design mea este să arate că coada mea este în triodă, dar acesta este un semnal diferenţial frumos, dar daca vreau că pentru a fi faptul că, în saturaţie, Primesc cumva un semnal distorsionat diferenţial în partea de jos.Cred că acest lucru ar putea fi de limitare a marjei de tensiune la tensiunea de scurgere a cozii.Ceea ce înseamnă că tensiunea coada Trebuie să fii un mai scăzut posibil.

Deci, dacă am de design acest tampon în triodă, este că OK?pentru că ştim că orice opamp trebuie să fie în saturaţie (coada), în scopul de a avea o creştere constantă, dar nu o am de design concenrate pe câştig.

Pls consilia cu privire la acest lucru.
Mulţumesc în avans,
Suria.

Evident, aveţi problema SIME comune Mod de gamă.Dacă tu post de design dvs. Poate ar fi clar să răspundă.

De fapt, puttin tranzistori dvs. în saturaţie a face design-ul mai rubust împotriva variaţii.Pentru a face o parametrelor, trebuie doar să amintesc că câştigul de amplificatorului dumneavoastră poate fi reprezentat de gm.RL.Deci, puteţi obţine un factor de atenuare aproape constant de către puttin în stadiul de ieşire a unui tranzistor diode conectate dvs., astfel încât ei să fie 1/gm RL care aveţi nevoie.

Max Humungus,

Multumesc pentru raspuns.Ei bine, de a defini circuit mea, este vorba de un simplu amperi dif cu sarcina rezistiva.Eu am tried modul în care au sugerat, că este punerea luni dioda conectată ca sarcină, de la simulare se pare ca Primesc o denaturare la ieşire.Swing mea de intrare este 1.2Vpp şi doriţi să aveţi despre leagăn de ieşire 800mVpp.Eu am încercat ultima oară de încărcare dioda conectat dar dă ca un val de apel de pe Swing superioară.Deci, cînd i compara acest lucru şi un design I, Swing este mult mai bine, dar problema este tranzistorul coada este în triodă.Deci, ceea ce va fi dezavantajele în cazul în care funcţionează în triodă, deşi este o attenuater.Am făcut variază în procesul meu şi temperatură, se pare ok.

Mulţumesc,
Suria.

Scopul mod comun sursa de curent este pentru PSRR şi modul de respingere comune, Regiunea triodă dă un răspuns rezistiv, în timp ce modul de saturaţie de operare este un răspuns sursă de curent.Hope this ajutor

Rgds

Având un tranzistor în triodă nu este o problemă în cazul în care este ceea ce lucreaza pentru tine.Dar, dacă doriţi să pus-o în Saturation, apoi de la posta dvs. se pare că, atunci când acesta depăşeşte în Saturations Vgs de tranzistori diferenţiale de intrare pereche devine mai puţin şi atunci când semnalul de intrare merge pe partea de jos, atunci aceste tranzistori intra în care triodă distorsionează semnalul.Ce parametru de circuit se va schimba pentru a trage tranzistorul coada în saturaţie?Oricare ar fi acesta este, poate că va trebui să modifice modul de intrare comune pentru a menţine pereche de intrare diferenţială în saturaţie.Modul de intrare comună ar trebui să fie Vgs ale perechii diferenţiale, plus orice Vds doriţi să setaţi pentru tranzistorul coada la saturaţie.

Max Aryajur,

Eu sunt controlul parametrul GM de trans amplificator dif & TRAN coada, în scopul de a menţine în coadă de saturaţie, care este de tuning W din fiecare MOS.Eu nu sunt probleme cu care se confruntă
în păstrarea de intrare 2 diferenţiate, în saturion coz i a putea realiza acest dar preocuparea mea principala aici este de aproximativ tranzistorul coada care se duce la triodă.De fapt, nu am putut adapta modul meu de intrare comună în care aceasta trebuie să fie fixată de la pre-tampon, care este leagan 1200mVpp semnalului cu 1.2 ca de mod comun.

Mulţumesc,
suria3

Nu înţeleg cum ai se controlează tranzistor coada să fie în saturaţie de doar ajustarea lăţimea, tranzistorul fiind în saturaţie trebuie să fie controlată de către Vgs şi relaţia Vds.Şi Vgs ar fi ceva ce părtinire şi Vds ar fi ceva care este stabilit de către modul de intrare comună şi curent în circuit.
Din moment ce nu se poate ajusta modul de intrare comună, eu sunt sigur ca atunci când vedeţi tranzistor coada să fie în saturaţie şi semnalul fie denaturată de la capătul inferior, deoarece aceasta va fi de intrare diferenţial tranzistorul pereche merge în triodă leagăn de intrare în cazul în care se duce la sale extreme mai mici.Cred că ai nevoie pentru a verifica acest lucru.

Aryajur,

Sunt de acord cu ceea ce vi se spune că, pentru a controla un tranzistor să fie în saturaţie, trebuie să se facă prin intermediul VGS de MOS special, dar din moment ce VGS meu de la coada de amperi Dif este fix, asa ca parametru numai că i-ar putea schimba este raportul dintre W şi L a tranzistor cozii, fie pentru a increasse sau micşora exodul de curent, care va "trage în jos / sus tensiunea de scurgere coada.Dar acest lucru nu este de a ajuta mult.Alt parametru pe care le fac variază este rezistorul de sarcină, dar această limită la anumită valoare, deoarece am nevoie de câştig să fie attuanating.După cum aţi menţionat, am putut vedea că, atunci când amperi de intrare dif ia Swing mare (1.2Vpp), că 2 tranzistorul se întâmplă să triodă regiune, dar cum a face I a putea de control care să se asigure că tranzistor coada pentru a rămâne la saturaţie, deşi de mare swing este acolo.tradeoff aici este văr câştigul este controlului de către o GMR =, în care valoarea lui R este limitată a se asigura că funcţionează în atenuare.

Mulţumesc,
Suria3.

De ce nu se poate abtine u Vgs de tranzistor cozii.Înţeleg că modul de intrare comună poate fi dificil să varieze, dar Vgs coada tranzistor trebuie să fie stabilite bya biasing circuit, care ar trebui să fie uşor de variate.Când încercaţi să setaţi Vds prin varierea actuale, este schimbarea de fapt din cauza Vgs schimbare a pereche de intrare diferenţial pentru a sprijini curent schimbat.Pentru a face tranzistorul coada la saturaţie ai de a schimba Vgs sale sau a schimba modul de intrare comună.Variind de curent nu este un lucru bun, deoarece curent ar trebui să fie decise de mai multe elemente importante cum ar fi consumul de energie din circuit.
Ce aş face este de a decide curent calcula apoi Vds maximă care poate fi permis de tranzistor coada din cauza modul stabilit de intrare comună şi apoi setaţi Vgs sa mai mică decât cea parţialitatea şi apoi ea şi setaţi dimensiunea sa.Si apoi, de design tranzistori de intrare şi rezistenţe.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back