întrebare LCD

G

gold_kiss

Guest
Recent am cumpărat un LCD 16x2.Pot să-mi dea orice unul unele informaţii cu privire la cum a face i lumina lumina de fundal?

care le-a practic 16 pini.
PIN 1 VSS
Pin2 VCC
Pin3 VEE
RS Pin4
Pin5 R / W
Pin6 E
Pin7 DB0
Pin8 DB1
Pin9 DB2
Pin10 DB3
Pin11 DB4
Pin12 DB5
Pin13 DB6
DB7 Pin14
Pin15 LED
Pin16 LED -De asemenea, a putea anyone spune-mi cum pot schimba contrastul seqment de LCD?
Orice fel de schematice şi explicaţii ar fi de mare ajutor.
Mulţumesc,
Gold_kiss

Iluminare din spate ar trebui să fie ace de 15 şi 16, dar fii atent afişează unele nu au rezistenţe de limitare curent construit in Puteţi conecta 5 V, dar utilizează un rezistor serie de 47 ohmi prima.

De contrast pot fi reglementate prin conectarea la un vas (care a 5 V şi conectate la sol) de a PIN 3 cele mai afişează doar arată caracterele în cazul în care tensiunea aplicată este în jur de 0 V.

toate cele bune

LED şi LED-ace se duce la led.But unele munufacters LCD de rezistenţă a pune pe modul.
Ataşaţi 10 resister ohm, pentru a LED PIN şi ataşaţi acest PIN pentru a furniza energie variabilă output.And posite ataşaţi LED-pin pentru alimentarea cu energie electrică de tensiune negativă alte pin.Start de la 0V la tensiune mai mare lent. Dar tu dont uitaţi measurment curente pentru acest LED-uri.
PIN-ul LCD de 3 pentru un contrast adjustment.Attach acest PIN pentru a 10kohm punct de rezistor variabil de mijloc şi resisters altă variabilă un PIN-ul ataşaţi PIN 1 (Vss = 0V) şi PIN-ul la alte Vdd (PIN2).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back