Începător: Cum pot calcula Vds

P

princerock

Guest
Luaţi în considerare o sursă simplă comună cu circuit de sarcină activă aşa cum se arată mai jos:

Presupunând că toate lucrările din tranzistori de saturaţie şi atribui Vov = Vgs-Vt

Swing de iesire ar trebui să fie: Vdd-Vov1-Vov2

Dacă am nevoie un leagan 2V de ieşire şi Vdd = 2.5V, apoi atunci I a putea a lua Vov1 Vov2 <0.5V

Apoi, în conformitate cu specificaţiile, altele (cum ar fi câştig DC) ce pot face calculul prime de marimea M1 şi M2 şi lăsaţi-le să îndeplinească cerinţa de Vov1 Vov2 <0,5.

Dar, în simulare, Vds2 este mult mai mare decât Vds1 şi, astfel, M1, nu se poate lucra în saturaţie (Vds1 <Vgs1-VTN).Acest lucru se datorează faptului că am şi asume Vds = Vov atunci când am făcut calculul, dar în fapt, Vds> Vov, de asemenea, face tranzistori saturate.Evident, am putea vedea că Vds1 Vds2 = Vdd, dar cum pot calcula Vds1 şi Vds2 şi să facă Vds Ture> Vov pentru ambele tranzistori?
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

Asiguraţi-vă că tensiunea de intrare părtinire este corectă.

De asemenea, trebuie să aibă grijă de curenţi prejudecată (DC) care curge prin intermediul a două branchs .... ca Wp / Wl este de aproximativ 1, Vov1 Vov2 <0.5 ar trebui să fie distribuite cu viteze lor majoritate operator de transport, care este, în general, 2.5 ... .. puteţi verifica încă o dată de calcul u efectuate pentru acelaşi ...., de asemenea, Swing de intrare este de preocupare importantă

Vov2 = Vov3, care este fix.Asiguraţi-vă că Vov1 <0.5-Vov3.

Amplificator sursă de câştig comun cu sarcină activă are foarte mari şi ascuţite.Aşa cum poate fi demonstrat în figură, ar trebui să părtinire Q punct.Dar nu este uşor.În punctul de Q, VGS de tensiune de M1, ar trebui să fie egal cu tensiune VGS1.mai multe informaţii în carte Sedra Smith & Fig 5.45, în ediţia a 4.
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back