| Autor | Mesaj |
|---|
Hamidzia
Alăturat: 17 mai 2004 Posts: 48 A ajutat: 2
| 25 iulie 2004 9:52 3 dB Bandwidth | | |
|
| Assalam O Alekum!
Vă rugăm să explice termenul de "3 dB Bandwidth".
Thankx |
|
| Back to top | |
 |
GAM
Alăturat: 25 martie 2004 Posts: 117 A ajutat: 4
| 25 iul 2004 10:44 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| Noi aleikom elsalam WRAWB,
Orice amplificator are o anumită frecvență de răspuns. Asta este de a obține o anumită variație cu frecvență a semnalului.
3dB reprezintă semnalul este la jumătate sale de putere
3dB lățime de bandă este gama de frecvență a considerat util în cazul în care semnalul este mai mare de jumătate din puterea maximă.
vezi atașat frecvență / putere grafic.
Toate cele bune
GAM
|
|
| Back to top | |
 |
Kevin Weddle
Alăturat: 10 iulie 2004 Posts: 101 Locație: San Antonio, TX
| 25 iul 2004 20:26 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| | Îmi place grafic. Acesta răspunde la întrebare frumos. De-3db este inerent în ecuație DB = 20log Vout / Vin. De ce utilizare de 70% sau de sin45? Această unitate descrie cerc care are o rază egală cu unu. Adiacente este egală cu o, opusul este egală cu o, de ipotenuză este egal sqrt2. De sin45 este apoi 1/sqrt2 care este egală cu 70.7% din unitatea de cerc de rază. |
|
| Back to top | |
 |
Hamidzia
Alăturat: 17 mai 2004 Posts: 48 A ajutat: 2
| 28 iul 2004 10:51 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| Assalam O Alekum!
Vă mulțumesc foarte mult la toate Special pentru a gam pentru un detaliu foarte cuprinzătoare și grafic.
Acum, am o idee bună de termen.
Spune-mi că putem apela 3dB jumătate de lățime de bandă ca putere de latime de banda?
Este 3dB Bandwidth este nimic de-a face cu valoare numerică "3 dB"?
Este valoarea numerică folosite doar pentru nici un motiv?
Mulțumesc încă o dată |
|
| Back to top | |
 |
Kevin Weddle
| 28 iul 2004 16:50 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| | De o jumătate de putere vine de la faptul că sin45 ori V cantitatea pătratului este egală cu putere în timp ce .5 V pătratului peste R este egală cu putere. Deci da, acest lucru este de jumătate din putere, dar la ce bun este de 1 / 2, spre deosebire de 1 / 3. Cred că numărul magic se ocupa cu faptul că la 45 de grade, raza și heighth sunt egale cu unul, care este de dimensiune a unității cerc. Deci, ai putea spune ca 70.7% este doar un număr. |
|
| Back to top | |
 |
maxwellequ
Alăturat: 27 iunie 2001 Posts: 185 A ajutat: 11
| 28 iul 2004 21:01 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| Raportul de putere (P1 și P2), exprimate în dBs este definit ca:
(P1/P2) = 10 dB log10 (P1/P2)
Dacă P1 = Pmax / 2 și P2 = Pmax te:
((Pmax / 2) / Pmax) = 10 dB log10 ((Pmax / 2) / Pmax) = 10 log10 (0,5) = -3,01 dB
Prin urmare, un raport de putere de 0,5 corespunde, în jurnalul de domeniu, pentru a -3 dB.
Rețineți că acest lucru este un raport de două lucruri cu aceeași unitate (W). Un raport, cum ar fi acest lucru să nu aibă o unitate (este dimensionless). De "unitate" DB este folosită doar pentru a sublinia faptul că vi se dă raportul de putere în jurnalul de domeniu, dar nu și în "liniar" domeniu.
Uneori, un raport de tensiuni este, de asemenea, date în jurnalul de domeniu (de exemplu, pentru a se referi la a câștiga un amplificator de tensiune: A = Vo / VI). Luând notă de faptul că la putere este proporțională cu pătratul de tensiune te:
(V1/V2) = 10 dB log10 (V1 ^ 2/V2 ^ 2) = 10 log10 ((V1/V2) ^ 2) = = 20 log10 ((V1/V2))
Sper că acest lucru vă va ajuta |
|
| Back to top | |
 |
Kevin Weddle
| 29 iul 2004 16:30 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| ((Pmax / 2) / Pmax) = 10 dB log10 ((Pmax / 2) / Pmax) = 10 log10 (0,5) = -3,01 dB
Această ecuație este în totalitate corect, dar nu îndeplinește un punct cheie. Ti-ar lua un simt mai bine dacă l-ați folosit în ecuație
V pătratului / R = putere. Apoi, pentru că tu ai folosi .707 de reducere a tensiunii devine (.707) cantitatea pătratului V / R = putere. Acest lucru devine .5 V pătratului / R = .5 putere. |
|
| Back to top | |
 |
maxwellequ
| 29 iul 2004 20:29 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| Kevin,
Dacă citiți cu atenție meu post ai avea, de asemenea, există o explicație pentru a raportului de tensiuni (Power proporționale cu V ^ 2 ...). Practic:
(V1/V2) = 20 dB log10 ((V1/V2)) Pentru a avea (V1/V2) =- 3dB dB trebuie să aveți (V1/V2) = 0,707. FYI că i au fost de 0.707 apare ....
Acum, din nou, citind post-ul anterior (cel care a "sin45 ori V"), eu tot nu inteleg. Îmi puteți explica-l la noi? |
|
| Back to top | |
 |
Kevin Weddle
| 29 iul 2004 21:05 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| | De sin45V spune că dumneavoastră discrete de tensiune de nivel este de .707 original de tensiune. Într-un filtru, vă spun că de-3db apare în punctul în care tensiunea este redus de 70.7%. Parerea ecuație doar spune că bosumflare / Pin = .5 care cauzează-3db. Am reduce tensiunea și a stabilit că egală cu .5 P în ecuație sin45V cantitatea pătratului / R = .5 putere. De sin45 pătratului este egală cu .5. |
|
| Back to top | |
 |
șah-mat
Alăturat: 26 februarie 2004 Posts: 489 A ajutat: 35 Locație: WC
| 29 iul 2004 21:31 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| | Kevin Weddle a scris: | | De sin45V spune că dumneavoastră discrete de tensiune de nivel este de .707 original de tensiune. Într-un filtru, vă spun că de-3db apare în punctul în care tensiunea este redus de 70.7%. Parerea ecuație doar spune că bosumflare / Pin = .5 care cauzează-3db. Am reduce tensiunea și a stabilit că egală cu .5 P în ecuație sin45V cantitatea pătratului / R = .5 putere. De sin45 pătratului este egală cu .5. | De defect este în analiza pe care le-ați stabilit în circuitul de transfer pentru a funcționa ca un ohmic una, în timp ce maxwellequ general a dat dovada, relevante pentru toate funcțiile de transfer. Deoarece filtrele sunt de 99% non-ohmic, derivare dumneavoastră este corectă, dar destul de rost. Fără supărare aici. |
|
| Back to top | |
 |
maxwellequ
| 30 iulie 2004 0:32 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| Kevin,
Vă rugăm să nu iau ce am de gând să spun (sau a scrie), personal, dar ai doar o explicație este complet gresit. Problema nu este numai acest post; Am vazut altele de posturi de-al tau care nu face nici un sens.
Așa cum am scris, înainte de raportul de putere / tensiuni / curenti sunt, uneori, dat în jurnalul de domeniu. De dB este un (fel de) unitate care este utilizat pentru a sublinia faptul că, raportul fiind considerate este dat în jurnal domeniu - după cum știți aceste rapoarte nu au cu adevărat o unitate.
Corect definițiile sunt cele m-am prezentat mai înainte. Faptul că păcat (45ș) = 0,707 nu are legătură deloc cu faptul ca 20 * log10 (0.707) =- 3 dB. Apoi, va folosi termeni ca "discrete de tensiune de nivel", care sunt pur și simplu nu este cazul aici ... chiar vrei sa stii ce ai vorbit?
Problema este că există incepatori, folosind acest forum, oameni care cu adevarat face un efort pentru a afla mai multe despre electronica. Dacă toată lumea începe să vorbim despre ceea ce ei nu știu, băieții vor primi cele mai multe și mai confuz. Pentru a-mi ca poti scrie ce vrei, că eu cu siguranță nu va suferi
Și da, dacă vrei să știi că doar a scrie despre ceea ce știu.
Cu respect |
|
| Back to top | |
 |
Kevin Weddle
| 30 iulie 2004 3:38 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| Sunt sigur de ceea ce am calculat. Eu stau de declarațiile mele. Nu este nimic în neregulă cu dumneavoastră afirmație că 10Log.5 = 20log.707. Aceasta este, într-adevăr, o jumătate de putere și este egal pentru a-3db. Mi-ar fi de a explica hardpressed similitudine între-6db pe octavă și-20db pe deceniu. Ai putea să-mi explic asta?
Ultima editare de Kevin Weddle la data de 16 august 2004 17:45; edited 1 time in total |
|
| Back to top | |
 |
șah-mat
Alăturat: 26 februarie 2004 Posts: 489 A ajutat: 35 Locație: WC
| 30 iulie 2004 7:01 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| Am rethought situația și am realizat o nevoie de a modifica percepția mea că-ți derivare este corectă. 3dB de lățime de bandă este folosită pentru a defini un interval de frecvență eficiente pentru un sistem definit de o funcție de transfer, în cazul în care o intrare este procesat de către sistem pentru a forma o ieșire.
Parerea derivare se bazează în mare parte pe P = m² (V) / R. Un punct de ecuații despre Nu-mi place este că au de multe ori lipsa detaliu. Nu putem să folosesc orice ecuație că unitatea este în concordanță și să-și asume care le-a de a lucra. Trebuie să se înțeleagă implicațiile în spatele ei. De aceea, legile fizice sunt, de obicei, exprimat în cuvinte, și simplificat în ecuații. P, aici se referă la puterea pe care o consumă ohmic componente. V aici se referă la faptul că în întreaga tensiune ohmic componente. R se referă la rezistența de care ohmic componente. Deci nu exista nici o intrare sau ieșire, în acest caz, prin urmare, nici un sistem. Care este R care l-ați definit în acest caz? Dacă luați cazul special al unui sistem pur rezistiva, un ideal rezistor este nu ar trebui să își schimbe ieșire identice pentru o intrare în timp ce frecvența este variat, deci nu există astfel de lucru ca o lățime de bandă 3dB la toate! Chiar cuvântul "lățime de bandă" indică faptul că este asociată cu frecvență și denaturarea cu frecvență este foarte ultimul lucru pe care mi-ar asocia cu o rezistență.
Oricum, acestea sunt doar opiniile mele. Puteti avea propriul dvs. intuiții peste această problemă, vă rugăm să partajați-le. Aș dori să știu dacă-mi prea electrice de baza sunt prea flawed.
Noroc! |
|
| Back to top | |
 |
maxwellequ
| 30 iul 2004 12:01 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| Kevin,
În ceea ce privește întrebările dumneavoastră cu privire la raportul dintre 20dB/dec și 6 dB / oct, aici merge:
Să ne imaginăm o primă pentru scăzută trece de filtru, care are un pol la frecvența fp. Pentru f <fp a obține de la filtru este aprox constant și pentru f> fp incepe care se încadrează la o rată de 20 dB / DEC (se scade 20 dB pentru fiecare creștere de 10 de ori în frecvență) sau echivalent o rată de 6dB/octave (a câștiga scade 6 dB pentru fiecare creștere de 2 ori în frecvență). Întrebarea dumneavoastră este de o justificare pentru acest fapt.
De a obține o mică trece de filtru este dat de A (f) = A0 / (1 jf / FP) În cazul în care A0 este scăzută frecvență câștiga, F este frecvența, fp este pol de frecvență a filtrului și j este imaginar unitate (j = sqrt (-1)).
Din ecuația de mai sus, puteți referă la amploarea și faza de intrare și ieșire sinewaves. Pentru a răspunde la întrebarea dumneavoastră, suntem interesați cu privire la amploarea răspuns; magnitudinea poate fi scris-a (amintiți-vă de calcul clase?):
| A (f) | = A0/sqrt (1 (f / FP) ^ 2)
Pentru f <<fp | A (f) | pot fi apropiate de A0, motiv pentru care acest lucru este numit de frecvențe joase câștiga. Pentru f>> fp | A (f) | pot fi apropiate de
| A (f) | = aprox = A0 / (f / FP)
Acum puteți utiliza această ecuație mai simple pentru a vedea ce se întâmplă cu magnitudinea de răspuns, atunci când f> fp. Atunci când comparați magnitudinea de filtru e tensiune câștig pentru F1 și pentru f2 = 10 f1, aveți:
(| A (F2) | / | A (F1) |) = 20 dB log10 [(A0 / (f2/fp)) / (A0 / (f1/fp))] = = 20 log10 [(A0 / (10f1/fp)) / (A0 / (f1/fp))] = = 20 log10 [10 1] = -20 dB
Astfel, în cazul în care frecvența crește de 10 ori de a obține o primă pentru scăzut treci filtru scade 20 dB.
Dacă ați făcut aceleași calcule pentru F1 și F2 = 2 F1 (F2 este o octavă mai sus f1):
(| A (F2) | / | A (F1) |) = 20 dB log10 [(A0 / (f2/fp)) / (A0 / (f1/fp))] = = 20 log10 [(A0 / (2f1/fp)) / (A0 / (f1/fp))] = = 20 log10 [1 / 2] =- 6 dB
Prin urmare, în cazul în care crește de frecvență de 2 ori (o octavă), a câștigat din filtru scade 6 dB.
În cele din urmă, Kevin, am să vă spun din nou, sin45 nu are nimic de-a face cu dBs |
|
| Back to top | |
 |
Kevin Weddle
| 02 aug 2004 20:38 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| Cred că ceea ce ai facut este 3db-a luat-o și înmulțită cu 2. În filtre, nu trebuia să folosească în loc de putere de tensiune. Deși vă explaination meu depășește capacitatea de a înțelege. Am avut ideea de a folosi -20db pe zece ani și ajunge la un fel de-6db pe octavă prin utilizarea de equalities. Dar nu merge așa. Cred că cel mai bun mod de a explica este de a folosi formula XC = 1/2piFC și să conectați filtre de valori în această ecuație. Cred că F fiind înmulțită cu 2 sau ceva de-a 10-a cu ea. |
|
| Back to top | |
 |
maxwellequ
| 04 aug 2004 15:33 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| Kevin,
Explicația Ți-am dat este predat în orice curs de Inginerie Electrica. Ați întrebat cum să se refere la 20dB/dec și 6 dB / oct, și că I-am explicat ce e cu tine.
Este incredibil cum se recunoaște că "mi explaination depășește capacitatea de a înțelege" și apoi vă sugerează că ceea ce am scris este greșită, pentru că nu este posibil să se refere la -20dB/dec și dB / oct "prin utilizarea de equalities" nu merge asa spui tu. Dacă nu înțelegeți, doar cere oamenilor sa explice mai bine ... Nu doar începe a spune că ele sunt greșite, mai ales atunci când lipsa de cunoștințe.
Maturizează-te, studiu de un pic mai mult și nu mai spui / scris prost lucruri. |
|
| Back to top | |
 |
boot_strap
Alăturat: 02 decembrie 2003 Posts: 20 A ajutat: 2
| 16 aug 2004 13:33 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| sale de a frequncy care vă frequncy mai mare de răspuns (A), ajunge la A / (2 ^ 0,5) ..! |
|
| Back to top | |
 |
yeechyan
Alăturat: 14 iunie 2004 Posts: 111 A ajutat: 1
| 17 august 2004 2:38 3 dB Bandwidth | | |
|
| | Kevin, de ce vrei sa spui pe a subliniat valoarea sin45? Există vreo relațiile între 45 și gradul de ieșire față de tensiunea de intrare în acest caz? |
|
| Back to top | |
 |
Kevin Weddle
| 17 august 2004 4:57 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| Relația este fie o jumătate de putere, dacă vă place sunetul pe care sau de tensiune ecuație 10log vout / vin unde vout / vin este egal cu sin45. Ambele egal-3db. Imi place cum suna de sin45, spre deosebire de o jumătate de putere, pentru că arată că utilizați o altă opțiune matematice care afirmă că în partea opusă și adiacente sunt egale cu 1, care sunt de dimensiuni ale unitate cerc. Faptul este aveți un unghi de 45 de grade în cazul în care dimensiunile sunt 1 până la 1 în funcție de triunghi teorie. Sin45 de atunci este opusul peste ipotenuză, care este .707, care este reprezentată de un număr de sine val la 45 de grade si este un punct de pe cerc unitate.
În total aveți un număr real care reprezintă părți egale de un triunghi și este un punct de pe sine a valurilor și este un punct de pe cerc unitate. Aceste trei lucruri se combină pentru a face ca numărul relevante. |
|
| Back to top | |
 |
Borber
Alăturat: 01 ianuarie 1970 Posts: 1539 A ajutat: 116
| 17 aug 2004 19:12 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| Prima întrebare pe care trebuie să se răspundă aici este ceea ce este de latime de banda? Pentru un semnal de comunicații de date sau, o măsură cu privire la suma de pectrum spațiu semnalul ocupă. De obicei, acesta este dat ca diferența dintre frecvențele la care semnalul este de amplitudine nominal 3 dB în jos cu ceea ce privește amplitudine de la Centrul de frecvență. Aceste frecvențe reprezintă jumătate de putere puncte de amplitudine-versus-funcție de frecvență 2. De asemenea, este necesar numit de latime de banda. Valoarea minimă a spectrului de spațiu necesar în mod normal pentru efective de transmisie și recepție de comunicații sau a unui semnal de date. Deci, de lățime de bandă este, de obicei, determinată de-3dB de puncte de transfer în funcție de ceea ce este general acceptat. Aveți posibilitatea de a utiliza alte puncte ca-6dB, dar trebuie să-l menționez. |
|
| Back to top | |
 |
ColdCold
Alăturat: 10 Sep 2004 Posts: 2
| 10 Sep 2004 6:37 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| maxwellequ și Kevin, de lucru este de cele mai multe ori esti AMBELE dreapta! Esti doar vorbind limbi diferite. maxwellequ pare să fie lipit de a continua analogic terminologia, în timp ce Kevin, mi se pare, cu adaos de teoria analogice cu digitale terminologia utilizată în discret, tărâmul digital, care este, de utilizare a discrete trigonometrice de calcul și de unitate de cerc (în cele din urmă, Z-domeniu). Unii oameni sunt mult mai confortabil de ședere în continuu, analog lume și de a descrie exact același fenomen cu sinusoids și continuă trigonometrice calcul. Dar nu contează. Am făcut toate astea atât cu creion și hârtie, precum și cu Matlab și răspunsurile sunt întotdeauna același - dar nu numai că ... se traduce în precise, măsurabile, rezultatele pe care le puteți vedea în laborator. maxwellequ declarația că "sin45 nu are nimic de-a face cu dBs" este incorect. Frecvența de răspuns poate fi întotdeauna exact descrise cu zerouri și poli de pe și în unități de cerc în z-domeniu. Kevin este oarecum corect în argumentele sale, deși nu foarte clar în explicațiile sale, în timp ce maxwellequ de declarații sunt mult mai detaliate, dar în întregime corect. Și ca răspuns la șah-mat de dispreț pentru ecuații (lipsit de detaliu ??!)... "Nu putem să folosesc orice ecuație că unitatea este în concordanță și să-și asume care le-a de a lucra" - Greșit! Asta e tot punct! Ne poate asigura corectitudinea lor, întotdeauna. Ecuațiile NU minciună și cea mai mare parte a lui Kevin afirmații, cum ar fi stabilirea R = 1 pe ambele de intrare și ieșire, sunt total valabil. Asta e frumusetea math: puteți seta unele lucruri pentru a cunoaște valorile și calcula exact reponses pentru necunoscute. În matematică (realizat corect) nu este niciodată greșit, prietenul meu. Acordat în lumea reală nu sunt, de obicei, mai mulți alți factori care ne pot sau nu au luat în considerare în ecuații nostru inițial, dar daca stii care sunt acestea și / sau dacă pot măsura ei, atunci ele pot fi exprimate în ecuații, dacă doriți. Este doar depinde de nivelul de acuratețe pe care doriți să le obțină cu modele matematice.
Acum, ca și pentru echivalarea 6dB/octave și 20dB/decade în stop-banda (rulare off) ... Ei bine, noi suntem în domeniul de frecvență de Bode parcele, de aceea, dacă "cf." este curent de frecvență,
magnitudinea de la (cf. * 2) în dB = 20 * log (cf. * 2) dB
20 * log (cf. * 2) = 6.02059991 în cazul în care 2 reprezinta octavă 20 * log (cf. * 10) = 20.00000000 în cazul în care 10 reprezintă de zece ani
și de asemenea, să ...
20 * log (cf. * 0,5) = -6.02059991 în cazul în care 0.5 reprezinta octavă 20 * log (cf. * 0,1) = -20,00000000 în cazul în care 0.1 reprezinta deceniu
că nu are sens?? |
|
| Back to top | |
 |
ColdCold
Alăturat: 10 Sep 2004 Posts: 2
| 10 Sep 2004 8:10 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| Ne pare rău, nu am arăta echivalență, nu?
octavă = * 2 deceniu = * 10 diferența este un factor de 5
20 * log (5) = 13.9794001
20 * log (2) 20 * log (5) = 20 * log (10) = 20.00000000
nu că "dovedi" linia are aceeași pantă sau ceva ?????
Nu stiu. math meu este prea ruginite ... |
|
| Back to top | |
 |
maxwellequ
| 10 Sep 2004 16:35 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| ColdCold,
Mea este că lucrurile sunt exprimate în dB, deoarece este mai convenabil, în unele cazuri, pentru a calcula rate de același lucru în jurnalul de domeniu. Acest lucru este foarte bine definit, așa cum am stat în prealabil, de către (P1/P2) = 10 dB log10 (P1/P2). Aceasta nu are nimic de-a face cu relații trigonometrice. |
|
| Back to top | |
 |
Kevin Weddle
| 13 Sep 2004 20:45 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| | Ce am fost referindu-se la importanța de a-3db care este .707 de tensiune. .707 De la sine, și de-a limitat imporatance. De părți dintr-un triunghi de pe unitatea de cerc sunt .707 cu ipotenuză fiind 1. De părți egale este ceea ce face ca cele 45 de grade unghi de important. De improtance egalității de părți este că arată maginitude egal. Val de sine nu este unitate de cerc de felul acesta, dar parts circumferința și raza de la 90 de grade. Și ei au un punct comun de .707 la 45 de grade. Cred că în egală maginitude parte este singurul aspect important în cazul în care există. |
|
| Back to top | |
 |
Borber
| 14 Sep 2004 7:04 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| Kevin Trebuie să fie presumming filtru de primul ordin (RC, RL etc). Cred că numai în acest caz, unghiul este de 45 de grade. La funcții de transfer mai mare pentru unghiul pot fi mult diferite. |
|
| Back to top | |
 |
Kevin Weddle
| 14 Sep 2004 19:02 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| | Eu chiar nu pot să vă spun cum se referă la toate astea. Unii oameni se simt confortabil la jumătate de putere. Dacă nu a fost doar o modalitate de a combina aceste teorii pentru a aduce relevanță pentru .707. Poate ca nu este egal magnitudinea de aspect important. Poate e vorba de faptul că .707 este valoarea pe care se produce la mijloc între 0 și 90 de grade. De asemenea, dacă veți aminti că valoarea RMS este .707 vp. Val de sine funcție este pătrat, integrate, și apoi de rădăcină pătrată este luată. În funcție care este integrat folosește o trigonometrice de identitate. Cu această identitate va elimina VP și de 1 / 2. Apoi, va integra. După integrarea esti plecat cu 0. Apoi, tot ce-a mai ramas este VP și 1 / 2. Și, bineînțeles, de rădăcină pătrată din 1 / 2 este .707. Deci, acesta este bazat pe trigonometrice de identitate. |
|
| Back to top | |
 |
Borber
| 14 Sep 2004 19:37 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| Nu cred că-3dB are nimic de a face cu logica formală. La prima pentru funcții de transfer de fază marja la colt de frecvență este de 45 grade. Colt (pol) frecvență se întâmplă să fie la-3dB de valoare absolută respons. Vă spun că-3dB punct de pe scara este de latime de banda de frecvență a unui astfel de transfer funcție. |
|
| Back to top | |
 |
maharshi_qis
Alăturat: 14 februarie 2007 Posts: 247 A ajutat: 6
| 10 martie 2007 7:55 Re: 3 dB Bandwidth | | |
|
| | 3 db bw este frecvența la care se va obține o scădere de 3db fro sale max valoare .. |
|
| Back to top | |
 |